Χάφινγκτον: “Να μεταφερθεί το Νταβός στην Ελλάδα” (video)


Σ.Σ Μπράβο Αριάννα!
Η Αριάννα Χάφινγκτον (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η Ελληνικής καταγωγής ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου ειδησιογραφικού blog παγκοσμίως Huffington Post), και ο οικονομικός blogger τουReutersΦέλιξ Σάλμον, ένωσαν τις φωνές τους, ζητώντας τη μεταφορά του Παγκόσμιου Φόρουμ από το Νταβός της Ελβετίας στην Ελλάδα. “Δεν θα ήταν η ζεστή Πάτμος το πιο ωραίο μέρος για συζητήσεις για την οικονομία, αντί του κρύου Νταβός;”, λέει χαρακτηριστικά η Χάφινγκτον, ζητώντας από όποιον θέλει, να υποστηρίξει την καμπάνια της.
“Το μόνο πλάνο της Ευρώπης για την Ελλάδα, προτάσσει λιτότητα που όπως φαίνεται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν οδηγεί στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα πρέπει να να επανεφεύρει τη Δημοκρατία”, σημείωσε.

“Η Ελβετία δεν έχει ανάγκη τα χρήματα”
Χάφινγκτον και Σάλμον ζήτησαν την άποψη – έγκριση – συνδρομή και του Χένρι Μπλότζετ, ιδρυτή της ιστοσελίδας Bussiness Insider, σημειώνοντας, ότι η Ελβετία δεν χρειάζεται τα χρήματα.
Ο Μπλότζετ φαίνεται πως δεν έχει αντίρρηση με την πρόταση, αναδημοσιεύοντας την ιδέα και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
“Η Ελλάδα χρειάζεται σωστή ηγεσία χωρίς ευρώ”
Η Ελληνοαμερικανίδα, που γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ελλάδα, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέφρασε την άποψη, ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα χωρίς το ευρώ και τις περικοπές που θα την εξαναγκάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, να υφίσταται, εάν παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Όπως είχε πει τότε, τα μέτρα λιτότητας δε βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ούτε στον προϋπολογισμό της.
“Πιστεύω ότι η σωστή ηγεσία χωρίς το ευρώ θα δώσει στην Ελλάδα την ευελιξία που χρειάζεται για ουσιαστική ανάπτυξη στην οικονομία της και όχι να συνεχίσει να παίζει άμυνα εφαρμόζοντας συνεχώς μέτρα λιτότητας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο επ’ άπειρον να ισορροπήσει ο προϋπολογισμός, καθώς τα έσοδα έχουν ελαχιστοποιηθεί”, είχε πει.
“Δεν υπάρχουν πραγματικά καλές λύσεις, αλλά η ανησυχία μου είναι ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, προτεραιότητα θα είναι τα μέτρα λιτότητας”.

Loutraki One

Vodpod videos no longer available.
Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.