Η καρέκλα πάνω απ’ όλα


20120101-191631.jpgΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.

Διαβάζω στις εφημερίδες, ακούω στα κανάλια των τηλεοράσεων ότι στις 27-12-2011 συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε «μαραθώνια» και κράτησε, από τις 04:00μμ μέχρι τις 04:00 πμ της επομένης (28-12-2011) !!!!!.

Για ποιο θέμα άραγε; για να συζητηθούν τα λάθη που έχουν κάνει μέχρι τώρα και έφεραν τη χώρα σ’ αυτή τη θέση; για να συζητήσουν τι μπορούν να κάνουν από δω και πέρα ως κόμμα, για να
βοηθήσουν στην ανάκαμψη της χώρας; για να συζητήσουν ίσως τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία (ανεργία, ύφεση, ανάπτυξη κλπ); Όχι βέβαια, αυτά μπορούν να περιμένουν έχουμε καιρό, αν είναι δυνατόν, βιάζεστε.

Η ηγεσία του κόμματος ήταν το θέμα, προσπαθούσαν να συζητήσουν, αν θα παραιτηθεί ο Γιώργος πως θα γίνει η εκλογή ποιοι θα είναι υποψήφιοι κλπ το θέμα λοιπόν είναι η καρέκλα, για την καρέκλα προσπαθούσαν να συζητήσουν 12 ώρες. Την καρέκλα!!!!!!!!

Την καρέκλα του πρώην κυβερνήτη του Τιτανικού (Ελλάδα), εδώ καράβια χάνονται και βαρκούλες αρμενίζουν, κυνηγάνε το δένδρο και χάνουν το δάσος. Συνεδρίασαν 12 ώρες, άνθρωποι που μέχρι τότε δεν είχαν μαζευτεί μια φορά έστω και για δυο ώρες για να συζητήσουν το θέμα Ελλάδα.

Ούτε στους βουλευτές εξήγησε κανείς τι επρόκειτο να γίνει, όταν το περιβάλλον του αρχηγού συνδιαλλάσσονταν με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το μνημόνιο, αυτοί δε γνώριζαν τίποτα. Δεν τους μάζεψε ο αρχηγός, ούτε για να τους ενημερώσει ότι θα μπούμε στο μνημόνιο, να το μάθουν τουλάχιστον νωρίτερα, το έμαθαν όπως και εμείς με το διάγγελμα από το Καστελλόριζο.

Να πω βέβαια, ότι αυτοί οι άνθρωποι όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές, ψήφιζαν ότι τους έφερναν στη βουλή χωρίς να τους έχουν ενημερώσει, χωρίς να ξέρουν τι ψηφίζουν. Δε μαζεύτηκαν μια φορά για να συζητήσουν την ορθότητα των μέτρων. Ψήφιζαν τα πάντα χωρίς αντίρρηση και γνώση του αντικειμένου. «Δεν μπορώ να συνεχίζω να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω» είπε ο βουλευτής Ρομπόπουλος όταν παραιτήθηκε.

Λειτουργούσαν όλοι σε καθεστώς τρομοκρατίας, εκφοβισμού (ψηφίζετε αλλιώς διαγράφεστε), δεν εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, δεν έγινε καμία ουσιαστική πολιτική ανάλυση, δεν υπήρξαν εναλλακτικά σενάρια, και δεν ερωτήθηκαν τα έμπειρα στελέχη για την ορθότερη αποτίμηση της κατάστασης και τελικά δεν υπήρξε κάποιο πλάνο. Δεν έγινε καμία μαραθώνια σύσκεψη για την Ελλάδα. Δεν μαζεύτηκαν ποτέ να κάνουν αυτοκριτική για τη μέχρι τώρα πορεία τους, αλλά το πρόβλημα είναι τα άλλα κόμματα, «αν προχωρήσουμε στην απαξίωση της κυβερνητικής μας θητείας προσφέρουμε υπηρεσίες στα άλλα κόμματα!!!!!» είπε στη συνεδρίαση ο Καρχιμάκης.

