Οι τρείς κρίσιμες πληροφορίες που μας έδωσε το πολιτικό συμβούλιο του ΠαΣοΚ


PASOK1981__

Τι μάθαμε από το πολιτικό συμβούλιο ΠαΣοΚ:

1. Πρώτον, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει από την ηγεσία του κόμματος. Τα περί Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι το πρόσχημα. Στην πραγματικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί και επιδιώκει να κρατήσει την ηγεσία του κόμματος. Αν σε κάποιους αυτό προκαλεί απορίες τύπου «μα δεν διαβάζει τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις; δεν ενημερώνεται; δεν αντιλαμβάνεται την αντίδραση του κόσμου;» η απάντηση είναι απλή: Όχι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν βλέπει τηλεόραση, δεν διαβάζει ελληνικές εφημερίδες, ούτε ελληνικά sites. Η ενημέρωσή του γίνεται μέσω τρίτων, που για να τον ευχαριστήσουν του λένε πάντα: «πάμε καλά πρόεδρε». Ναι, ο Γιώργος Παπανδρέου ζει σε ένα χρυσό κλουβί ψεύδους, κι αυτό είναι επιλογή του βέβαια.

Συνεπώς, όχι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και δεν βρίσκει για πoιο λόγο πρέπει να αποχωρήσει. Άλλωστε όπως λένε και οι διάφοροι «σωματοφύλακες» του Παπανδρεϊσμού, «ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται ποτέ».

2. Όμως στο πολιτικό συμβούλιο μάθαμε και κάτι ακόμα: πως τα κορυφαία και όχι μόνο στελέχη του ΠαΣοΚ, από τον Παπαϊωάννου έως τον Βενιζέλο και τον Ρέππα αλλά και τον Παντελή Οικονόμου, από τη Διαμαντοπούλου έως τον Χρυσοχοΐδη και τον Λοβέρδο, αλλά και από τον Παναγιωτακόπουλο έως τον Πολυζωγόπουλο…έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό, αν και όχι ομοιογενές, μπλοκ που ζητάει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου του ΠαΣοΚ.

Συνεπώς ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ελέγχει τις πληροφορίες που λαμβάνει αλλά δεν μπορεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, ούτε το ίδιο το κόμμα. Τι θα κάνει λοιπόν στην περίπτωση που η παράκληση πάρει τη μορφή της επιτακτικής προσταγής; Θα προτείνει το μοντέλο της διαρχίας: Άλλος ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κι άλλος ο υποψήφιος Πρωθυπουργός.

Την πρόταση αυτή θα την καταθέσει στον επόμενο πολιτικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί στις 4 Γενάρη. Επίσης κατά τους επόμενους 4 μήνες θα έχουμε συνεδριάσεις του κανονικού κι όχι του διευρυμένοι Πολιτικού Συμβούλιου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδα και του Εθνικού Συμβούλιου. Τέλος θα διεξαχθεί το τακτικό συνέδριο του κόμματος. Και βλέπουμε..

3. Όμως στο πολιτικό συμβούλιο μάθαμε και κάτι ακόμα: ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το Πάσχα. Μια πληροφορία που αναμένεται να χαλάσει τα σχέδια όσων οραματίζονται 4μηνες, 5μηνες, 6μηνες διαδικασίες…

Διότι φίλος μεν ο Γιώργος Παπανδρέου, φιλτάτη δε η χώρα και το κόμμα. Τα στελέχη του ΠαΣοΚ δεν θα επιτρέψουν να μηδενιστούν τα ποσοστά του κόμματος στις επόμενες εκλογές και να θριαμβεύσει το εθνικιστικό ντουέτο ΝΔ-ΛΑΟΣ που θα καρπωθεί τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών και των θυσιών της τελευταίας περιόδου και μάλιστα με τον κίνδυνο να τα διαλύσουν εκ νέου όλα μέσα σε ελάχιστους μήνες.

Υπάρχει όμως ένα σημείο που μπορεί να λειτουργήσει  υπέρ ενός μικρού και εσωστρεφούς ΠαΣοΚ υπο τον Γιώργο Παπανδρέουκι αυτό είναι οι πολλές φιλοδοξίες διαφόρων. Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, αλλά τουλάχιστον τρείς οι υπουργοί που διεκδικούν την ηγεσία του ΠαΣοΚ, με πρώτους και καλύτερους τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοΐδη.

Οι σοφοί και παλαιοί του ΠαΣοΚ δείχνουν με νόημα τον Βενιζέλο, λέγοντας πως αυτός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠαΣοΚ, όμως ο ίδιος ο Βενιζέλος έχει με κάθε τρόπο δηλώσει πως δεν θα εγκαταλείψει την κρίσιμη μάχη για τη σωτηρία της χώρας  για να αναλωθεί σε μια αυτιστική και εμφυλιακή μάχη για την ηγεσία του ΠαΣοΚ.

Στην ομιλία του μάλιστα στο πολιτικό συμβούλιο πήρε αποστάσεις από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, μίλησε ως υπουργός οικονομικών και ζήτησε να λυθούν τα εσωκομματικά του ΠαΣοΚ μέχρι την 15η Γενάρη ώστε να μπορεί ο ίδιος να διαπραγματευθεί τη νέα δανειακή σύμβαση σε ένα σαφές για την επόμενη ημέρα πεδίο. Διαβάστε την παρέμβαση Βενιζέλου εδώ.

Για να δούμε πως θα εξελιχθούν θα πράγματα…

politicsgr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.