Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να πει όχι στη νέα συμφωνία


«Το νέο πακέτο ως εργαλείο για την αποκλιμάκωση της κρίσης έχει αποτύχει. Προχωράμε σε αυτό…

γιατί η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με την Ελλάδα και την Πορτογαλία», εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως είπε, «το ζητούμενο στη Γερμανία είναι το κατά πόσο την 20η Μαρτίου η Ελλάδα πρέπει να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη και συγκεκριμένα αν η απόσχιση μέρους της περιφέρειας της Ευρωζώνης (Ελλάδα – Πορτογαλία) θα δημιουργήσει συνθήκες περιχαράκωσης ή κατάρρευσής της». Μάλιστα, τόνισε ότι «στη Γερμανία υπάρχουν πολλοί που θέλουν να βγει η ίδια η Γερμανία από το ευρώ». 

Όπως, υπογράμμισε, η Γερμανία δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Γι’ αυτό παρέπεμψαν τον κ. Νταλάρα στην Ελλάδα, η οποία «δεν έχει καμία διαπραγματευτική ισχύ», ενώ η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί θα μπορούσαν να είχαν διαπραγματευτεί μαζί του και το επιτόκιο.

Είπε ακόμα ότι η «μεγάλη αγωνία» της ΕΕ και ιδίως της Γερμανίας και της Γαλλίας, είναι το «σπασμένο τραπεζικό σύστημα».

Χαρακτήρισε το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ως το «δεύτερο μεγάλο ιστορικό σφάλμα» και σημείωσε ότι «είτε πάρουμε το νέο πακέτο, είτε όχι, τα πρωτογενή ελλείμματα δε θα χρηματοδοτούνται πλέον από τους Ευρωπαίους» και «το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να ζει με τα έσοδά του».

Τέλος, είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει όχι σε αυτή τη συμφωνία, καθώς δε διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου».

(epikaira.gr)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.