Φαρμακευτικά…


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΙΑ δεκαετίες έκαναν υπομονή (και την…κορόιδα). Τους χρώσταγε το Κράτος, αλλά φαρμακοποιοί και εταιρείες εύρισκαν τη λεωφόρο της ευτυχίας. Με τα παράπλευρα δρομάκια της αμαρτίας που τρέφουν και τα άγρια. Με τον (υπερ)συνταγολόγο γιατρό να δουλεύει με πάθος για το κύκλωμα, συνειδητά κι άλλοτε αφελώς και (εξ)αναγκασμένος. Το’ θελαν οι μεγαλοεισαγωγείς με τη δύναμή τους, οι προμηθευτές με τις υπερτιμολογήσεις, οι φαρμακοποιοί με τα ποσοστά τους (ως απλοί πωλητές σε ρόλο μεταπράτη) και μας έπνιξε η φαρμακευτική δαπάνη.
ΚΑΙ, βέβαια, «τα χρειάστηκε» ο κ. Λουράντος (συνδικαλιστής-εκπρόσωπος των φαρμακοποιών) με τον δημοσιογράφο. Τον αιφνιδιάζει ο κ. Οικονόμου κι αυτός απαντά, πριν αρχίσει να…κομπιάζει.
-Πόσα φαρμακεία έκλεισαν;
-Καμιά 60/ριά (σε σύνολο 3.500).
-Αμελητέο νούμερο, όταν έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.
-Το φαρμακείο δεν είναι επιχείρηση(!)
-Τι άλλο είναι από επιχείρηση;
-Είναι μια πρωτοβάθμια…
Εδώ χάνεται η λαλιά του κ. Λουράντου, χάνεται και η…μπάλα. Κι εμείς που θέλαμε τον φαρμακοποιό παρόντα στην…πρωτοβάθμια μονάδα υγείας (του) και βλέπουμε κοριτσόπουλα να μας «σερβίρουν» με αυστηρό επαγγελματικό ύφος και συμπεριφορά;
ΚΑΝΟΥΝ, σήμερα, την επανάστασή τους, η γλώσσα του κ. Λουράντου βγάζει φωτιές, το βλέμμα του αγριεύει, ο κ. Λοβέρδος τον…φοβάται, αλλά οι απορίες μας πληθαίνουν. Τι συνέβη και ξέσπασε η συνιστώσα του (καλώς εννοουμένου) κυκλώματος που άντεχε μέχρι τώρα; Τι λειτούργησε σαν «το τελευταίο άχυρο της καμήλας) και τα φαρμακεία κλείνουν, προειδοποιητικά; Δεν αγνοούμε το δίκιο τους περί το «λαμβάνειν» τους απ’ το δημόσιο, ωστόσο, για ποιο δημόσιο μιλάμε; Δεν το ρήμαξαν μόνο κρυφοί και φανεροί κλέφτες και κλεφταράδες σε πόστο διαχειριστή. Το γονάτισε και η φαρμακευτική δαπάνη που άδειασε ταμεία που δεν τα νοιάστηκαν. Το ΕΣΥ που το αρμέγουν καλοπληρωμένοι διευθυντές, γιατροί και ασθενείς, προμηθευτές και φαρμακοβιομήχανοι, πιράνχας που ακόμα κυκλοφορούν, σαν ακίνδυνα ψαράκια στη θολούρα της δημόσιας υγείας, που την έκαναν σαν τέτοια να μη μοιάζει.
ΞΩΦΛΕΙΣΤΕ (και) τους φαρμακοποιούς και βάλτε τάξη και κανόνες. Να δούμε καταγής τους κρίκους της αλυσίδας του κυκλώματος και το κεφάλι της διαφθοράς κομμένο σύρριζα.
Γιατί; Γιατί όσο το τρίγωνο «γιατρός-φάρμακο-ασθενής» λειτουργεί όπως «λειτουργεί», δεν σώζεται η οικονομία μας.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.