Αθάνατο ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν νόμους που υπάρχουν ήδη… και πανηγυρίζουν κι από πάνω!!


Διαβάζω στη real.gr που το έχει πάρει από το ΕΘΝΟΣ:

“Ένα τέλος στο καθεστώς ανευθυνότητας και έλλειψης ρυθμίσεων που διέπει την ιδιοκτησία, στέγαση και εν γένει μεταχείριση των ζώων συντροφιάς, επιχειρεί να φέρει νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Με το νομοσχέδιο «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό», δημιουργείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους.

Ακόμη, καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση με μικροτσίπ, για όλους ανεξαιρέτως τους σκύλους και τις γάτες συντροφιάς. Στις αγγελίες για υιοθεσία τέτοιου ζώου, πρέπει πλέον να αναφέρεται και ο αριθμός της σήμανσης του ζώου, εκτός και αν η αγγελία γίνεται από φιλοζωικό σωματείο – ενώ για τα αδέσποτα ζώα που περισυλλέγονται, καθίσταται υποχρεωτική και η στείρωση πέραν της σήμανσης.”

Τι μας λένε λοιπόν πανηγυρίζοντας:
1. δημιουργούν βάση δεδομένων όπου θα περνάνε όλα τα μικροτσίπ των ζώων, ώστε αν βρεθεί κάποιο ζώο να βρίσκεται αμέσως ο ιδιοκτήτης του και
2. καθιστούν υποχρεωτικό το μικροτσιπ…

Όσοι έχουν σκύλο και είναι ευσυνείδητοι και του έχουν βάλει μικροτσίπ θα ξέρουν ότι:

1. βάση δεδομένων όπου περνούσαν όλα τα ζώα με μικροτσίπ, υπάρχει εδώ και χρόνια στον κτηνιατρικό σύλλογο… απλά αυτοί την παίρνουν στο δημόσιο, το οποίο δεν έχει δασκάλους για τα σχολεία, αλλα για να ικανοποιήσει μερικές παλαβές ζωόφιλες που πάνε στο υπουργείο και ξαπλώνουν στους διαδρόμους για να γίνει το δικό τους, θα διαθέσει εργατοώρες για την δημιουργία και συντήρηση μιας βάσης δεδομένων με δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες σκυλιά…

2. Φυσικά και το μικροτσίπ στα σκυλιά, πάνω από 3 μηνών, είναι υποχρεωτικό εδώ και πολλά χρόνια με το νόμο 3170 του 2003

Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν με το κράτος να επωμίζεται μια ευθύνη που ουσιαστικά ανήκει σε ιδιώτες προκειμένου να ικανοποιήσει τις ζωόφιλες που απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν Σκανδαλίδη αμα δεν τους κάνει τα χατήρια.

Α στο εν λόγω νομοσχέδιο υπάρχει όντως μια καινοτομία:

Απαγορεύουν τα ζώα τσίρκου!!
Καλά κάνουν… ούτως η άλλως έχουμε πολλά στο ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση…

Γιάννης Δ.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.