ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το αλβανικό εφετείο καταδίκασε τον Έλληνα ομογενή από την Κορυτσά της Βορείου Ηπείρου και μέλος του προεδρείου  του κόμματος ΕΕΕΜ – ΜΕGA Ναούμ Ντίσιο σε φυλάκιση ενός έτους, επαναλαμβάνοντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση. Η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ούτε είναι εξαγοράσιμη, είναι άμεσα εκτελεστή.

Ο Ναούμ Ντίσιος κατασκεύασε σκαλοπάτια για να είναι εύκολη η πρόσβαση στο μνημείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς και κατηγορήθηκε πως σύλησε μουσουλμανικούς τάφους που δήθεν βρίσκονταν εκεί, το οποίο είναι αναληθές.

Πρόκειται για μία ακόμα πολιτική δίκη και καταδίκη, με ψευδείς κατηγορίες που στρέφεται ευθέως κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία βλέπει την μεγάλη εθνική αφύπνιση των Βορειοηπειρωτών που συντελείται στην περιφέρεια της Κορυτσάς το τελευταίο χρονικό διάστημα και σπεύδει με μια καταδίκη να τρομοκρατήσει τους ομογενείς μας ώστε να μην τολμούν να δηλώσουν την εθνική τους καταγωγή. Είναι προφανές πως η αλβανική κυβέρνηση σύρεται από ακραία εθνικιστικά στοιχεία σε ενέργειες καταπίεσης και φίμωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Μία σειρά από γεγονότα, με τελευταίο το παρόν, το επιβεβαιώνουν.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να κάνει σαφές έμπρακτα πως τέτοιες πρακτικές δεν είναι αποδεκτές.   

Είναι πλέον ανάγκη επιτακτική μια θεσμική θωράκιση της ελληνικής  μειονότητας που θα εγγυάται την ειρηνική της διαβίωση στα πατρογονικά της εδάφη με όλα τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές σχετικές συμβάσεις.

Για την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

Ο πρόεδρος

Δημήτρης Περδίκης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

  1. Ὁ/ἡ Dimitris γράφει:

    Ποιά Κυβέρνηση? πλάκα κάνεις….

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.