Η ασθένεια της Ελλάδος λέγεται “ΠΑΣΟΚ”


Είναι πλέον σαφές, ότι ο «ασθενής» καταλήγει. Το φάρμακο και η δοσολογία ήταν εξαρχής λάθος. Και το μόνο που απομένει να δούμε είναι το πότε και το πώς θα επέλθει το μοιραίο. Αλλά μήπως ήταν λάθος και η αρχική διάγνωση; Ή, ακόμη χειρότερα, μήπως θεραπεύαμε λάθος ασθενή;

Ναι, τα χάλια της οικονομίας έπρεπε να αντιμετωπισθούν. Ναι, «αντιμετωπίστηκαν» με εγκληματικά λάθος τρόπο. Η οικονομία, όμως, είναι το σύμπτωμα. Ο ασθενής είναι η ελληνική κοινωνία εν γένει. Και η ασθένεια έχει όνομα και λέγεται ΠΑΣΟΚ!

Όχι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα, ως παράταξη. Αυτό ξεπεράστηκε από… την ίδια την πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα σήμερα είναι σαν επάγγελμα που σβήνει. Το όποιο ΠΑΣΟΚ μείνει μετά τη διάλυση του «όλου» ΠΑΣΟΚ θα είναι πια ένα πολιτικό απολίθωμα με μόνο στόχο να απασχολείται η «δυναστεία». Την οποία δυναστεία πριν την περάσουμε από ειδικό δικαστήριο πρέπει να την ευχαριστήσουμε. Κανείς άλλος δε θα μπορούσε να καταλύσει πιο αποτελεσματικά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Κανείς άλλος δε θα μπορούσε να δείξει πόσο άδειο είναι αυτό το μόρφωμα. 

Το γεγονός ότι όλοι οι επίδοξοι διάδοχοι, δελφίνοι, ξιφίες, καρχαρίες και λοιποί περιφέρονται σα ζαλισμένοι, αυτοαναιρούμενοι και αλληλοσπαρασσόμενοι, το γεγονός ότι όχι μόνο ως μονάδες αλλά και ως «όλοι μαζί» μοιάζουν ανεπαρκέστεροι του ΓΑΠ (!) μιλάει από μόνο του. Και δεν αρκούν οι αγωνιώδεις προσπάθειες έμμισθων παπαγαλακίων των διαφόρων συγκροτημάτων της διαπλοκής για να λειτουργήσουν ως κολυμβήθρες του Σιλωάμ, να διαγράψουν καταστροφικές ενέργειες, να προβάλουν ανύπαρκτο έργο, να φιλοτεχνήσουν ηγετικά προφίλ.

Όλοι αυτοί, μαζί με τον αρχηγό τους- τον οποίο είναι ικανοί να επανεκλέξουν αν τους υποσχεθεί ότι μπορεί να φύγει(!),όπως ακριβώς του παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί από πρωθυπουργός- έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι αν είχαν συναίσθηση της πραγματικότητας και της ευθύνης, θα έφευγαν μόνοι τους ζητώντας συγγνώμη κι ελπίζοντας να γλιτώσουν το κελί.

Το πρόβλημα όμως της Ελλάδας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα. Είναι το ΠΑΣΟΚ ως ιδέα, ως τρόπος ζωής, ως βιοθεωρία.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του λειτούργησε διαβρωτικά, καταστροφικά, σαν καρκίνος που κατέφαγε τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας. Αφού πήραν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, ανέλαβαν τη διάλυση πρώτα και μετά προχώρησαν στην στρεβλή αναδόμηση της κοινωνίας σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα συνειδητά, συστηματικά, κυνικά, αδίστακτα, έφεραν στην επιφάνεια κάθε σκοτεινή πτυχή, καλλιέργησαν κάθε ταπεινό ένστικτο, νομιμοποίησαν κάθε απάτη, ηρωοποίησαν κάθε παράνομη δραστηριότητα.

