Μήπως ζουν σε “ροζ πραγματικότητα”;


Ή στην κυβέρνηση ζουν σε«ροζ πραγματικότητα» ή τα μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ανυπόστατες πληροφορίες. Ο λόγος για τα όσα διαδραματίζονται με το PSI.

Από τη μία πλευρά ο Βενιζέλος και γενικότερα η κυβέρνηση δηλώνουν σίγουροι για την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων με τους ιδιώτες για την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων. Από την άλλη πλευρά τα διεθνή πρακτορεία υποστηρίζουν πως το PSI δεν πάει καλά. Πριν λίγη ώρα το Reuters, επικαλούμενο ανώτερες τραπεζικές υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο κόστος διάσωσης της Ελλάδας, μέσω της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους, πηγαίνουν άσχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών στο PSI κυμαίνεται αυτή τη στιγμή κάτω από το 75%. Αυτό σημαίνει ότι η ελάφρυνση του χρέους που επιτυγχάνεται είναι χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν. Γι’ αυτό το λόγο η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει να βγει από το αδιέξοδο μέσω της επιβολής ρητρών συλλογικής δράσης (CAC) στα ήδη υπάρχοντα ομόλογά της. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον ένα προκαθορισμένο ποσοστό των ομολογιούχων (ενδεχομένως γύρω στο 75%) συμφωνήσει σε μία πρόταση για την ανταλλαγή των ομολόγων, τότε αυτή καθίσταται υποχρεωτική για τη μειοψηφία που δεν συμφωνεί.

από το parapolitika

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.