ΔΝΤ και Γερμανία λένε τώρα ότι το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων πρέπει να είναι πάνω από το 50%


Σας το λέγαμε εδώ και καιρό ότι το PSI δεν πάει καλά, αφού οι ιδιώτες πιστωτές δεν συμφωνούν.

Μετά τις δηλώσεις επί δηλώσεων των τελευταίων ημερών ότι όλα πάνε “κατ’ ευχήν” τώρα Γερμανία και ΔΝΤ λένε ότι το κούρεμα θα πρέπει να είναι πάνω από το 50%. Ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που κάνουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις για το δικό μας χρεός.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, ότι δηλαδή χρειάζεται μεγαλύτερο κούρεμα, σημαίνει ότι οι μέχρι τώρα υπολογισμοί ήταν λανθασμένοι. Φυσικά, haircut πάνω από 50%, με τους ιδιώτες να αντιδρούν ήδη σε αυτό το ποσοστό, σημαίνει και πιστωτικό γεγονός.

Από την άλλη, αν είναι ένα μέσο απειλής για τους ιδιώτες πιστωτές, σημαίνει ότι είχαμε απόλυτο δίκιο όσοι λέγαμε εδώ και καιρό ότι αυτό το πρόγραμμα “δεν περπατά”. 

Δεν είδαμε κανένα Υπουργείο Οικονομικών, κανένα Παπαδήμο ή Βενιζέλο να βγαίνουν και να απαντούν σε αυτές τις δηλώσεις, που στο κάτω κάτω αφορά το δικό μας χρέος. Γι’ αυτό το χρέος μας πρήζουν και τα κάνουμε όλα…

Για την ενημέρωση και μόνο, τις δηλώσεις αυτές τις έκαναν  ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ στο CNBC και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κλέμες Φουστ σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ.

Ο Μπλανσάρ είπε: “Τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος δεν είναι καλά. Χρειάζεται σημαντική μείωση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα”.

“Οι αριθμοί πρέπει να υπολογιστούν, και όσο τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, ίσως το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο”.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.