Και τώρα οι ίδιοι μοιραίοι για το μέλλον της Ελλάδας άνθρωποι, ξεπερνούν αυτά που έχουν διαπράξει και το μόνο που τους ενδιαφέρει, για το μόνο που διαγκωνίζονται είναι η καρέκλα του αρχηγού. Άνθρωποι οι οποίοι απλά γέμισαν τις υπουργικές καρέκλες, με τον όγκο τους, την καλοβαλμένη σιλουέτα τους, την επιτηδευμένη σοφία τους, τις ευμετάβλητες απόψεις τους και την άκρατη φιλοδοξία τους.
Ποτέ δεν αναρωτήθηκαν που πάμε, δεν πρόσφεραν κάτι, αλλά βοήθησαν μόνο στην καταστροφή της Ελλάδας, δεν έσπασαν το κεφάλι τους για να σκεφτούν κάτι διαφορετικό, έτρεχαν από κανάλι σε κανάλι για να πουν τα «επιτεύγματα» τους και ότι τα μέτρα που παίρνουν δεν τους αρέσουν, αλλά τα παίρνουν για το καλό της χώρας οδηγώντας στην απόγνωση έναν ολόκληρο λαό, ζητούν την καρέκλα του αρχηγού να μεταλλαχθούν σε φίλους του λαού και να οδηγήσουν το κόμμα στις εκλογές.
Πότε έκαναν μια μαραθώνια συνεδρίαση στο Υπουργείο τους για τα θέματα που πρέπει να επιλυθούν; Πότε έκαναν μια μαραθώνια σύσκεψη πχ για την ΑΟΖ, για την διαχείριση των απορριμμάτων (εκτός της καταστολής;). Τώρα ψάχνονται για την επομένη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, γιατί νοιάζονται τάχα για το μέλλον της χώρας. Ταρτούφοι, θα μπορούσε πάνω σας ο Μολιέρος, να γράψει ένα νέο έργο, γιατί αυτό δε σας καλύπτει.
Μια απλή ενημέρωση για τα επιτεύγματα των τεσσάρων, μέχρι στιγμής, υποψήφιων:
α. Βενιζέλος εύχεται, σύμφωνα με δηλώσεις του, κάποια στιγμή να του δοθεί η δυνατότητα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών να μπορέσει να εφαρμόσει την οικονομική πολιτική που και εκείνος ασπάζεται!!!!!!!. Τι έκανε τόσο καιρό;
β. Διαμαντοπούλου, η πρώτη χρόνια που οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμα βιβλία.
γ. Λοβέρδος, νοσοκομεία κλείνουν, συνενώνονται, το ΕΣΥ διαλύεται, δεν υπάρχουν γιατροί στα Ταμεία, Φαρμακεία πρόβλημα, προμηθευτές δεν πληρώνονται, Υγεία τριτοκοσμική.
δ. Χρυσοχοΐδης, ενώ η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως κεφάλαια, το ΕΣΠΑ παραμένει στα αζήτητα.
Και μετά από όλα αυτά ψάχνονται για την καρέκλα του Αρχηγού, στις συνεδριάσεις γι’ αυτό το θέμα έχουν πολλές προτάσεις να κάνουν, θα κάνουν πολλές συσκέψεις με τους συνεργάτες τους, για το πως θα αποφύγουν τις τρικλοποδιές από τους άλλους, ο Βενιζέλος ας πούμε φοβάται ότι όσο αυτός θα ασχολείται με την οικονομία (πάρεργο γι’ αυτόν), οι άλλοι συνυποψήφιοι, θα φλερτάρουν με την εξουσία, μελετούν την κάθε πτυχή του θέματος, έχουν χρόνο, για την άμοιρη την Ελλάδα όμως που την οδηγούν σε ξέρα η σε παγόβουνο, δε μπορούν να χαραμίσουν τον πολύτιμο χρόνο τους. Η καρέκλα πάνω απ’ όλα.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

30 ἀπαντήσεις στὸ Η καρέκλα πάνω απ’ όλα

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Αγαπητέ φίλε……

  σε ότι γράφεις δεν έχω καμία ένσταση…..

  Αλλά πες το “κόλλημα” πες το “πρόβλημα”….πες το όπως θες….

  Εσύ είσαι Ταξίαρχος εν αποστρατεία…..άρα Αντισμήναρχος εν ενεργεία πριν φύγεις……και άντε να είσαι 50 ετών το πολύ……

  Θα ήθελα να ξέρω το εξής…..

  Ο στρατός γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του; Ο στρατός είναι για να πολεμάει τον εχθρό μόνο αν είναι εξωτερικός; Οι πολιτικοί απατεώνες οι λαθρομετανάστες και όλα τα γελοία φερέφωνα στα φιλοκυβερνητικά κανάλια δεν είναι εχθρός της πατρίδας μας;;;

  Δεν είσαι πολύ νέος όπως και όλοι οι συνάδελφοι σου για να ανέχεται ο σβέρκος σας αυτές τις καρπαζιές και τις φάπες μου μας ρίχνουν οι προδότες;;;;

  Ο λαός δηλαδή από που να πιαστεί για να γλυτώσει από αυτούς αν εσείς που είστε οι προστάτες της ελευθερίας του και αυτοί που έχετε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα – που αυτοί ρημάζουν – δεν κάνετε τίποτα;;;;

  Και δεν λέω να πάρετε τα όπλα……αλλά ούτε μια γ@μημένη δήλωση ότι δεν θα επιτρέψετε το ξεπούλημα της Ελλάδας και ότι κανείς προδότης δεν θα γλυτώσει στο τέλος δεν κάνετε…. γιατί ακόμα και μια “τσαμπουκαλεμένη” δήλωση αρκεί για να χεστούν όλοι αυτοί μέχρι το λαιμό….

  Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να βγάλει ο στρατός από πάνω του την ρετσινιά του 67 και δεν το κάνει……

  Και ο λόγος που δεν το κάνει είναι επειδή είναι κότες ….και κατά τα άλλα περιμένουμε από τους στρατιωτικούς να υπερασπισθούν την Ελλάδα από τους Τούρκους όταν δεν μπορούν να την υπερασπισθούν από βαλτά καραγκιοζάκια στυλ GAP Beny Κωλοτούμπα και Παπαδήμου….

  Αυτή είναι η αλήθεια και για αυτό και “τρελαίνομαι” όταν γράφουν στρατιωτικοί άρθρα περί των πολιτικών καταστάσεων που ζούμε…..

  για τους μπάτσους δεν αναφέρομαι καν…..αυτοί θα έρθει μια μέρα που θα ντρέπονται τόσο πολύ που θα αυτοκτονούν από την ξεφτίλα τους….

  Αλλά εσείς όταν περιμένετε από τον λαό να ξεσηκωθεί για να “ελευθερωθείτε” ε τότε έχουμε πραγματικό πρόβλημα…….

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

  ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗ.
  Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΠΛΑ (ΣΤΡΑΤΟ, ΝΑΥΤΙΚΟ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ) ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ, ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, http://www.mod.gr, ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΤΟΥ 2010, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
  ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
  ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Αρα νιωθεις ακομα στρατευμενος κυριε Γεωργοπουλε;;;
   Καντε εσεις το καθηκον σας στην πατριδα και μεις βαζουμε και “στηθος και πλατη” για σας!!!
   Υπαρχουν πολιτες-οπλιτες ακομα.

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Σωστά Σμήναρχος…μπερδεύτηκα…..

   Αυτά που γράφεις όμως στην απάντηση σου είναι οι δικαιολογίες της μη αντίδρασης.

   Δεν υπάρχει τίποτα στην ζωή που να μην μπορεί να το αναβάλλει η δικαιολογία όμως….

   Στα Ίμια ήμουν φαντάρος….. και πίστεψε με ότι στην Λήμνο την ώρα που όλοι οι φαντάροι ήταν με τα όπλα έτοιμα και την εθνοφυλακή σε κακά χάλια υπήρχαν στρατιωτικοί που έκλαιγαν επάνω σε εικόνες της Παναγίας…..

   καταλαβαίνεις τι θάρρος δίνανε στους απλούς στρατιώτες που δεν μπορούσαν εκείνες τις ώρες ούτε τσιγάρο να ανάψουν για να μην δώσουν πιθανό στόχο…..

   Όπως είπε και ο Μακρυγιάννης….. “Αν πετύχεις στον τρελό σκοπό σου όλοι σε θεωρούν ήρωα….αν δεν πετύχεις σε θεωρούν ηλίθιο”……

   Εγώ λέω……”αν δεν έχεις τρελή αντίδραση σε τρελές καταστάσεις είσαι δειλός”…

   Η δειλία έχει πολλές δικαιολογίες…..ο αγώνας έχει βοηθό τον Θεό…..

   Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

  Γιαννη καλα τα λες αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι εχεις αυτο το “κολλημα” οπως αναφερεις.

  Σκεφτεσαι να βγει και κανα φασουλι για “χουντοσταγονιδια” η “πραξικοπηματιες” και στην Π.Α.;;;
  Ε τοτε θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!
  Θα ξηλωσουνε και τιποτα αξιωματικους παλι…..
  Φοβουνται και αυτοι με τη σειρα τους για την ο,ποια δικια τους “καρεκλα”…
  Φιλε μου…χαχα…επρεπε να εισαι τωρα φανταρακι να δεις κολεγιο-Μπαρμπικα…
  Λιγοι οι αντρες στο στρατο…και αυτοι χαμηλοβαθμοι…οποτε αν δουμε καμια κινηση ποτε απο στρατευμα θα ειναι απο τα μικρα στρωματα κατα την ταπεινη μου αποψη.

  Ο λαος λεει : “ο φοβος φυλαει τα ερμα”….
  Ξηλωνεις ενα Φραγκο (Αξιωματικαρα με Α) και μερικους ακομα…και το γλυκο δε “κοβει”.
  Παλια συνταγη!!! Δεν τυχαινει….πετυχαινει!!!!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Το κόλλημα είναι με το να γράφουν στρατιωτικοί άρθρα για την πολιτική κατάσταση όταν αυτοί έχουν την δύναμη να αλλάξουν καταστάσεις σε αντίθεση με τον λαό….

   Το θεωρώ υποκριτικό – και ας με συγχωρέσει ο αρθρογράφος….

   Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

  Μάλλον δεν πρέπει να μας “μπήκε” καλα η νεα Χρονια.

