Πληθαίνουν οι σκηνές, που θυμίζουν τα συσσίτια επί γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα


Γράφει ο Μαγια

 Στο εφιαλτικό παζλ των ανέργων, των πεινασμένων, που τρέφονται από τα σκουπίδια, των αστέγων και των χιλιάδων φτωχών πολιτών που συνωστίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να πάρουν πατάτες, κρεμμύδια και καρότα, που μοίραζαν δωρεάν οι αγρότες της Θήβας, προστίθενται και τα συσσίτια σε σχολεία για παιδιά ανήμπορων οικογενειών.

Όπως ενημέρωσε, χωρίς ίχνος ντροπής, τη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα προσφέρει κολατσιό στους μαθητές 18 σχολείων της Αττικής!

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα υποσιτίζονται και πηγαίνουν στα σχολεία τους φανερά πεινασμένοι!

Οταν πριν από μερικές εβδομάδες γινόταν λόγος για παιδιά που υποσιτίζονται και μερικά από αυτά λιποθυμούν μέσα στις αίθουσες κανείς δεν το πίστευε. Στο υπουργείο Παιδείας μιλούσαν για προβοκάτσιες από εκπαιδευτικούς ή για μεμονωμένες περιπτώσεις. Τώρα ομολογούν επισήμως ότι υπάρχει πρόβλημα και εγκαινιάζουν τη διανομή συσσιτίων.

Πληθαίνουν οι σκηνές, που θυμίζουν έντονα τα συσσίτια επί γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα. Μπορεί εμάς να μας σφίγγεται η καρδιά, αλλά για τους Γερμανούς αυτές οι σκηνές, απόρροια της πολιτικής Μέρκελ προς την Ελλάδα, ίσως θυμίζουν περασμένα μεγαλεία.

Στο κατάπτυστο έγγραφό τους οι Γερμανοί ετοιμάζουν το πλαίσιο για να οδηγήσουν κυριολεκτικά στην πείνα τον ελληνικό λαό! «Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Τα κρατικά έσοδα θα χρησιμοποιούνται πρώτα και πάνω απ’ όλα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μόνο τα έσοδα που απομένουν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούν πρωτογενείς δαπάνες» αναφέρει το απίστευτα εξευτελιστικό για τη χώρα μας γερμανικό έγγραφο.

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.