Οι «μέσα» και οι «έξω»


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΕΒΑΣΤΗ η Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της, ωστόσο, η ομάδα…σκορπάει. Μέσα οι 8 και με την άνεση της εξωεπικοινωνίας, έξω και με  εγγυήσεις οι άλλοι 8 και τι να περιμένεις;  Οι «εντός» θα κολλήσουν το μάτι στην τηλεόραση και το αυτί στο κινητό, θα βλέπουν συγγενείς (μεσάζοντες) και δικηγόρους για δασκάλεμα κι ύστερα (το κινητό) θα…ανάβει. Με τις δομές της μαφίας ανέπαφες και την επικοινωνία των μαφιόζων αδιάκοπη. Για τον καλύτερο σχεδιασμό (τώρα πλέον σε άλλη βάση) και τη σχέση τους αδιατάρακτη.

ΚΑΙ οι «έξω»; Αυτοί είναι που θα τρέχουν (τρόπος του λέγειν) με τα πόδια να χτυπάνε στην πλάτη. Ελεύθεροι και με εγγύηση κάποιων ψωροχιλιάδων, αεικίνητοι για το…δίκιο τους και για την οριστική τους απελευθέρωση. Καμιά δύναμη δεν τους κρατάει, δεν σκιάζονται να ταξιδέψουν (εντός) για επαφές και συνεννόηση, για άμυνα και «οχυρωματικά έργα» της…αθωότητάς τους. Μπορεί και να ορίσουν συνέλευση(!) σε κανένα «οικείο» πολυτελές ξενοδοχείο. Με σύσκεψη των αρχηγών στο ιδιαίτερο κι ύστερα σεμινάρια για τον συντονισμό των «παρακατιανών». Φροντιστήριο μη γίνουν γκάφες, αντιφάσεις και αθέλητα αλληλοκαρφώματα, αλλά προπάντων, για τον ιερό δεσμό (με όρκο) και ανανέωση των συμβολαίων φιλίας και «εκτελέσεων».

ΔΕΝ κατέχουμε νομικά, ωστόσο, διατυπώνουμε, συνοπτικά, την άποψή μας και με βάση  τις παρατηρήσεις μας σε χώρες ευρωπαϊκές. Δεν είναι δα και τόσο…φασιστικές αυτές οι χώρες και τα Κράτη, σε σχέση με την «ημετέρα» ασυδοσία στην Ελλάδα της ρεμούλας και της ατιμώρητης κομπίνας. (Και, βέβαια, να παραβιάζεις το «κόκκινο» χωρίς κράνος και με κομμένη εξάτμιση είναι φασισμός! Το αντίθετο είναι δημοκρατία).

«ΒΑΡΕΩΣ ύποπτοι» (δικός μας ο όρος και μη νομικός) σημαίνει μάντρωμα και απομόνωση στη «στενή, όσο διαρκούν οι ανακρίσεις. Χωρίς TV για ενημέρωση και κινητό για συντονισμό. Κι αν δήλωσε ψευδώς «ασθενής», θα προστεθούν μέρες στην κράτησής του. Δεν θα ξέρει τι του καταμαρτυρούν οι «έξω» και η φαντασία θα οργιάζει. Η σκέψη πως τον καρφώνουν θα τον κάνει…τούρκο και θα τους θέλεις «μέσα». Με την αλήθεια να τον πιέζει μέχρι να βγει στο φως. Είναι το ζητούμενο, για την απόδοση δικαιοσύνης.

ΚΙ αν βγει αθώος; Τότε, «συγγνώμη για την ταλαιπωρία-ήταν αναγκαίο για να βγει στο φως η αλήθεια».

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.