Δαπάνες για Ο.Α.Κ.Α και Καλατράβες


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΣΤΗ φόρα μισθοί και επιδόματα «εργαζομένων» στο Ο.Α.Κ.Α και μπράβο στα ΝΕΑ. Θέλαμε και του Δ. Σ. τους μισθούς και τους κρύβουν. Τ’ αφήνουμε για την άλλη φορά. Τότε που θα’ ναι τα νεύρα πιο τεντωμένα για τη ρεμούλα στη χώρα της αταξίας και της αρπαχτής. Ως τότε, βλέπουμε τα νούμερα  κουνώντας το κεφάλι, κλαίμε τα φαγωμένα, ψάχνουμε για ενόχους και περιμένουμε. Κι αυτοί το ίδιο. Περιμένουν (να ξεχαστεί) όπως τόσα μικρά και μεγάλα εγκλήματα και απάτες. Και, βέβαια, δεν μας «καλύπτουν» οι καταγγελίες, αόριστες και με τους δράστες ατιμώρητους. Μόνο ονόματα, υπογραφές και επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων θα’ ταν το φόβητρο για επίδοξους στο μέλλον. Τσέπωσες παράνομα χρήμα; Το επιστρέφεις. Αν δεν το’ χεις, το δανείζεσαι. Αν δεν το δανειστείς, σε περιμένει το κελί. Στην προοπτική του, θα το βρεις!

ΚΑΙ πάμε πίσω καμιά δεκαριά χρόνια. Τότε που ζούσαμε, υπήρχαμε και αναπνέαμε για τους «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ». Θα μας απέδιδαν λογαριασμό κι ακόμα περιμένουμε. Θα’ χαμε κέρδη και δεν τα είδαμε. Και μετράμε τη χασούρα με τα ορατά ερείπια των «Ολυμπιακών Έργων» που ρημάζουν αφύλαχτα και με τις αόρατες μίζες που φούσκωσαν κάποιες τσέπες μέχρι να ξεφουσκώσουν στην…Ελβετία.

ΒΑΦΤΙΣΑΝ «εθνικό» ό,τι είχε να κάνει με χρήμα και εργολαβίες κι έπεσαν βροχή τα κονδύλια για πανηγύρι, τυλιγμένα στη χρυσόσκονη της εθνικής μας ‘περηφάνειας. Κι αν το ’λεγες ψιθυριστά να μη γίνουν στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί, θα σε…σκότωνε ο διπλανός. Αν αμφέβαλλες για τη…μεγαλοπρέπεια των έργων, θα σου’ δειχναν τη Στέγη Καλατράβα(!). Εδώ θα σταθούμε, γιατί το «Σημιτικό»…αριστούργημα πέρασε στα χέρια της «Καραμανλικής» αδιαφορίας, για να σκουριάζει σήμερα, άχρηστο και ανενεργό. Κι από δαπάνη; 80 δις (δραχμές) το «έργο», 4 δις τσέπωσε ο κ. Καλατράβας και τα «παράπλευρα» τα…φανταζόμαστε.

ΚΙ ήρθαν οι ξένοι απ’ τα πέρατα της γης για να μείνουν με το στόμα ανοιχτό στα θαύματα της Ψωροκώσταινας. Είδαν και αποθαύμασαν Στέγη Καλατράβα αντί αγριελιάς σε «Πνεύμα Αρχαίο Αθάνατο», που χάθηκε σε μίζες και εργολαβίες. Έργα, για να φανεί πως συνταιριάσαμε το βήμα μας με ευρωπαίους κι Αμερικάνους που…δεν είχαν στην πατρίδα τους παρόμοια θαύματα τεχνικής.

ΣΗΜΕΡΑ πέφτει πείνα στην Ελλάδα, αλλά τα Ο.Α.Κ.Α και οι Καλατράβες επιμένουν στο χρόνο και στα (άδηλα) κονδύλια για μισθούς συμβούλων και προέδρων.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.