Διαλυμένο μαγαζί η κυβέρνηση – στραπάτσο Λοβέρδου


Διαλυμένο μαγαζί  η κυβέρνηση – στραπάτσο Λοβέρδου

Σε φιάσκο για την συγκυβέρνηση και κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ, εξελίχθηκε η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών μετά την καταψήφιση βασικών άρθρων από 50 πράσινους βουλευτές.

Το ισχυρότερο πολιτικό πλήγμα δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Αν. Λοβέρδος η διάταξη του οποίου για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων δεν πέρασε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης ψήφισε όχι σε τέσσερα από τα 11 άρθρα που είχαν τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία.

Ας σημειωθεί ότι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία Λοβέρδου, ενώ οι δικηγόροι βουλευτές του κόμματος προτίμησαν να απόσχουν από την ψηφοφορία, παίρνοντας αποστάσεις από τη ρύθμιση, που απελευθερώνει το επάγγελμα του δικηγόρου.

«Περιμέναμε διαρροές. Φαίνεται όμως ότι οι συντεχνίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στους βουλευτές». Με αυτή τη φράση συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου σχολίασαν τις διαρροές στην ψηφοφορία κι όπως έλεγαν η τροπολογία Λοβέρδου θα επανέλθει…

“Όχι” σε όλα ψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς. 

Το θρίλερ της ψηφοφορίας

Σημαντικές ήταν οι «διαρροές» στο επίμαχο άρθρο για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, στο οποίο εξάλλου η Νέα Δημοκρατία δήλωσε «παρών» ενώ ο ΛΑΟΣ καταψήφισε.

Θετική ήταν η ψήφος των βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στα υπόλοιπα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Στο επίμαχο άρθρο που αφορά τον κλάδο των φαρμακοποιών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε βελτιωτική αλλαγή. Εντούτοις, τα κόμματα της αριστεράς ζήτησαν την πλήρη απόσυρση της διάταξης αναφέροντας ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπουν στην λιανική πώληση του φαρμάκου οι πολυεθνικές εταιρίες.

Η ΝΔ και ΛΑΟΣ πρότειναν να αποσυρθεί η βελτιωτική διατύπωση και να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο εισηγητής του κόμματος Νάσος Αλευράς αλλά και οι βουλευτές του κόμματος Απόστολος Κακλαμάνης και Χάρης Καστανίδης κάλεσαν τον κ. Λοβέρδο να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

Ο Λοβέρδος δεν δέχτηκε να αποσύρει το άρθρο, και λίγο αργότερα “πλήρωσε” την ξεροκεφαλιά του με τους βουλευτές να το καταψηφίζουν.

kentrinews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.