Πιστεύετε ότι το PSI θα μας λύσει το πρόβλημα;


Αυτή την περίοδο πολλοί έχουν πέσει με τα μούτρα στις ειδήσεις που αφορούν την πορεία των συνομιλιών για το PSI και αγωνιούν για την έκβαση αυτού του θέματος. Όμως το PSI δεν θα μας λύσει όλα τα προβλήματα. Το αντίθετο μάλιστα.

Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα που θα δημιουργήσει το ίδιο το PSI στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και στις ελληνικές τράπεζες, τα οποία προβλήματα θα πρέπει να καλύψει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, με μηδαμινά οφέλη, πέρα από την υπαγωγή των νέων ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο, ακόμα και αν μας χάριζαν ολόκληρο το δημόσιο χρέος και πάλι δεν θα λυνόταν το πρόβλημά μας. Το ζωτικό πρόβλημά μας είναι τα δημόσια ελλείμματα και το εμπορικό ισοζύγιο. Όσο τα δημόσια έξοδα θα εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τα δημόσια έσοδα και όσο τα εισαγόμενα προϊόντα θα είναι περισσότερα από τα εξαγόμενα, τίποτα δεν πρόκειται να λυθεί.

Και αυτά τα προβλήματα υπάρχουν, όχι γιατί η χώρα δεν έχει παραγωγικές δυνατότητες, ούτε γιατί ο λαός είναι τεμπέλης (απεναντίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες είναι ο πιο πολύ εργαζόμενος λαός), αλλά γιατί υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στη χώρα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά μια χώρα και να λύσει τα πιο πάνω προβλήματα, όταν την εξουσιάζει ένα σάπιο και διεφθαρμένο κρατικοδίαιτο πολιτικό σύστημα και το οποίο μάλιστα, είναι το ίδιο υπεύθυνο για την κατάντια της.

Αν δεν λυθεί αυτό το πολιτικό πρόβλημα, κανένα PSI και κανένα μνημόνιο δεν πρόκειται να δώσει λύση.

hassapis-peter

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.