ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ: Η Παράβαση καθήκοντος και η “αλληλεγγύη” απο το Α/Τ Νέας Φιλαδέλφειας (Πίνδου31)Συμπολίτης μας που έλαβε ειδοποίηση να παραλάβει κλήση για μη πληρωμή διοδίων στην Αττική οδό, απο τροχονόμο φάντασμα, επισκέπτεται σήμερα το τμήμα(Α/Τ Ν.Φιλαδέλεφειας) : Δηλώνει ότι επιθυμεί να παραλάβει την κλήση για την οποία ειδοποιήθηκε και ζητάει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τροχονόμου φαντάσματος που την έχει βεβαιώσει για παράβαση καθήκοντος. (Σημ.: έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά απο άλλο συμπολίτη μας, σε άλλο τμήμα την προηγούμενη εβδομάδα). Ο αξιωματικός υπηρεσίας όταν ακούει για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε συναδέλγους του (!) – τέτοια “αλληλεγγύη”, αρνείται να παραδώσει την κλήση, όπως είναι κατα νόμο υποχρεωμένος και αρνείται να δεχτεί την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Ο συμπολίτης μας επιμένει, ενημερώνει τον αστυνομικό για το νόμιμο της άσκησης των συνταγματικών δικαιωμάτων του, επικοινωνεί με το νομικό μας τμήμα, αντιμετωπίζει αδιαλλαξία. Αποχωρεί ενημερώνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και κατά του Αξιωματικού υπηρεσίας του συγκεκριμένου τμήματος. Εν κατακλείδι να αναφέρουμε για το συγκεκριμένο περιστατικό, αρνούνται να του δώσουν και τα ονοματεπώνυμα των αστυνομικών υπαλλήλων προκειμένου να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια.
Οι μηνυτήριες αναφορές εναντίον των αστυνομικών υπαλλήλων που δεν βεβαιώνουν αυτοπροσώπως, όπως σαφώς ο νόμος ορίζει, τις “παραβάσεις” άρνησης πληρωμής διοδίων,έχουν θορυβήσει το πρόθυμο αστυνομικό προσωπικό της Τροχαίας Αττικής οδού. Αντιλαμβάνονται ότι παρανομούν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του “εθνικού” εργολάβου. Οι δικαιολογίες που επικαλούνται “ότι δήθεν κάθονται μέσα στα κουβούκλια των εισπρακτόρων υπαλλήλων” προκαλούν βεβαίως γέλια, βεβαίως εξοργίζουν ταυτόχρονα τους θιγόμενους συμπολίτες, αλλά κυρίως αποδεικνύουν ότι αυτές οι κλήσεις εκδίδονται μέσα στα γραφεία της Τροχαίας Αττικής οδού – μιας και συστεγάζεται με την εταιρία στον ίδιο χώρο (!) – και προφανώς αυτή η συνεργασία “σπασμένο τηλέφωνο” εμπεριέχει και το στοιχείο της λάθος της αναφοράς των αριθμών πινακίδας.
Ενημερώνουμε τους αστυνομικούς υπαλλήλους της τροχαίας να αρνούνται την σύνταξη και την υπογραφή κλήσεων τις οποίες δεν έχουν βεβαιώσει ποτέ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ. Είναι υπεύθυνοι απέναντι στους νόμους και τους πολίτες, πρέπει να είναι, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρές κατηγορίες στα δικαστήρια (παραβάσεις καθήκοντος, επιορκία κ.α) ώς φυσικά πρόσωπα. Η υπηρεσία δεν πρόκειται και δεν θα μπορέσει να τους καλύψει.Αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο όσοι παρανομούν.  Εκτιμούμε ότι ποινικές ευθύνες για ηθική αυτουργία ενδεχομένως μπορεί να προκύπτουν και για τον διοικητή της υπηρεσίας ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, γιατί προφανώς οι αστυνομικοί υπάλληλοι δεν ενεργούν αυτοβούλως.
Το νομικό τμήμα των ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ επεξεργάστηκε και δημοσιοποίησε δείγμα μηνυτήριας και πειθαρχικής αναφοράς για παράβαση καθήκοντος. Κάθε συμπολίτης που θίγεται και θεωρεί ότι δεν τηρήθηκαν τα νόμιμα, μπορεί και πρέπει, να ασκεί κάθε νόμιμο δικαιωμά του. Εν προκειμένω να καταθέτει μηνυτήρια και πειθαρχική αναφορά κατά των παρανομούντων αστυνομικών υπαλλήλων.
Οι αξιωματικοί υπηρεσίας των Α/Τ είναι υποχρεωμένοι απο το νόμο να αποδέχονται και να προωθούν τις αντίστοιχες αναφορές. Όσοι επιλέγουν να δείχνουν  “αλληλεγγύη” στους συναδέλφους τους παρανομούν κι αυτοί.
Καλούμε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει  την αυθαιρεσία στο δημόσιο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ να επικοινωνεί άμεσα μαζί μας. Ειδικά στις περιπτώσεις (που πολλαπλασιάζονται καθημερινά) όπου ειδοποιούνται από αστυνομικά τμήματα για παραλαβή κλήσης και προστίμων λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων, που δεν έχει βεβαιώσει αυτοπροσώπως, όπως ο νόμος ορίζει, κανένας αστυνομικός υπάλληλος.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.