  Πιο πριν με τις ομάδες ΔΕΛΤΑ τωρα με τα σχολια επι του παρόντος σχολιου ,δεν μου φαίνονται για καλο ποδαρικό.
  Τι εννοώ ;
  Με τα δυο αυτα θεματα ,έχουμε αποδομήσει ,λεκτικά ευτυχώς ,δυο απο τους πιο νευραλγικούς τομείς του κράτους μας (αυτό που προσπαθούμε με νυχια και δοντια να κρατήσουμε).
  Εαν επειδη εξέφρασε λόγο ο φίλος μας Παναγιωτης ,αρχιζουμε να βλεπουμε σταγονιδια ,νομιζω οτι μαλλον κάνουμε λαθος παρα σωστη εκτιμηση των γεγονοτων .

  Αποψη μου ειναι οτι επιθυμιες μπορούμε να εκφράζουμε ,για υποστήριξη απο καποιους συμπολιτες μας με συγκεκριμένες θεσεις στο κρατος ,αλλα ειναι ορισμενα πραγματα τα οποια δεν μπορουν να αναλυθουν απο αυτο το μετερίζι και βεβαια βγαινουν λαθος συμπεράσματα προς τα εξω .

  Απο την δικη μου θεση θα ηθελα να πω ενα ευχαριστω στον φιλο Παναγιωτη Γεωργοπουλο για τις υπηρεσιες στην πατριδα που προσεφερε σε ενα πολυ νευραλγικο τμημα των Ε.Δ. της χωρας και να συμπληρωσω οτι ο λογος του εχει βαρύνουσα θεση και θα πρεπει να συνεχισει να υπαρχει!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Pelito….

   Δεν υπάρχει σεβασμός σε κανέναν που δεν τον εμπνέει…..σε κανέναν….
   Ο υποκριτικός σεβασμός είναι δουλοπρέπεια…..

   Ο Γεωργόπουλος μπορεί να αξίζει και με το παραπάνω τον σεβασμό αλλά τουλάχιστον τα σχόλια μου δεν είναι στο πρόσωπο του αλλά στις ένοπλες δυνάμεις γενικότερα.

   Ξέρω εκ των προτέρων τις απαντήσεις του….τουλάχιστον τις υποψιάζομαι…..

   Αλλά το να μην συζητήσω τις δικές μου μαζί του ακόμα κι εδώ στο blog δεν σημαίνει ότι μπορεί να επηρεαστεί αυτός ή εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος ώστε να βρεθεί ένα κοινό “πάτημα¨ απέναντι σε έναν κοινό εχθρό……

   Και η γνώμη μου είναι η εξής……

   Η δικαιολογία ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ….ΠΟΤΕ!!!!!

   Κι εγώ από τον Γεωργόπουλο δεν περιμένω δικαιολογίες…..απαιτώ δράση….

   και εδώ ισχύουν κάποια πράγματα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ!

   1.Ο στρατός πληρώνεται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ για να τον προστατεύει!!!!
   2. Όπως αυτοί θα έχουν απαίτηση ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ σε ένα πιθανό πόλεμο ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ!

   ΓΙΑΤ ΕΧΟΥΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ!!!!!! ΟΧΙ ΣΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!

   Η αγάπη προς την πατρίδα ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ!!!

   ΟΣΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ!!

   ΚΑΙ ΟΣΟ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΜΕΝΕΙ!!!!!

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Ρε pelito…
   Που ειδες εσυ κανενα να μιλαει για σταγονιδια??
   Εγω ειπα για χουντοσταγονιδια και το ανεφερα ως “φαντασου”.
   Συγκρινε αυτο :
   “Σκεφτεσαι να βγει και κανα φασουλι για “ χουντοσταγονιδια” η “ πραξικοπηματιες” και στην Π.Α.;;;
   Ε τοτε θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!
   Θα ξηλωσουνε και τιποτα αξιωματικους παλι…..”

   Mε αυτο που εγραψες εσυ :
   “Εαν επειδη εξέφρασε λόγο ο φίλος μας Παναγιωτης ,αρχιζουμε να βλεπουμε σταγονιδια ,νομιζω οτι μαλλον κάνουμε λαθος παρα σωστη εκτιμηση των γεγονοτων .”

   Aν μετα απο αυτη τη συγκριση βγαζεις το ιδιο νοημα, δηλαδη απο αυτο που αναφερω εγω ως κατι το υποθετικο και φανταστικο με αυτο που αναφερεις εσυ πως γραφτηκε,δηλαδη κατι το οποιο εχει λεχθει…
   ε τοτε οκ….
   Παω πασο.
   Θα σε παρακαλουσα ΝΑ διαβαζεις αυτα τα οποια βλεπεις και οχι να τα κοιτας πεταχτα, ΓΙΑ ΝΑ βγαζεις σωστο νοημα απο αυτο το οποιο διαβαζεις,ΓΙΑ ΝΑ μπορεις να σχολιαζεις πιο σωστα και ΟΧΙ ΝΑ γραφεις ο,τι νομιζεις πως διαβασες,δημιουργωντας λαθος εικονα.

