Με την βαθύτατη δημοκρατικότητα που τους διακρίνει, αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων ζητεί ο Μ. Παπαϊωάννου


Αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων ζητεί ο Μ. ΠαπαϊωάννουΟ υπ. Δικαιοσύνης απέστειλε σχετικό ερώτημα στον Άρειο Πάγο

Την αντικατάσταση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, με πεντασέλιδο ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου .

Στο ερώτημα του, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναλύει τα πρόσφατα γεγονότα για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και αποδίδει αυτή την ενέργειά του στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή «δεν πρέπει να αποδυναμώνεται από γκρίζες και νεφελώδεις, αλλά και ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πρόσωπα και συμφέροντα, που δήθεν παρεμποδίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης της αλήθειας…».

Επικαλείται επίσης τις παραιτήσεις των δύο, ενώ καλεί το Συμβούλιο να αποφασίσει αν πρέπει να αντικατασταθούν και σε αυτή την περίπτωση να οριστούν δυο νέοι αντεισαγγελείς εφετών για τις θέσεις αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο, αλλά το ερώτημα του υπουργού θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο επόμενο Συμβούλιο, αφού απαιτείται εισήγηση για να αποφασίσει.

newsbeast.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Με την βαθύτατη δημοκρατικότητα που τους διακρίνει, αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων ζητεί ο Μ. Παπαϊωάννου

  1. Ὁ/ἡ Dimitris γράφει:

    Μεγάλο μαιμούνι ο τύπος, έτοιμη η τριχιά και το σαπούνι και γι αυτόν…. άλλος ?

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.