Νεοέλληνα ραγιά, είσαι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος. (Χρήστος Τζάρτζος)


Αφού, λοιπόν, έκανα μια προσπάθεια να κατονομάσω ή να προσδιορίσω τους εξωτερικούς εχθρούς της Ελλάδος, ας προχωρήσω στα ενδότερα κι ας βάλω το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ποίος είναι αυτός που ανέχεται χαμερπώς κι εθελοδούλως άπαντα τα κακώς κείμενα; Ποίος είναι αυτός που τρέχει οπίσω από τον κάθε αμόρφωτο βουλευτή για να ικανοποιήσει το μικροσυμφέρον του; Ποίος είναι αυτός που ενώ κάθε σοβαρή έννοια που συνδέεται με το όνομα Ελλάς έχει ευτελιστεί, εκείνος νοιάζεται μόνο για το ταπεινό του τομαράκι; Ποίος είναι αυτός που μοιρολογάει κάθε μέρα, αλλά κάνει τάματα και μετάνοιες στον εξουσιαστή του; Ποίος έιναι εκείνος που ενώ παρουσιάζονται άνθρωποι τίμιοι και ειλικρινείς να τον εκφράσουν πολιτικά, εκείνος επιλέγει τομαριστικώς κι μαζοχιστικώς να ψηφίζει οικογενειοκράτες απατεώνες για να τον βολέψουν σε μια ταπεινή θεσούλα; Ποίος είναι αυτός που ενώ η εγχώρια παραγωγή έχει βαλτώσει, εκείνος διαφημίζει πάντοτε τα ολοκαίνουρια εισαγώμενα αγαθά, τα οποία τρέχει ως ιθαγενής καννίβαλος να αγοράσει; Ποίος είναι αυτός που δεν έχει κανένα πρόβλημα να προδώσει, αρκεί να βγάλει κάτι από αυτήν την υπόθεσιν; Εσύ. Εσύ, Νεοέλληνα ραγιά. Εσένα, Νεοέλληνα ραγιά, σε αποστρέφομαι περισσότερο από όλους τους άλλους εχθρούς της Ελλάδος.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

5 ἀπαντήσεις στὸ Νεοέλληνα ραγιά, είσαι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδος. (Χρήστος Τζάρτζος)

 1. Ὁ/ἡ yannidakis γράφει:

  θα συμφωνήσω. η νοοτροπία του μέσου έλληνα που δεν θέλει να θυσιάσει προσωπικό κόπο ή δανεικό του πλούτο για να εργαστεί περισσότερο ή να βάλει τα χέρια του στην λάσπη. Επίσης ο εγωκεντρισμός μας έχει οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα καθώς κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό :[

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Yannidakis…..

   έχεις μία τάση να αλλοιώνεις στην σκέψη σου αυτά που οι αρθρογράφοι γράφουν……

   Είσαι καλό παιδί αλλά δυστυχώς πολύ πασοκτσής….

   Μοῦ ἀρέσει

   • Ὁ/ἡ yannidakis γράφει:

    κρατάω τη φιλοφρόνηση και προσθέτω ως προς το σχόλιο σου πως είμαι πλάστης της δημιουργίας (αν βοηθάει στην ανάλυση σου)
    Ως προς την διαπίστωση σου, θα σημειώσω πως είναι δύσκολοι καιροί για να πηγαίνεις κόντρα στο ρέμα (ειδικά στα blogs) και θα σε παραπέμψω στους καθημερινούς προβληματισμούς του yannidakis σε ότι αφορά την κριτική μου στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους πολιτικούς φορείς :[

    Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ yannidakis γράφει:

  “βράβευση τσι μέρας” για την Κυριακή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

  Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση “ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ”. Καληνωρίσματα :[

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Kynorodi γράφει:

  Και ποιος οδήγησε τους Έλληνες, ραγιάδες ή μη, στην σημερινή κατάσταση; Ποιος;
  Πότε είχαμε απλή αναλογική; Πότε οι “Μεγάλες Δυνάμεις” μας άφησαν στην ησυχία μας, πότε είχαν την ευγένεια να ΜΗ μας “βοηθήσουν”… Ποιος και πότε; Γιατί… άντε….

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.