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ pelito γράφει:

    Πραξιτέλη
    Μαλλον θελεις να παιζεις με τις λεξεις .
    Αν θελεις να διορθώσεις κατι θα προτιμούσα αλλη μεθοδο ,παρα απο αυτη την οχι και τοσο κομψή που διάλεξες(κατα την αποψη μου)

    Ιωαννη ,ειπα κατι στο προηγουμενο σχολιο .
    Ειναι διαφορα πραγατα τα οποια δεν μπορουν να συζητηθουν στον αερα,αν και ο φιλος Παναγιωτης προσπαθησε να σου “περασει” κατι.
    Δικαιολογημενα αντιδρας οπως και καθενας απο εμας,αλλα αλλο η επιθυμία και αλλο η πραγματικότητα .

    Εσυ πιστευεις οτι περιμενουν απο μας να τους θυμισουμε που εχουν ορκιστει ;

    Κι επειτα ,αν διαβασεις την δευτερη παραγραφο σου ,την οποια καταλαβαινω οτι εγραψες με εντονο συναισθημα ,θα δεις οτι υπερβάλεις .

    Και η υπερβολή τουτη την στιγμη δεν ειναι καλο.
    Για το πω λιγο πιο διαφορετικά .
    Την συγκεκριμένη παράγραφο αν την διαβασω εγω ,θα καταλαβω τον Γιαννη συγγραφοντα υπο φορτιση .

    Αν την διαβασει ομως καποιος “περαστικος” ξερεις τι θα πει .
    Μπαχαλο………(να μην το δώσουμε έτοιμο)

    Αυτο λοιπον εγω προσωπικα δεν το θελω καθολου γιατι αν θελεις και κατι περισσοτερο ,καποιοι το επιδιωκουν!!

    Πιστεύω να έγινα κατανοητός.

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Pelito….εννοείται ότι όλα δεν μπορούν να συζητηθούν στον αέρα…..αν και αυτό ελέγχεται για την ορθότητα του γιατί πάντα υπάρχουν τρόποι….

    Όσο για την έκρηξη ένα μπορώ να πω…..

    Τον Πέτρο ο Χριστός τον αποκαλούσε “Υιό της Βροντής”…..γιατί ήταν εκρηκτικός χαρακτήρας…..
    Παρόλα αυτά ήταν κι αυτός μαθητής του…..

    Δεν σημαίνει το ότι “σκάω” δεν συμμερίζομαι τις απόψεις σας… ή δεν ασπάζομαι τον ίδιο σκοπό…

    Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα καταλάβει κάποιος που θα μπει για πρώτη φορά…..αυτό είναι δικό του θέμα και όχι δικό μου…..

    Απλά δεν μπορώ να κάθονται όλοι σαν τις κότες….. αυτό με ενοχλεί…..

    Οι αντιδράσεις μας ως λαός δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα έπρεπε…..

    Ο Ναπολέων έλεγε ” Νικάει αυτός που αντιδρά σωστά και γρήγορα…χάνει αυτός που αντιδρά αργά και λάθος…”

    Και ο Μέγας Αλέξανδρος – στρατηγικά – έμεινε στην ιστορία για ένα πολύ απλό λόγο….

    Γιατί έκανε στην μάχη αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν αδιανόητο…..Όπου θεωρούσαν οι Πέρσες ότι δεν θα πέσει επικεφαλής του ιππικού του εκεί πήγαινε και έπεφτε πρώτος….και για αυτό τα έχαναν….
    Στην μάχη της Τύρου έπεσε μόνος από τα τείχη και ενώ δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι στρατιώτες τους μόλις αντιλήφθηκαν τι έκανε έριξαν τα τείχη με τα σώματα τους από την τρέλα τους να μην τον αφήσουν μόνο….

    Τέτοιους χρειαζόμαστε σήμερα…..

    Αυτός που θα πάει πρώτος θα έχει από πίσω έναν λαό που δεν θα λογαριάζει τίποτα μπροστά στην νίκη…..

    μόνο ένας “τρελός” με την καλή έννοια μπορεί να το κάνει αυτό….

    και οι υπόλοιποι θα συζητάμε τις ιδέες μας…….

    Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

    pelito
    Ναι σιγουρα δεν ειναι οπως λες εσυ κομψη η μεθοδος που επελεξα.
    Αλλα πες μου αληθινα.
    Θα προτιμουσες μηπως να σου “χαϊδευα τα αυτια” και στην τελικη να σε “εγλυφα” με “συγνωμες” και αποδοση δικιου στα λεγομενα σου??
    Οχι συγνωμη φιλε μου αλλα μεχρι εκει φτανει η ευγενια μου.
    Δε παιζω με τις λεξεις.Αφου δε μπορεσες απλα να δεις την διαφορα,και γω με τη σειρα μου απλα το εκανα οσο πιο λιανα γινετε.
    Καταλαβαινω και σε δικαιολογω ως ενα σημειο και σε ενα πραμα.
    Οι γραπτοι διαλογοι δεν ειναι και τοσο ευκολο να αποδωσουν “χρωμα”,χροια,νοημα και γενικα ειναι κομματακι δυσκολο να καταλαβεις τον συνομιλητη σου αν δε τον ακους και ποσο μαλλον αν δε τον εχεις απεναντι σου για να “διαβαζεις” παραλληλα και την λεγομενη “γλωσσα του σωματος”.

    Επειτα ναι…
    Προτιμω μια χουντα παρα αυτο το εκτρωμα το κυβερνητικο που δηθεν ασκει δημοκρατια.
    (Τα τελευταια 30κατι χρονια….μη νομισει ο καθενας πως μετα την χουντα ειχε και δημοκρατια…ας γελασω.Σταχτη στα ματια ειχε)
    Και βεβαια συμφωνω σε μια παρεμβαση του στρατου(πιστευω δικο μου ειναι πως μπορει να παρεμβει ο στρατος ασχετα με το αντιθετο που λεει ο Γεωργοπουλος)
    να ξαποστειλει ολα τα κοπροσκυλα και να πει μετα “Να λαε…η ελευθερια σου…παρε την…κανε εκλογες και προσεχε το τι ψηφιζεις και το πως σκεφτεσαι απο δω και περα για να μη περασεις τα ιδια παλι”.

    Οσο υπαρχει δουλοπρεπεια σε ενα λαο ο λαος αυτος ειναι καταδικασμενος να “φθηνει” ως να χαθει εντελως.

    Αρισταρχε εχεις δικιο.Δε θελουμε χουντες.Κατι τετοιο που ειπα παραπανω ομως…μαλλον το θελουμε. “Η εξαιρεση του κανονα” που ειπε και ο “Πριαποπουλος” (a.k.a. Ιωαννης) πιο κατω 😛

    Αnyway που λενε και ο “φιλοι” μας οι Τουρκοι.
    Δε ξανα-απαντω εδω(ελπιζω) γιατι το ψιλομπαχαλιασαμε και κολλαμε στα σημεια και οχι στην ουσια.

    Υ.Γ. Μπορειτε Γεωργοπουλε.

    Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Καλή η φιλολογία αλλά ο στόχος του αρθρογράφου πέτυχε διάνα. Παρά τις διαβεβαιώσεις, για … κουφούς, του Παπανδρέου ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα, αποδείχτηκε ότι όχι απλώς τον ενδιέφερε/φέρει αλλά η Margaret και τα αδελφάκια του την έραψαν με το σώβρακο του Γιώργου για να μην, λόγω βλακείας, την ξεχάσει κάπου όπως κόντεψε να κάνει με τον Σαμαρά.
  Και τα μαντρωμένα τι αντίδραση να έχουν όταν η Δαμόκλεια της διαγραφής κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.
  Όσο για την “καλοβαλμένη σιλουέτα τους” όπως για παράδειγμα του Μπένη, του Ντόντου η υπόθεση σηκώνει Πραξιτέλεια γέλια μέχρι να ξεπληρώσουμε το … χρέος μας.
  Και μια ευχή. Να χαρώ μαζί σας την ευτυχισμένη εκείνη μέρα.(έλα, έλα όχι χαζά δεν θέλω γέλια)

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

  ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ.
  ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.
  Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ.
  ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Μ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΣΗ.
  Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ pelito ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗ.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Προφανώς και δεν ζήτησα να σταματήσεις να γράφεις….το αντίθετο μάλιστα… Απλά η ένσταση μου είναι ότι οι στρατιωτικοί αν γράφουν και ζητούνε βοήθεια ποιοι θα είναι αυτοί που θα κάνουν την αρχή σε μια μελλοντική εξέγερση…

   Δεν υπάρχει όμως αυτό που λες ” ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ”.

   Αυτό είναι απαράδεκτο….δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε καν σαν σκέψη πολύ περισσότερο σαν δικαιολογία….

   Εγώ έχω 2 ερωτήσεις να σου κάνω και θα ήθελα ειλικρινή απάντηση….

   1. Αν σε μία πιθανή εξέγερση του Λαού ζητηθεί από την Πολιτική ηγεσία της χώρας ο Στρατός να επέμβει για την “προάσπιση της Δημοκρατίας ” ο Στρατός τι θα κάνει;
   Και αυτό στο ρωτάω γιατί λες ότι πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός….

