Διήμερη «ανάσα» για την αγορά, αλλά δεν φτάνει…


«Αγγίζουν» μέχρι και το 70% οι εορταστικές προσφορές

Με το δώρο των Χριστουγέννων να έχει μπει πια, για τους περισσότερους εργαζομένους και πλην αρκετών θλιβερών εξαιρέσεων, στα ελληνικά νοικοκυριά, οι καταναλωτές έσπευσαν την Παρασκευή και το Σάββατο στα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, για τα ψώνια της «τελευταίας στιγμής», όπως συνηθίσαμε να λέμε.

Αυτό ακριβώς ήταν που περίμεναν και οι καταστηματάρχες, προκειμένου να «ξελασπώσουν», έστω και λίγο, από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται κατακόρυφα.

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 6% για το 2011, ενώ και το 2012 θα συνεχιστούν οι αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Παράλληλα, τα εισοδήματα των πολιτών έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την αδιάκοπη φορο-λαίλαπα.

Σε αυτό το κλίμα, οι έμποροι προχώρησαν -ήδη, πολύ πριν από τις ημέρες των εορτών- σε προσφορές, οι οποίες αγγίζουν μέχρι και το 70% σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ στα περισσότερα καταστήματα παρατείνουν το δεκαήμερο προσφορών, που ξεκίνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, όπως και την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς, 1 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Από την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Με το νέο έτος, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012, θα τεθεί εκ νέου σε ισχύ το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.