Συγκρίνοντας την πολιτική στάση του Φώτη Κουβέλη, με τους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ


Γράφει ο Πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ

Στην πολιτική, αλλά και στην ζωή υπάρχουν οι συμβιβασμένοι καιροσκόποι, υπάρχουν και οι ασυμβίβαστοι αιρετικοί οι οποίοι τραβούν τον δρόμο των δικών τους πεποιθήσεων αγνοώντας το μαντρί και την κληρονομιά.

Συγκρίνοντας την πολιτική στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου , αλλά και των άλλων δελφίνων στο ΠΑΣΟΚ, με αυτήν του Φώτη Κουβέλη καταλήγω πάλι σε αυτό που έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ότι δηλαδή,Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα σαν είναι ο τράγος δυνατός δεν το νε σταίνει η μάντρα.

Ομοίως ο ηγέτης κάνει το κόμμα, και όχι το κόμμα τον ηγέτη.

Στο ΠΑΣΟΚ, αυτοί όλοι που τώρα παρουσιάζονται ως οι μετέπειτα σωτήρες του έθνους δεν είναι τίποτα άλλο από απλοί διαχειριστές της Παπανδρεϊκής κληρονομιάς που τώρα βρίσκεται στο 13%, αντίθετα ο Φώτης Κουβέλης ως αυτόφωτος πραγματικός ηγέτης χωρίς καμιά κληρονομική παρακαταθήκη οδηγεί την δημοκρατική αριστερά με ποσοστό 12%.

Ο Κώστας Σημίτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο Αντώνης Σαμαράς , ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όλοι αυτοί έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν, άλλος λίγο άλλος πολύ έξω από το μαντρί, η έχουν δημιουργήσει το δικό τους μαντρί.

Αντίθετα κανένας από τους μέχρι τώρα διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει ούτε το ψυχικό σθένος να διαφοροποιηθεί αισθητά και δυναμικά από αυτά που τους επιτάσσει η Παπανδρεϊκή κληρονομιά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, ο Λοβέρδος, ο Τζουμάκας, η Διαμαντοπούλου, η Κατσέλη, αλλά και όσοι άλλοι παρουσιαστούν ως ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, είναι σίγουρο ότι κάποιος από όλους θα εκλεγεί, όμως κανένας τους δεν θα είναι πραγματικός ηγέτης, θα είναι πάντα απλοί διαχειριστές του ΠαπανδρεϊκούΜοναστηριού, που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ.

Εν κατακλείδι, οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι η γενιά κάνει τον άντρα, και όχι ο άντρας την γενιά.

Αν κάποιος από τους δελφίνους ήταν έξω από το μαντρί, σήμερα θα μπορούσε ως νέος ηγέτης τράγος να μεγαλώσει το μαντρί, τώρα εκ των έσον, απλώς θα είναι κληρονόμος και συντηρητής του Παπανδρεϊκούμοναστηριού.

Κληρονόμος θα είναι, Ηγέτης δεν θα είναι ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.