   2. Αν – υποθετικά πάντα – ένας πιλότος για χίλιους δύο λόγους σπάσει το φράγμα του ήχου πάνω από τη Βουλή δεν θα αποτελούσε ένα σκαλοπάτι για να ξεχυθεί ο κόσμος στους δρόμους; Με την λογική δηλαδή ότι θα ξέρει ότι ο στρατός θα είναι μαζί του και όχι εναντίον του; Σε εκείνη την περίπτωση ποιος θα ήταν αυτός που θα τολμούσε να τιμωρήσει τον πιλότο;

   Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

  ΙΩΑΝΝΗ. ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
  ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΣΑ.
  ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ?
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.
  ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Τα αεροπλάνα σπάνε το φράγμα του ήχου όχι μόνο πάνω από την θάλασσα……

   1996 στην Θεσσαλονίκη…..ήμουν στην αεροπορία….αξιωματικός….

   Έπαιρναν τηλέφωνο από όλη την περιοχή γιατί νόμιζαν ότι έσκασαν τα πυρομαχικά στο στρατόπεδο….και απλά ένας πιλότος είχε σπάσει το φράγμα του ήχου ανατολικά και όχι πάνω από την θάλασσα….

   Έχει τύχει 3 φορές να ακούσω το φράγμα του ήχου να σπάει και τις 2 δεν ήταν στην θάλασσα…..

   Εσύ μιλάς για λογικά πλαίσια…..εγώ αναφέρομαι σε αντίδραση που και μερικά σπασμένα τζάμια δεν θα έχουν και τόση σημασία στον τελικό σκοπό της πράξης….

   Το ότι γίνεται προανάκριση για τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου ομολογώ ότι δεν το ξέρω αλλά είναι μια “λογική” εξέλιξη εκείνων των γεγονότων καθώς οι αγώνες εναντίον τέτοιου είδους καθεστώτων θα έχει και τέτοιου είδους “τιμωρίες’. Παρόλα αυτά οι αγώνες έχουν και κόστος….αλλιώς δεν θα ήταν αγώνες αλλά “βόλτα”…..

   Το ότι δεν απαντάς στην ερώτηση μου – την ίδια ώρα που υποστηρίζεις ότι πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός πρώτα – εγώ καταλαβαίνω την απάντηση σου…..

   Πολλοί όμως όχι απλά δεν την καταλαβαίνουν….αλλά την εκλαμβάνουν και ως φόβο….ίσως και ως απειλή….

   Ευχαριστώ για τον χρόνο σου…..

   Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γράφει:

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ , ΦΑΓΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ . ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΛΕΓΟΝΤΑ . ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΑΝ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ .

  Μοῦ ἀρέσει

 9. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΑΘΗ.
  ΙΩΑΝΝΗ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

  Μοῦ ἀρέσει

 10. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Προσπάθησα να εκτρέψω την συζήτηση σε ιλαρότερη κατάσταση αλλά τα μαχαίρια άστραψαν.
  Ιωάννη, γνωρίζω την οργή σου που δεν πάει μακρυά απ’ την δική μου, ούτε του Πραξιτέλη, του Pelito κλπ.
  Η επέμβαση του στρατού δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο νομίζεις. Αν ήταν , στην Τουρκία θα σηκωνόταν κατά του Ερντογάν, που τους αποδεκάτισε με την βαριοπούλα.
  Μόνο μια περίπτωση υπάρχει στην Ιστορία μας τέτοιας επιβολής. Μιλώ για την 3η Σεπτέμβρη του 1843 με Μακρυγιάννη και σύνταγμα. Καμία σχέση.
  Είχαν έναν στόχο, αίτημα και το πέτυχαν.
  Άντε, εδώ γίνεται το ίδιο και φτάνεις στην βουλή. Τι απαιτείς;. Τι ζητάς;.
  Να φύγουν, ΟΚ! Ύστερα; τι; Ποιός;
  Νομίζεις πως είναι απλό;
  Οι αγανακτισμένοι είχαν ένα στόχο. Να μην ψηφιστούν τα μνημόνια. Εδώ τώρα;
  Και φυσικά δεν μιλάμε για πραξικοπήματα και τέτοια μπαρδάκια. Μακρυά από εμάς αυτά τα “χουντοσταγονίδια”..
  Η καθαρή επανάσταση ξεκινάει απ’ τον λαό και γυρίζει στον λαό και είναι γελοίο γιατί … κόβει τα κεφάλια των επαναστατών. Ρίξε μια ματιά Γαλλική, Ρωσική επανάσταση.
  Το μόνο που μας έλειπε αυτή την στιγμή ήταν μια Δημοκρατική εκτροπή. Όλα τάχαμε.
  Σε λόγια να βρισκόμαστε …..
  Μία είναι η έντιμη και σωστή λύση. Εκλογές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!. Ο λαός να πάρει τις αποφάσεις.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Δεν έγραψα να γίνει πραξικόπημα.

