Έχετε καταλάβει γιατί όλοι κάνουν την πάπια στο θέμα των εκλογών;


Tο χάνουμε διπλό το παιχνίδι. Αλλά υπάρχει τρόπος να φέρουμε εξάρες. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει ο κατήφορος. Υπάρχει τρόπος να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

ΝΑ ΠΆΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΈΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ.

Σήμερα πατριώτες δεν υπάρχει ούτε ένας (1) άνθρωπος που να ξέρει ή που να θέλει να μας εξηγήσει σε ποιο σημείο κατάντιας βρισκόμαστε. Όχι επειδή είναι αγράμματοι, ούτε επειδή είναι ηλίθιοι. Απλώς δεν προλαβαίνουν τα παλικάρια. Είναι όλοι απασχολημένοι με την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Εκτός από το να μας βάλουν να πεινάσουμε και να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου, συμφωνήθηκαν τα εξής:

 • Πωλούνται οι μετοχές που έχει το δημόσιο (δηλαδή εμείς) στην Alpha Bank, στην Εθνική και στην Πειραιώς.
 • Πωλούνται οι μετοχές και οι συνιδιοκτησίες στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ραφήνας, Ηρακλείου.
 • Πωλείται η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Αθηνών.
 • Πωλείται η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Θεσσαλονίκης.
 • Πωλούνται όλοι οι Αερολιμένες.
 • Πωλούνται οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Καβάλας.
 • Πωλούνται τα δικαιώματα παραχώρησης σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.
 • Πωλείται το 100% της Εγνατίας Οδού.
 • Πωλούνται τα ΕΛΤΑ και ο ΟΠΑΠ.

Με εμάς θα ασχολούνται τώρα; Τα αλάνια έχουν στήσει χορό στις πλατείες. Τρώνε και πίνουν και στο τέλος – όπως πάντα – στο δικό μας τραπέζι θα φέρουν το λογαριασμό.

ΝΑ ΤΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΆ;

Από τα περίπου 90 δισ. ευρώ της 6ης δόσης που μας κοροϊδεύουν ότι μπορεί και να μην μας δώσουν,

 • Το ένα τρίτο και παραπάνω (35 δισ) θα πάει στα αποθεματικά των τραπεζών για να μην καταρρεύσουν.  Λες και έχει σημασία αν θα καταρρεύσει – ας πούμε – ένα ζαχαροπλαστείο που έχει πάψει να πουλάει πάστες εδώ και χρόνια, εκτός αν πέσει τηλέφωνο από το Μαξίμου.
 • Το ένα τρίτο (30 δισ) θα πάνε στο «κούρεμα» διότι απ’ ότι διαβάζουμε, ναι μεν θα διαγραφεί κάτι παραπάνω από το 50% του χρέους που είναι στα χέρια ιδιωτών, αλλά το 1/3 απ’ όσα δεν διαγράφονται, καταβάλλονται σε μετρητά!
 • Απ’ αυτά που έμειναν, κάπου 15 δισ θα πάνε σε τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις (παλιότερα δάνεια και ομόλογα).
 • Και, τέλος, παραπάνω από 5 δισ θα πάνε σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου τομέα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2012 είναι χρονιά εκλογών και δεν είναι σωστό να στο τέλος να μην τσιμπήσεις το μερτικό σου απ’ τη δεξαμενή των διορισμένων ψηφοφόρων.

ΝΑΙ. ΚΑΛΆ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ…

Τίποτα απολύτως δεν θα πάει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που δίνει δουλειές σε όλο τον κόσμο.

Μηδέν (0) ευρώ στα – εκτός δημοσίου τομέα –  ασφαλιστικά ταμεία.

Μηδέν (0) ευρώ  στα νοσοκομεία.

Μηδέν (0) ευρώ στα σχολεία.

Μηδέν (0) ευρώ στα συσσίτια πεινώντων.

Μηδέν (0) ευρώ στα προγράμματα στήριξης ανέργων.

ΜΗΔΈΝ ΕΥΡΏ ΣΤΑ ΜΟΎΤΡΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΏΣ.

