Κλεισμένοι στα ανάκτορά τους, δεν ακούν τον θόρυβο που προκαλεί το απελπισμένο βήμα των πεινασμένων…


Η χώρα είναι χωρισμένη σε βαρονίες και οι βαρόνοι κυβερνούν με απολυταρχικό τρόπο, όπως ακριβώς συνέβαινε και στην Ευρώπη του μεσαίωνα. Οι λαθρέμποροι καυσίμων αντί να βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής δειπνούν στα υπερσύχρονα σκάφη τους με την αφρόκρεμα του πολιτικού συστήματος. Οι χρεοκοπημένοι εκδότες απαιτούν από τους υπηκόους τους να τους χρηματοδοτούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Η παρακμή έχει αφήσει παντού την σκόνη της και την έντονη μυρωδιά της σαπίλας…

Οι βαρόνοι είναι πανίσχυροιΈχουν την δύναμη να περνούν τροπολογίες στην Βουλή. Να απολύουν τους ενοχλητικούς εισαγγελείς, να επιβάλλουν τον νόμο της σιωπής από άκρη σε άκρη της βαρονίας, να παραχαράζουν την ιστορία, να κακοποιούν την αλήθεια. Μπορούν να σας στείλουν στο σπίτι σας τις «Αρχές», να σας κλείσουν στην φυλακή, να σας καταδικάσουν σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα τσιράκια τους βρίσκονται παντού και είναι πρόθυμα να εκτελέσουν και την πιο παράλογη διαταγή του αφεντικού τους, αρκεί να βρίσκονται κοντά στο μεγάλο τραπέζι των αρχόντων για να φάνε τα λιγοστά ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι τους.

Επί σειρά ετών ακούμε ότι το κράτος θα πατάξει την φοροκλοπή. Ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Ότι θα βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία της μαφίας του πετρελαίου. Κι αντί να κλονιστούν από την θέση τους οι λαθρέμποροι, κλονίζονται ολόκληρες κυβερνήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που το θέμα αυτό έρχεται στην επικαιρότητα. Ήταν οι πρώτοι μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, όταν μία φήμη για παράξενες συναντήσεις εφοριακών και εμπόρων καυσίμων προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο σύστημα. Ωστόσο, οι έμποροι ήταν και εξακολουθούν να είναι ακλόνητοι. Εκεί, βράχοι. Οι κυβερνήσεις πέφτουν, αλλά εκείνοι μένουν. Δεν ξέρουμε αν έχουν φτάσει και στο σημείο να διορίζουν κυβερνήσεις.

Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων είχε δύο αφορμές. Η μία ήταν ο κ. Καπελέρης. Η άλλη ήταν τα δάνεια των κομμάτων. Δύο έρευνες – αγκάθια στην ραχοκοκαλιά του καθεστώτος της βαρονίας στη χώρα μας…

Και μέσα στον γενικό χαμό, επανέρχονται τα σενάρια στήριξης του «Τύπου». Δηλαδή, των εθνικών ευεργετών ή καλύτερα εκείνων που έγιναν ευεργέτες με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Την ώρα που τα άλλοτε πανίσχυρα μαγαζιά τους αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς του προσωπικού τους, εμφανίζονται ακόμη και συνδικαλιστές πρόθυμοι να ρισκάρουν και να δανείσουν τα… «αφεντικά» με τα αποθεματικά των ταμείων τους. Καταπληκτική πρόταση. Είναι μία παραλλαγή της υπόθεσης των σύγχρονων εθνικών ευεργετών. Εκείνων που τους δοξάσαμε διότι «δώρισαν» στον ελληνικό λαό τα χρήματα που εκείνος τους δάνεισε νωρίτερα.

Αν κάτι αγνοούν είναι ότι ένα μικρό τσακ μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη σε ολόκληρη την πόλη. Κλεισμένοι στα ανάκτορά τους, οι βαρόνοι, δεν ακούν τον θόρυβο που προκαλεί το απελπισμένο βήμα των πεινασμένων…
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

capital

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

3 ἀπαντήσεις στὸ Κλεισμένοι στα ανάκτορά τους, δεν ακούν τον θόρυβο που προκαλεί το απελπισμένο βήμα των πεινασμένων…

 1. Ὁ/ἡ DIMITRIS γράφει:

  ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ . ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΟΜΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ”ΟΠΙΟ ” ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ”ΤΣΙΡΑΚΙΑ ” ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ…………..

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ carrera γράφει:

  ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕς ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟ ΤΟΠΟ ΘΑ ΦΕΥΓΑΝΕ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ!!!! ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟς ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥς ΚΑΡΧΑΡΙΕς, ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ “ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΛΑΟς, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗ ΣΥΝΣΩΜΟς ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗς ΜΟΙΡΑς ΤΟΥ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥ? ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑς ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΟΥΝΟΙ? ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗς ΓΕΡΜΑΝΙΑς ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑς?????? ΤΙ ΘΑ ΣΑς ΜΕΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ? ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΟΥς ΚΑΝΑΠΕΔΕς ΚΑΙ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕς. ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑς ΑΝΗΚΗ ΠΕ ΠΡΑΞΕΙς ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ. ΑΥΤΑ ΟΜΩς ΔΕΝ ΣΑς ΣΩΝΟΥΝ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙς ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ. ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ ΑΜΗΓΕς ΚΑΛΟΥ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥς ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑ Ο ΚΡΙΝΟς ΤΗς ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑ Ο ΦΘΟΝΟς ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕς ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ. ΟΛΟς Ο ΚΟΣΜΟς ΣΑς ΦΩΝΑΖΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ. ΕΜΕΙς ΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑς ΠΗΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙς ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΑς ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ACTIVISTS, ALEX JONES AND MAX KΕIZER, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕς ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟς ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ, ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑΧΗ, ΕΓΥΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΑς ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΤΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙς ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΑΛΛΑ ΣΤΕς ΔΗΜΟΤΙΚΕς ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑς ΔΩΣΗ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΛΑΟς ΝΑ ΕΙΝΑ ΤΟΣΟ ΚΟΥΤΟς????????????????

  ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΓΝΗΣΙΟς ΠΑΤΡΙΩΤΗς? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΑΠ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ? ΕΝΑς ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟς ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΙΑς ΧΩΡΑς. ΜΟΝΟ ΕΝΑς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗς.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   “ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΓΝΗΣΙΟς ΠΑΤΡΙΩΤΗς? ”

   Τι εννοείς ακριβώς να υποστηρίξουμε; Έχουμε γράψει ότι είναι πατριώτης και πολλά άλλα. Και φυσικά ο καθένας γράφει την γνώμη του για οτιδήποτε…..

   Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.