Λίγες απαισιόδοξες σκέψεις με την αρχή του νέου έτους και λίγο πριν τελειώσει η πρώτη μέρα του


Είναι μέρες τώρα καλοί μου φίλοι κι αναγνώστες του ιστολογίου μας που δεν έχω την όρεξη να εκφράζω την άποψή μου για τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας…
Με κατέχει μια απαισιοδοξία όχι ανεξήγητη…

Η πίστη μου στον Θεό ίσως θα έπρεπε να με κάνει να βλέπω το ποτήρι μισό-γεμάτο κι όχι μισό-άδειο… Θα έπρεπε να μου δίνει αισιοδοξία ότι ο Θεός σύντομα θα βοηθήσει και όλα θα αρχίσουν να φτιάχνουν στην άμοιρη πατρίδα μας και κατ’ επέκταση στις οικογένειές μας…

Το έτος που πέρασε μαζί με το 2010 ήταν προφανέστατα τα χειρότερα των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών για να μην πω παραπάνω… Κι αυτό δεν το λέω γιατί η οικονομική κατάσταση της χώρας μας έφθασε στο 1990 ή και πιο πίσω αλλά γιατί δεν υπάρχει πλέον η αισιόδοξη προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει. Κι αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

Η πατρίδα μας έχει υποφέρει από την ανασύσταση του ελεύθερου νεοελληνικού κράτους το 1821, πάρα πολλές φορές. Περάσαμε μαύρες μέρες, εθνικές καταστροφές, κοινωνικές και οικονομικές εξαθλιώσεις, κατοχή, πείνα και φτώχια, όμως πάντα στην καρδιά του Ελληνα υπήρχε η ελπίδα για την Ανάσταση για την Ελευθερία, για το ξημέρωμα, για μια καλύτερη εποχή….
Αυτή η προοπτική σήμερα δείχνει μακρύτερη από ποτέ…

Την προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠ διαδέχθηκε μια ετερόκλητη ανιέρη συμμαχία με την πλειοψηφία των προδοτικών και ανθελληνικών στελεχών της προηγουμένης σπείρας!!!!
Σε αυτήν ήρθαν να προστεθούν στελέχη της δεξιάς παράταξης η οποία με κραυγαλέο τρόπο απέδειξε ότι στηρίζει απροκάλυπτα τα μνημόνια και την συνεχιζόμενη εξαθλίωση του λαού μας.

Μην βιαστείτε φίλοι μου να με κατηγορήσετε ότι χτυπώ αδικαιολόγητα την δεξιά και την κεντροδεξιά. Κατά την προσωπική μου άποψη μόνο ένα πράγμα έχει απομείνει να μας αφήσει μια μικρή αμφιβολία για το ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσεται. Οι εκλογές.

Κάθε φορά όμως που ακούω τον Παπαδήμ(ι)ο να μιλάει για μέτρα που αφορούν όλο το 2012(!!!) απελπίζομαι… Κάθε φορά που ακούω στελέχη της ανίερης κυβερνητικής συμμαχίας να λένε ότι πρέπει να τελειώσει το έργο της αυτή η κυβέρνηση, απελπίζομαι….
Κάθε φορά που νοιώθω να απομακρύνεται η τόσο μισητή για την τρόϊκα και τους ξένους τοκογλύφους, προοπτική των εκλογών, απελπίζομαι….

Δύο χρόνια τώρα μάλιασε η γλώσσα μας (πολλών πατριωτών ιστολόγων να καλούμε σε εξέγερση και σε αντίσταση τον λαό μας. Να προσπαθούμε να συνεφέρουμε τους συμπατριώτες μας που έχουν κυριολεκτικά παραλύσει από τα απανωτά χτυπήματα των ανδρείκελων που κυβερνούν.

Τί άλλο να κάνουμε πιά; Να πάρουμε τα βουνά; Ποιοί;
Και ποιούς να θεωρήσουμε αντιπάλους; Ποιον θα στείλει εναντίον μας αυτή η προδοτική σπείρα; Τον αδερφό μας;

Το τρομερό είναι ότι κι αν ακόμα γίνουν εκλογές δεν φαίνεται κάποια ελπίδα για την πατρίδα μας.

Τα πράγματα είναι απλά.
Τρία είναι τα σενάρια. Το ένα πιο πιθανό και τα άλλα δύο λιγότερο.

Σύμφωνα με το πρώτο (που είναι και το πιθανότερο) οι εκλογές ανακηρύσσουν πρώτο κόμμα την Ν. Δημοκρατία χωρίς όμως την απαιτούμενη αυτοδυναμία…. Ο τρομακτικά αντιδημοκρατικός εκλογικός όμως νόμος του Παυλόπουλου με το απίστευτο bonus των 50 (!) εδρών στο πρώτο κόμμα, θα δημιουργήσει μια κατάσταση που πιθανώς να βοηθήσει την Ν. Δημοκρατία να κυβερνήσει με την βοήθεια από το δεκανίκι της, τον ΛΑ.Ο.Σ. Οπότε αναλάμβανουν την εξουσία και αρχίζουν νέα μαρτύρια….

