Πούτιν: “Η παγκόσμια κρίση είναι συστημική”


Ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti

“Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια σοβαρή συστημική κρίση”, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην προεκλογική ιστοσελίδα του και στην καθημερινή ρωσική εφημερίδα Izvestiya.

“Αν κρίνει κανείς από το μέγεθός τους, οι παγκόσμιες ανισορροπίες σήμερα είναι τόσο μεγάλες που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν στα πλαίσια του σημερινού συστήματος”, έγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

“Ουσιαστικά, αυτό που ο κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα είναι μια σοβαρή συστημική κρίση, μια τεκτονική διαδικασία παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Πρόκειται για μια καθ’ όλα ορατή εκδήλωση μετάβασης σε μια νέα πολιτιστική, οικονομική, τεχνολογική και γεωπολιτική εποχή”, δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι ο κόσμος “εισέρχεται σε μια εποχή μεγάλων αναταράξεων”.

“Η περίοδος αυτή θα είναι μεγάλη σε διάρκεια και επώδυνη. Δεν θα πρέπει να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις”, υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Στη Ρωσία θα διεξαχθούν νέες προεδρικές εκλογές στις 4 Μαρτίου 2012. Ο Πούτιν, ο οποίος κατείχε τη θέση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2000-2008, θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος για μια εκλογική νίκη.

Πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.