Όταν από το πηγάδι λείπει το…σχοινί!


«Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι. Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει. Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό. Κάλεσε…  όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, ησύχασε. Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε. Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!! Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού. Ηθικό δίδαγμα: Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω». (ΠΗΓΗ)

Ωραίο, θα μου πείτε όλοι σας για παραμυθάκι, αλλά στην πραγματική ζωή τι γίνεται; Τι να πει σε έναν άνεργο, σε έναν που δεν έχει να φάει, σε κάποιον που χρωστάει, σε αυτόν που του παίρνουν το σπίτι, σε έναν που αδικήθηκε, σε έναν άρρωστο. Λόγια θα μου πείτε. Και έτσι είναι αν τα λόγια αυτά ήταν δικά μου, θα είχατε δίκιο! Όταν αυτό το παραμυθάκι βγαίνει από τα χείλη ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, τότε έχει βαρύνουσα σημασία.

svou69ra

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Όταν από το πηγάδι λείπει το…σχοινί!

 1. Ὁ/ἡ aristarhos γράφει:

  Πάντα βγαίνει ηθικό δίδαγμα. Παράδειγμα. Εμείς είμαστε τα γαΙδουράκια μέσα στο πηγάδι. Μας πετούν χώμα(χαράτσια). Εμείς τα τινάζουμε κάτω από τα πόδια μας(δεν τα πληρώνουμε). Τι θα γίνει;
  1. Θα μας χώσουν μέσα για χρέη. Μπορεί να μας κάνουν και κατάσχεση.
  2. Να βουλιάξει ή βουλιαγμένη Ελλάδα
  3. Να γεμίσει το πηγάδι χώμα, να καταργηθεί δηλαδή, οπότε θα ψοφήσει ο γάϊδαρος(δηλαδή εμείς) από δίψα.
  Το τελευταίο μου φαίνεται πως ταιριάζει στην περίπτωση πιο πολύ.
  Τι λέτε;

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Το παράδειγμα είναι κορυφαίο……

  Το τίναγμα στην κάθε φτυαριά είναι η αντίδραση…..το αποτέλεσμα της σωτηρίας ο γάιδαρος δεν το ξέρει….απλά έρχεται μόνη της η σωτηρία…..

  Αν τιναζόμασταν κάθε φορά σε κάθε άδικο μέτρο ……αλλά να τιναζόμασταν όλοι στο τέλος θα είχαμε βγει από το πηγάδι θα είχαμε πιάσει από τον λαιμό τον κάθε μαλάκα που έριχνε το χώμα και θα του βάζαμε το φτυάρι στον κ**ο……

  Παράδειγμα;;;;

  Πείτε ότι κανένας δεν πλήρωνε το χαράτσι…..τι θα κάνανε;;; Θα μας βάζανε όλους φυλακή και μετά θα χρεοκοπούσαν λόγων μηδενικών εσόδων;;;;

  Αν δεν πληρώναμε τέλη;;;; το ίδιο……

  Πάντα υπάρχουν τρόποι…..ΠΑΝΤΑ…….

  Θάρρος δεν υπάρχει……

  και φυσικά έχει απόλυτο δίκιο ο tgoulas όταν αναφέρεται ότι το παράδειγμα δεν είναι από κάποιον τυχαίο….αλλά από κάποιον ανάπηρο…..

  Τα λόγια και οι κλάψες δεν σώζουν……τα έργα όμως τσακίζουν…..

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.