Μην αυταπατάσθαι με τις κατά καιρούς πιο φιλολαϊκές δηλώσεις του Σαμαρά. Τον πιστεύω θα τις εφαρμόσει… Αλλά τα έχει ήδη πει και μόνος του. Θα βοηθήσω τους πολυτέκνους και τους πολύ φτωχούς…. (και καλά θα κάνει) όμως η τάξη που εξαθλιώνεται καθημερινά είναι η μεσαία και η μικρομεσαία. Μεροκαματιάρηδες, νοικοκυραίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροέμποροι, υπάλληλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί, συνταξιούχοι, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού (κατά την γνώμη μου πάνω από το 70%) θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται…
Οχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο Σαμαράς.
Μπορεί να λέει ότι θα προσπαθήσει να φέρει ανάπτυξη αλλά δεν μας λέει πως;

Θα μειώσει την φορολογία; Θα μειώσει τον ΦΠΑ; Θα ελέγξει αυστηρά τις τιμές των προϊόντων; Θα πιέσει τις τράπεζες να δώσουν και πάλι δάνεια στην αγορά; θα κρατήσει τουλάχιστον παγωμένους τους μισθούς και τις συντάξεις από έδώ και πέρα έστω με τις τρομακτικές απώλειες που είχαν τα τελευταία 2 χρόνια; Θα προσπαθήσει να προστατέψει και πάλι με αυστηρές διατάξεις τα δικαιώματα των εργαζομένων που με αντισυνταγματικό τρόπο καταπατούνται καθημερινά από τους εργοδότες;

Με αοριστίες του τύπου “θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ανάπτυξη και θα βοηθήσουμε τις άπορες και ευπαθείς ομάδες του λαού” δεν γίνεται τίποτα…
Μήπως για παράδειγμα, είδατε να πατήσει πόδι ή να ασκήσει “βέτο” ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του από την κυβέρνηση όταν ανακοινώθηκε η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ;

Την οικογένεια του καθηγητή και της συζύγου καθηγήτριας με τα 2 παιδιά που έπαιρναν 3000 ευρώ μαζί και πήραν στεγαστικό δάνειο (για να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από το δικό τους κεραμίδι και να αφήσουν κάτι στα παιδιά τους) με δόση 1000 ευρώ ποιος θα την βοηθήσει;
Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα παίρνουν και οι δύο μαζί 1500 ευρώ!!! Πως θα ζήσουν; Τι θα γίνουν τα παιδιά τους; Τι θα γίνει το σπίτι τους;
Νομίζετε ότι ο Σαμαράς όταν μιλάει για ευπαθείς ομάδες εννοεί κι αυτούς; Οχι…..

Ας έρθουμε στο δεύτερο σενάριο (με όχι πολύ μικρές πιθανότητες)…
Οι εκλογές ανακηρύσουν πρώτο κόμμα την Ν. Δημοκρατία αλλά δεν μπορεί να κυβερνήσει με τον ΛΑ.Ο.Σ… χρειάζεται κι άλλη στήριξη. Και τότε εμφανίζεται ποιος νομίζετε; Το εφιαλτικό και προδοτικό ΠΑΣΟΚ του 10%!!!!! Γιατί αυτό είναι το πλησιέστερο ιδεολογικά…. Για να μην πω ότι είναι πλησιέστερο κι από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Οπότε συγκυβερνούν μαζί για να σωθεί η χώρα και τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε για να μην τα ξαναλέμε….

Υπάρχει κι ένα τρίτο σενάριο αλλά αυτό είναι μάλλον πολύ απίθανο να συμβεί…
Πρώτο κόμμα η Ν. Δημοκρατία αλλά με τόσο μικρό ποσοστό που δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με την υποστήριξη κανενός… Οπότε μπαίνουμε σε μια περιόδο μεγάλης πολιτικής αστάθειας κατά την οποία μπροστά στην πλήρη ακυβερνησία δημιουργείται μια πολυσυλλεκτική κυβέρνηση με παντελώς ετερόκλητα κόμματα που θα θυμίζει πολύ έντονα την σημερινή…. με την διαφορά ότι μπορεί να μετέχουν κάποια ή όλα τα αριστερά!!!!

Μην πείτε “καλά αυτά δεν γίνονται”, σας έχω προλάβει ήδη…. Είπαμε αυτό είναι το πιο απίθανο σενάριο….

Σίγουρα φίλοι μου στο μυαλό σας μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πολλά σενάρια…
Το σίγουρο είναι ότι όλα οδηγούν στο ιδιο συμπέρασμα/αποτέλεσμα. Ο Ελληνικός λαός θα υποφέρει.

Θα μου πεις μπαίνει ο καινούργιος χρόνος κι εσύ είσαι τόσο απαισιόδοξος;
Ναί είμαι. Το μόνο που ελπίζουμε πλέον και οικογενειακώς και το οποίο εύχομαι και σε εσάς είναι να έχουμε υγεία. Γιατί το πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι αν πάθουμε την παραμικρή σοβαρή ασθένεια θα “φύγουμε” σίγουρα για τον άλλο κόσμο (εκτός να γίνει θαύμα)….