Έφτιαξαν μια κοινωνία ΠΑΣΟΚ. Αποχαυνωμένη, βουλιμική, αδιάφορη, απαίδευτη. Ο ιστορικός του μέλλοντος, μελετώντας την παρένθεση ΠΑΣΟΚ στην ελληνική ιστορία, αν ήθελε να περιγράψει με μια λέξη την κατάσταση, την κύρια ιδεολογία, θα χρησιμοποιούσε τη λέξη «Λαμογιά». Είναι η λέξη που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική γλώσσα, στον ελληνικό πολιτισμό. Αυτή είναι η θλιβερή συνεισφορά του.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν ως κομματικό μόρφωμα τελείωσε. Όμως ως νοοτροπία, ως στάση ζωής, είναι ακόμα εδώ, «ενωμένο δυνατό». Σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος. Σε όλο το εύρος της κοινωνίας. Σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τόσο εκτεταμένη που μοιάζει πια με μια Λερναία Ύδρα. Σήμερα είναι η οικονομία. Αν καταφέρουμε να κόψουμε αυτό το κεφάλι, αύριο θα είναι κάτι άλλο.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν θέλουμε, αν σκοπεύουμε, αν ελπίζουμε να αλλάξουμε σελίδα, να προχωρήσουμε, να διορθωθούμε, πρέπει να εκριζώσουμε το ΠΑΣΟΚ από την Ελλάδα, πρέπει να εξαλείψουμε τον πρασινοφρουρό που κρύβουμε μέσα μας.
γράφει ΔΚ

antinews

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Η ασθένεια της Ελλάδος λέγεται “ΠΑΣΟΚ”

 1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι αλήθεια!
  Να θυμηθώ για μια ακόμη φορά τον αείμνηστο Φλωράκη όταν εκεί στα ’85 έλεγε
  ” Αυτά που κάνει το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να τα κάνει μια οποιαδήποτε ανοιχτομάτα δεξιά κυβέρνηση”
  Έβαλε μέσα στο bleder όλες τις θεωρίες αριστερές, δεξιές, άκρων. Τα ανακάτεψε, κράτησε με φυγοκεντρισμό ότι του συνέφερε και χάραξε τον τριτοκοσμικό δρόμο του ΠΑΣΟΚ.
  Θόλωσε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις ιδεολογίες, περνώντας μέσα στα κόμματα σαν σαράκι, σαν καρκίνωμα. Επέβαλλε ένα κομματικό κράτος με κριτήρια αξιολόγησης το βάθος του πράσινου χρώματος σε ταυτότητες και χρήμα. Έδωσε την ευκαιρία σε ατάλαντους, άχρηστους να γίνουν τα κομματόσκυλα που άλωσαν για ίδιο όφελος, το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα.
  Προήγαγαν συνδικαλιστές στις ηγεσίες των εργατικών ομοσπονδιών και εν συνεχεία τους αντάμειβαν με βουλευτιλίκια. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα.
  Το κακό ήταν πως και η ΝΔ παρασύρθηκε σε μια δύνη, κακή αντιγραφή ενός απερίγραπτου ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα την πιο βαθιά κατακρήμνιση της Ελλάδας.
  Και όλα αυτά και πάλι με την ανόητη διαιώνιση μια νοοτροπίας της δεξιάς που καλλιεργούσε χρόνια και χρόνια, για να βρίσκεται πάντα στην διακυβέρνηση.
  Εκεί πάτησε ο Αντρέας. Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά ο λαός στην εξουσία, και διάφορα τέτοια. Φύτρωσαν νέα επαγγέλματα με πρώτο αυτό του αιθεροβάμονα (Πασόκικη και η ορολογία), του λαμόγιου.
  Ναι, το ΠΑΣΟΚ διαλύεται. Τα αποτελέσματα αυτού του τυφώνα θα κρατούν αυτόν τον λαό για πολλά, πάρα πολλά χρόνια, όμηρο σ’ολα τα άγρια ζώα του παγκόσμιου δάσους.
  Μπράβο σας. Αμαυρώσατε ιστορία χιλιάδων χρόνων. Καταντήσατε ένα περήφανο λαό ικέτη της “φιλεσπλαχνίας” τυπάκων σαν τους Μερκοζί.
  ΘΛΙΒΕΡΟΙ!

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Πριν από πολλά χρόνια ένας Νεοδημοκράτης μου είχε πει…

   ” Το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι έκανε τους πιο άχρηστους να φαίνονται οι πιο ικανοί, και τους πιο ικανούς, ικέτες τους για να ζήσουν. Δεν υπήρχε άλλη περίπτωση στην Ελλάδα οι πιο τεμπέληδες, διεφθαρμένοι και άχρηστοι από τους Έλληνες να γίνουν αφεντικά αν δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ”….

   Τότε θεώρησα τα λόγια αυτά υπερβολικά…

   Σήμερα αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχε….

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.