Φτάνει πια ρε κοράκια το σόου με τους άστεγους…


Νέα μόδα ανακάλυψαν τα κανάλια και οι εφημερίδες με τους χιλιάδες άστεγους, άπορους και άνεργους που σέρνουν καρτερικά το σταυρό στο Γολγοθά τους. Ανέκαθεν μας άρεσε να παρακολουθούμε -με ανακούφιση- το δράμα της διπλανής πόρτας, για να αισθανθούμε καλύτερα που δεν είμαστε εμείς στη θέση αυτών των ανθρώπων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν οι “φιλάνθρωποι” και οι “φιλεύσπλαχνοι” που πρόθυμα θα ποζάρουν για μια φωτογραφία στην εφημερίδα ή θα αφηγηθούν την πράξη ανθρωπιάς που έκαναν σε κάποιο ματσουκοφόρο δημοσιοκάφρο. Επειδή όμως το θέμα “πουλάει” στο κοινό οι περισσότεροι από τους δαιμονι(σμεν)ους ρεπόρτερ ξεχνάνε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν κρατώντας σαν πολύτιμο θησαυρό την πληγωμένη τους αξιοπρέπεια.

Με μια φωτογραφική μηχανή ή μια κάμερα επιχειρούν να καταγράψουν εικόνες που θα βοηθήσουν το κανάλι ή την εφημερίδα τους να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινό, το οποίο θα λέει με ικανοποίηση από μέσα του: “ευτυχώς εγώ έχω ακόμα το σπίτι, το ρεύμα, το ζεστό νερό, τη δουλειά. την οικογένεια, το αυτοκίνητο ΜΟΥ”. Σε όλους αυτούς όμως να θυμήσουμε ότι στις μέρες μας ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και να τους καλέσουμε να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας καταδικάζοντας τα άθλια ρεπορτάζ που μοναδικό σκοπό έχουν να τσακίσουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια ανθρώπων που μέχρι πρότινος ήταν δίπλα μας, στη γειτονιά μας, με τη δουλειά τους την οικογένεια τους και την αξιοπρεπέστατη ζωή τους.

Ας γίνουν τα blogs και το διαδίκτυο η αρχή μιας αντίδρασης στα “ρεπορτάζ” που ξεσκίζουν τις σάρκες ανθρώπων ταλαιπωρημένων και δύστυχων. Αρνηθείτε να δείτε ή να διαβάσετε ρεπορτάζ που θα συνοδεύεται από εικόνες αστέγων που προσπαθούν να επιβιώσουν στην κόλαση της οικονομικής κρίσης. Ως ελάχιστη αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους αύριο μεθαύριο μπορεί να μοιραστούμε ένα πιάτο φαγητό στο ίδιο συσσίτιο.

Επίσης να συγχαρούμε όλους εκείνους τους πραγματικούς φιλανθρώπους που μακριά από κάθε δημοσιότητα και προβολή βοηθούν όπως και όσο μπορούν τους άστεγους και άπορους στη γειτονιά τους.

Άνεργοι δημοσιογράφοι

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.