Κύριοι πολιτικοί ρωτήσατε της γυναίκες σας


Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Το πρόβλημα είναι αληθινό ! H Ελλάδα έχει ένα χρέος που αδυνατεί να το εξοφλήσει  . Έχει ασφαλώς τη  σημασία του το γιατί , πως και ποίοι την έφεραν σε αυτό το σημείο  . Όμως τα γεγονότα τρέχουν και δεν αφήνουν περιθώριο να ασχοληθούμε σήμερα με αυτό το θέμα . Το ζητούμενο σήμερα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις των πιστωτών μας  . Σε αυτό συμφωνούν όλοι και οι σχολιαστές στα ΜΜΕ  και οι πολιτικοί και λιγάκι και εγώ . Εκεί που εγείρονται οι διαφωνίες είναι το ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στους δανειστές μας . Αυτοί με τις απαιτήσεις τους οδηγούν τους πολίτες  , τηρουμένων βέβαια των αναλογιών,  στην κατάσταση να πουλούν τα παιδιά τους όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι πριν από την σεισάχθεια του Σόλωνα . Τόσοι σοφοί μιλούν αντιφατικά για το θέμα και δεν θα προσθέσω εδώ και εγώ μια γνώμη για να την πάρει το ποτάμι . Θα πω όμως αυτό . Στη ΝΕΤ σήμερα άκουσα , να παρεμβαίνει  ο κ. Τσίπρας  και να λέει ότι . Ο δανειστής με τον οφειλέτη που δεν έχει να εξοφλήσει το χρέος του, βρίσκονται σε εξίσου δεινή  θέση . Αυτό μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτό και θα σας το πω . 

«Ο Άρης για ώρες στριφογυρίζει στο κρεβάτι του και δεν έχει ύπνο .- Τι έχεις καλέ μου ; Τον ρωτά και τον ξαναρωτά η γυναίκα του η Μαρία  . – Να , της λέει σε κάποια στιγμή , χρωστώ 10.000 δραχμές σε αυτόν απέναντι το Θωμά  . Έχουμε συμφωνήσει να του τις δώσω αύριο και δεν τις έχω . – Αυτό είναι όλο του λέει η γυναίκα του .  Ανοίγει το παράθυρο τους και μέσα στα άγρια μεσάνυχτα φωνάζει προς το απέναντι σπίτι .  – Θωμά ε’ Θωμά  . Ανοίγει σε λίγο ο άλλος από απέναντι και προβάλει στο παράθυρο του . Η Μαρία του λέει  ! – Θωμά σου χρωστάει ο άντρας μου 10.000 , και είναι να σου τα δώσει αύριο ; – Ναι , της απαντάει ο εκείνος . Ε! Λοιπόν άκου να δεις , ο Άρης δεν τα έχει ! Δεν έχει να σου τα δώσει  !  Μετά γύρισε στο κρεβάτι και λέει  στον άντρα της ! – Άρη κοιμήσου τώρα  . Είναι η σειρά του Θωμά να ξαγρυπνήσει .»

Οι Πολιτικοί μας μήπως πριν αρχίσουν να διαπραγματεύονται το χρέος έπρεπε να το κουβεντιάσουν το ζήτημα με τις  γυναίκες τους . Μήπως και τώρα ακόμα δεν είναι αργά . Τώρα πριν βάλουν τις υπογραφές που μπορεί να  οδηγήσουν κάποια γενιά μας στο αίμα , δεν ξανασκέφτονται το ανέκδοτο , θα βοηθήσει !

Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κύριοι πολιτικοί ρωτήσατε της γυναίκες σας

 1. Ὁ/ἡ Fotis γράφει:

  Μα τι απλά που είναι τα πράγματα! Αυτοί λοιπόν που χρωστάνε στους τοκογλύφους, γιατί άραγε αυτοκτονούν και δεν τους λένε απλά δεν έχω να σε πληρώσω; και το θέμα θα τελείωνε εκεί.
  Μήπως όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά και είναι αρκετά πιο πολύπλοκα; μήπως με μιά τέτοια κίνηση θα χάναμε πολύ περισσότερα αυτά που νομίζουμε;
  Κανένας τοκογλύφος δεν σε αρπάζει από τον λαιμό για να σου δανείσει. μόνος σου το κάνεις. Μήπως έφτασε επιτέλους η ώρα να λογοδοτεί και να πληρώνει από την προσωπική του περιουσία κάποιος, για κάθε χαμένη δραχμή του δημοσίου;
  θέλουμε δεν θέλουμε θα πληρώσουμε τα σπασμένα θα λογοδοτήσει κάποιος για αυτό;

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.