Παθός(!) μαθός(;)


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΔΕΝ θα παραδοθούμε αμαχητί στους ξένους εταίρους, συνεταίρους, «συμμάχους» και…ανθέλληνες. Θεωρούμε δεδομένο τον ανθελληνισμό τους, για λόγους ιστορικούς. Συνδιαμόρφωσαν τη νεότερη ιστορία μας μαυρίζοντας τις σελίδες της, με αλάτι στις πληγές μας. Ωστόσο, το τουφέκι μας δεν πιάνει το μπόι τους. Δεν στήνονται στο Γουδί-είναι πολλοί και δεν χωράνε, δυνατοί και δεν τους φοράς εύκολα τις χειροπέδες.

ΣΗΜΑΣΙΑ έχει να πολεμάς κι εμείς, εδώ και χρόνια, δεν πολεμάμε. Παραδοθήκαμε, παραδώσαμε τα «άγια τοις κυσί» και τώρα τρέχουμε. Με βέλη απέναντι στα τεθωρακισμένα τους και με αφορισμούς που ανακλώνται σε ανέκφραστα πρόσωπα.

ΜΕ αυτά ως δεδομένα του «εξωτερικού», οφείλουμε να ψάξουμε και να ψαχτούμε στο…εσωτερικό. Αφού δεχτούμε λάθη και εγκλήματα δικά μας και δικών μας, που έφτασαν την Ελλάδα στο τελευταίο σκαλί, αδύναμη και εξαρτημένη. Είμαστε μονότονοι, αλλά ας δούμε ό,τι δεν(;) βλέπαμε στις δεκαετίες της ανεμελιάς και της…χλιδής με δανεικά. Να τα πάρουμε κατά κλάδο και σινάφι; Να τα ρίξουμε στους πολιτικούς και μόνο; Να ξορκίσουμε τους μιζαδόρους που τα ακούμπησαν στην Ελβετία, για να βγούμε οι υπόλοιποι «αθώοι του αίματος»;

ΘΑ κάνουμε κάτι απλό και πρακτικό. Με οδηγό της αλυσίδας (και των δικών μας) αμαρτιών την τηλεόραση ως ΜΜΕ, που κουβαλάει τις δικές της αμαρτίες. Δημόσια και ιδιωτική. Με τη σειρά εμφάνισής τους στο «γυαλί» και δεν μας ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. Το φαινόμενο έχει σημασία. Κι αν αναφερθούμε σε μερικά ονόματα, το κάνουμε για τη σαφήνεια των γραφομένων μας.

ΣΤΑ πρωινάδικα των τηλεοπτικών ανταγωνισμών, φάτσα κάρτα  το δίδυμο που «μετακόμισε» όταν ξεσηκώθηκαν κι οι πέτρες, αλλάζοντας εργοδότη και…ταμία που τους πληρώνει. Καθάριζε έκαστος το χιλιαρικάκι του, ημερησίως, στη ΝΕΤ επί…παχέων αγελάδων και, σήμερα, συνάδουν με τους άλλους «πού πήγαν τα λεφτά;». Και η κα Τσαπανίδου; Της ίδιας με τους κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου (περίπου) τάξεως εισπράξεις μηνιαίως – λέξη και ευρώ πάει να πει – και πάμε παρακάτω. Πάντα μας…θάμπωνε η κα Μενεγάκη, χωρίς όμως ποτέ της να μας εξηγήσει (δεν είναι η μόνη) τι δουλειά κάνει, γιατί αμείβεται και αν τα χιλιάρικα του μισθού της σχετίζονται με τις τιμές των προϊόντων που καταναλώνουμε.

ΥΣΤΕΡΑ, βγήκε ο γιατρός. Για ιατρικές συμβουλές και μπράβο του. Για μούγγα περί το αμαρτωλό κύκλωμα γιατρός-ασθενής-φάρμακο που κατασπάραξε την εθνική μας οικονομία. (Συνεχίζεται).

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.