   Εγώ αντέδρασα στο ότι ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί όταν υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να τελειώσουν με αυτή την κατάσταση γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα…

   Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντίθετος σε στρατιωτικά πραξικοπήματα αλλά η εξαίρεση κάνει τον κανόνα……

   Όταν …και όχι ΑΝ…..ξεσηκωθεί ο λαός ….τότε θα έχουμε πολύ πιο άσχημες καταστάσεις από το αν ο στρατός απλά ξεκαθάριζε την κατάσταση και οδηγούσε την χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική….

   Αλλά όλοι μας θα έχουμε την θέση μας στην ιστορία….

   Μοῦ ἀρέσει

 11. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

  ΣΩΣΤΑ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΡΗ.
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΖΙΚΗ.

  Μοῦ ἀρέσει

 12. Ὁ/ἡ pelito γράφει:

  Ιωαννη ,μπορει εσενα να μην σ’ ενδιαφερει το τι περνα προς τα εξω, αλλα για μενα ειναι εντελώς το αντίθετο.
  Καλα κανεις κι διατηρείς αυτη την μαχητικοτητα ,αλλωστε ειναι καθαρα προσωπικο σου θεμα

  Θελω να σου πω ομως οτι η εκρηκτικότητα υποδηλώνει συναίσθημα και εδω θα σου πω οτι το συναισθημα παντα η σχεδον παντα δεν μας επιτρέπει να κανουμε σωστες αξιολογήσεις.

  Για τα παραδειγματα σου εχω να σου το εξης .

  Για τον Πετρο ,συμφωνω για οσα λες αλλα τον αναφερεις σαν μαθητη ,που παει να πει οτι ειχε καποιο δασκαλο και ενεργούσε κατω απο καποια δεδομένα .

  Οσο για τα παραδειγματα των πραγματικα μεγαλων στρατηγων της ιστοριας που αναφερεις ,παλι θα συμφωνησω ως προς την ορθοτητα οσων αναφερεις με ενα αλλα.

  Ηταν και οι δυο μεγαλοι στρατηγοι και ειχαν καποιες προϋποθέσεις ! .

  Εγω με την σειρα μου θα σου αναφερω ενα παραδειγμα καποιας αλλης επιλογης που καναμε πριν 92 χρονια το 1919 με μια εκστρατεία στην Μικρασια με τα γνωστά σε ολους .

  Οσο για τον “τρελο ” που ψαχνεις σε διαβεβαιω οτι εχουμε παρα πολλους αυτη την στιγμη που μας εχουν κανει τον βιο αβίωτο.

  Εκείνος που μας λείπει και χρειαζόμαστε ειναι ενας σώφρων για να μπορεσει να προστατέψει την χωρα και τον λαο της !.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Μην παρερμηνεύεις τα λόγια μου…..

   “τρελός” με την καλή έννοια έγραψα…..δηλαδή γενναίος…..

   Και μην βάζεις “σάλτσες” στα παραδείγματα μου γιατί μπορώ να βάλω κι εγώ….

   Είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες το τι εννοώ οπότε μην κάνεις αυτό το – ας πω- λάθος….

   Πχ. Η παρόρμηση είναι μέρος του χαρακτήρα…..Συνήθως οι παρορμητικοί λένε και συγνώμη ευκολότερα από τους σώφρονες που δυσκολεύονται…

   Σήμερα δεν έχουμε τρελούς φίλε…..έχουμε σώφρονες που εκτελούν εντολές…..απλά έχουν και μερικούς χαζούς μαζί τους για να σπάει το γάλα….

   Ο Τσολάκογλου στην δίκη του ισχυρίστηκε ότι αποδέχθηκε την πρωθυπουργία από τους Ναζί γιατί θα ήταν παράλογο να συνεχιστεί ο αγώνας εναντίον των Γερμανών……

   Μόνο που και αυτός έγινε πρωθυπουργός της κατοχής και η αντίσταση συνεχίστηκε….

   Σήμερα όμως ο Πάγκαλος λέει “μαλάκες” όσους αντιδρούν……προφανώς γιατί θεωρεί τον εαυτό του σώφρων….

   Ο Καραισκάκης ήταν “τρελός”……

   για αυτό κόντεψε να πεθάνει από πυροβολισμό που εισέπραξε όταν έδειχνε τα @@@@@@@ του στους Τούρκους….

   ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΣΩΦΡΩΝΑ!!! ΤΟΝ “ΤΡΕΛΟ” ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

   Μοῦ ἀρέσει

 13. Ὁ/ἡ ΠΑΝ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ γράφει:

  ΚΥΡΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΜΗ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ γράφει:

   Οχι Γεωργοπουλε.
   Δε μαλωνουμε μεταξυ μας.
   Απλα συμφωνουμε οτι σε καποια πραματα διαφωνουμε.
   Απλα λεμε τα συκα, συκα και την σκαφη ,σκαφη.

   Υ.Γ. Μπορειτε Γεωργοπουλε (εγω θα το λεω συνεχια ως να το πιστεψεις…you know υποβολη σκεψης??? :D)
   Φιλικα παντα!!!

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.