Έρχονται νέα ευρώ!


Mια αποκάλυψη κάνει ο Αυστριακός γραφίστας κ. Ρόμπερτ Καλίνα, αυτός που σχεδίασε πριν 10 χρόνια το ευρώ: Ότι η ΕΚΤ θα εκδώσει την επόμενη σειρά χαρτονομισμάτων με τα ίδια μοτίβα, γέφυρες και πύλες.
«Μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χαρτονομίσματα αντικαθίστανται για λόγους αναβάθμισης των προδιαγραφών ασφάλειας τους. Η τεχνολογία δεν παραμένει η ίδια. Ο κύριος σκοπός ενός χαρτονομίσματος είναι η μη παραχάραξή του, πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους παραχαράκτες», λέει.
Ο Αυστριακός σχεδιαστής πιστεύει ότι ο κίνδυνος παραχάραξης του ευρώ δεν είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι σε άλλα νομίσματα. Και η πρόκληση είναι μεγάλη, επειδή το ευρώ είναι το ίδιο θελκτικό όσο και το δολάριο.
Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του ευρώ, ο κ. Καλίνα, σε συνέντευξη του που αλίευσε η Ντόυτσε Βέλλε, λέει ότι δεν πιστεύει στις Κασσάνδρες που προβλέπουν τον καταποντισμό του κοινού νομίσματος. Το ευρώ υπάρχει και θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμη, λέει. Και θυμάται ότι, όταν πριν από 10 χρόνια τέθηκε σε κυκλοφορία, υπήρχαν κινητά τραπεζικά γκισέ, όπου ο κάθε Αυστριακός μπορούσε να αλλάξει τα σελίνια σε ευρώ.
Ήταν γι’ αυτόν η πιο σημαντική μέρα στη ζωή του; «Η πιο σημαντική μέρα ήταν όταν έμαθα ότι έγιναν δεκτά τα σχέδια που πρότεινα για το νέο νόμισμα», λέει. «Στην αρχή δεν το πίστεψα. Δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει κανείς από την αρχή, χρειάζεται χρόνο για να συλλάβει το μέγεθος της σημασίας μια τέτοιας απόφασης. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε ότι το όλο εγχείρημα στηρίχθηκε σε μια τεράστια ομάδα ανθρώπων. Έδωσα τη βασική ιδέα που την επεξεργάστηκαν εκατοντάδες άλλοι, για να γίνουν τελικά τα σχέδια νομίσματα»…

24wro

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Έρχονται νέα ευρώ!

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    ΣΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΜΑΣ!!!

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.