Αντιθέτως, οι σφαλιάρες που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο, μετά από εκείνη την επταήμερη κωμωδία διαβουλεύσεων για την ανάδειξη του κ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργεύοντα εκπρόσωπό μας, είναι οι εξής (κρατάω την ίδια αρίθμηση που έχει η απόφαση της συνόδου κορυφής):

α) Αύξηση των φόρων (με την μέθοδο της μείωσης των απαλλαγών και των αφορολόγητων ορίων) για τα φυσικά πρόσωπα με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 2,8 δισ για το 2012, δηλαδή για τις δηλώσεις που θα συντάξουμε σε ένα μήνα!

β) Εισφορά στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ για την είσπραξη τουλάχιστον 1,7 δισ από το 2012 και για πάντα. Ναι, καλά διαβάσατε: Μονιμοποίηση του χαρατσιού FOR EVER που λένε και στο χωριό μου.

γ) Μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων για την εξοικονόμηση 100 εκ. Ναι καλά διαβάσατε: Εκατό ψωρο-εκατομμύρια.

δ) Μείωση στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις του δημοσίου, καθώς και στα εφάπαξ με στόχο την εξοικονόμηση 200 εκ. Ναι καλά διαβάσατε: Διακόσια ψωρο-εκατομμύρια.

ε) Θέσπιση ανώτατου ορίου των δαπανών από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 5% των καταθέσεών του για εξοικονόμηση 360 εκ το 2012.

ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΆΤΕ ΤΟ ΔΙΆΒΑΣΜΑ. Η ΚΟΡΟΪΔΊΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ.

στ) Μέτρα (βλέπε αυξήσεις) για τους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο θέρμανσης και τους φόρους στα αυτοκίνητα.

ζ) Υπουργικές αποφάσεις (βλέπε περικοπές) για την ενιαία ρύθμιση των παροχών υγείας από τα διάφορα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

η) Νομοθεσία για την είσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης μέσω παρακράτησης φόρου.

θ) Υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη της κατάργησης (όχι της “κατάργησης” αλλά της “έναρξης της κατάργησης”), συγχώνευσης ή ουσιαστικής μείωσης του μεγέθους της ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOMEX, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, ΕΘΥΑΓΕ και ΕΡΤ και άλλους 35 μικρότερους φορείς. Αν αυτό το “έναρξη της κατάργησης” δεν είναι χιούμορ, τότε τι είναι;

ι) Υπουργική απόφαση στην οποία καθορίζονται τα κριτήρια αναπηρίας και των σχετικών συντάξεων.

ια) Πάγωμα της αναπροσαρμογής όλων των συντάξεων μέχρι το 2015.

ιβ) Έγκριση του θετικού καταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων στον οποίο να καθορίζονται οι τιμές που βαρύνουν τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

ιγ) Ιδιωτικοποίηση των μετοχών που έχει το δημόσιο (δηλαδή όλοι εμείς) στην Alpha Bank, στην Εθνική, στην Πειραιώς, στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ραφήνας, Ηρακλείου. Των μετοχών στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Των μετοχών και συνιδι0κτησιών σε όλους τους Αερολιμένες. Των μετοχών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Καβάλας. Των μετοχών, συνιδι0κτησιών και συνεκμεταλλεύσεων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία Οδό (ειδικά για την Εγνατία πωλείται το 100%), τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τον ΟΠΑΠ κ.λπ.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν βγήκαν απ’ το μυαλό του υπογράφοντος. Η πηγή – διαβάστε και κλάψτε – είναι οι εξής αποφάσεις:

Ήρθε ο καιρός να αφήσουμε τους καναπέδες και να ζητήσουμε αυτό που όλοι αποφεύγουν:ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει ο κατήφορος.

Άϊντε και καλή δύναμη, θα τη χρειαστούμε.

Κώστας Κουρούνης

ΛΙΝΚ: http://freepen.gr/epikairotita/1593

το είδαμε στο infognomonpolitics

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.