Κι αυτό προκύπτει εκτός από το ότι δεν υπάρχουν πια λεφτά για να θεραπευτούμε, δεν πωλείται το σπίτι μας ή το αυτοκίνητό μας (αν έχουμε ακόμα) αφού κανείς δεν θέλει να το αγοράσει… κι από τις τιμές φαρμάκων και υπηρεσιών ακόμα και των δημοσίων νοσοκομείων που τριπλασιάστηκαν ή και τετραπλασιάστηκαν!!!!!

Το 2012 φίλοι μου μπαίνει με τις χειρότερες προοπτικές…
Και είναι πλέον πολύ πιθανό τα πράγματα να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο….
Να χαθεί κι ένα από τα τελευταία αγαθά που μας έχουν απομείνει… Η ειρήνη.

Ατυχώς η συγκυρία είναι πολύ άσχημη και διεθνώς…
Σχεδόν όλες οι χώρες στα ανατολικά μας ετοιμάζονται για πόλεμο…
Στόλοι και στρατοί παίρνουν θέσεις μάχης.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να χτυπήσει την Συρία και σκέφτεται ήδη πως θα αντιδράσει αν χτυπήσουν οι Αμερικανοεβραίοι το Ιραν. Στο μεταξύ βομβαρδίζει αμάχους Κούρδους!!!!

Ο Αμερικανικός κι ο Ρωσικός στόλος βρίσκονται στην γειτονιά μας πάνοπλοι και έτοιμοι.

Οι Σύριοι ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ισραήλ, την Τουρκία, τον Αμερικανικό στόλο κι οποιονδήποτε άλλο πλησιάσει απειλητικά. Στο μεταξύ έχουν κλείσει τα σύνορά τους και αλληλοεξοντώνονται με τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές που ενισχύονται από τους Αμερικανούς…. Εδώ μπαίνουν και οι Ρώσοι που απαιτούν να αφήσουν οι Νατοϊκοεβραίοι τους Σύρους να καθαρίσουν μόνοι τους το εσωτερικό τους πρόβλημα….

Οι Ισραηλίτες ετοιμάζονται να επιτεθούν στο Ιράν που απειλεί να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Το έχουν δηλώσει ωμά: “Θα χτυπήσουμε πρώτοι”. Στο μεταξύ ετοιμάζονται μπας και τους δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τις διαφορές και με την Συρία…

Το Ιράν συνεχίζει να προκαλεί προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα και το λέει απροκάλυπτα: “Θα αφανίσουμε το Ισραήλ”!!! Στο μεταξύ δοκιμάζουν πυραύλους και απειλούν να κλείσουν τα στενά του Ορμούζ στο άνοιγμα του Περσικού κόλπου πράγμα το οποίο δήλωσαν οι ΗΠΑ ότι δεν προκειται να ανεχτούν….

Εν τω μεταξύ μέσα στον γενικότερο χαμό αγοράζουν άρματα-γέφυρες οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι και τα βάζουν εκεί κοντά στον Εβρο… και περιμένουν σαν κοράκια το τέλος μας να φάνε το πτώμα μας….

Πιστεύετε ότι μετά από όλα αυτά δεν θα ανάψει κάποιος το φυτίλι;

Και τότε θα “απολαύσουμε” ένα 2012 που θα μας μείνει αξέχαστο….

Πόλεμος στην γειτονιά μας. Εμείς χρεωκοπημένοι και επιστρατευμένοι και 2,5 εκατομμύρια μετανάστες και λαθρομετανάστες ανάμεσα στα παιδιά και τις γυναίκες μας!!!!!
Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι….

Και μην ξεχνάμε και την υπό διάλυση Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία σύρθηκε, εντέχνως κατά την γνώμη μου, σε αυτήν την οικονομική κρίση ώστε να οδηγηθεί στην μόνη εφικτή λύση την πανευρωπαϊκή κυβέρνηση (προπόνηση για την παγκόσμια που τόσο θέλει κι ο ΓΑΠ την λέει μάλιστα στην μητρική του γλώσσαGlobal Goverment)!!!! Διακαής πόθος κάποιων που επιθυμούν να ενοποιήσουν τον κόσμο υπό μια και μόνη κυβέρνηση την οποία αφού ελέγξουν θα κυβερνούν την υφήλιο. Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ευκολότερο να προσπαθήσεις να ελέγξεις μια κυβέρνηση από δεκάδες ή και εκατοντάδες άλλες!!!!
Μην ξεχνάμε και την παρότρυνση εκείνης της Λαγκάρντ του ΔΝΤ ότι η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αποκτήσει μιά φωνή!!!!!!

Μετά από όλα αυτά πιστεύετε αλήθεια ότι μπορούμε να έχουμε κάποια ίχνη αισιοδοξίας;

Εύχομαι να βγώ σε όλα λάθος και να μην γίνει τίποτα από αυτά κι ο Θεός να σώσει το έθνος μας άλλη μια φορά.

ΘΑΝΟΣ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.