το ιερατείο του μαμωνά…


Μακαριώτατε

Επιτρέψτε μου να σας υποβάλλω ένας πολύ διακριτικό ερώτημα. Όχι μόνο σε σας, αλλά και σε όλους τους αρχιερείς:

Αλήθεια, Μακαριώτατε, ζείτε; Βλέπετε; Ακούτε; Καταλαβαίνετε; Η καρδιά σας αισθάνεται;

Και το ερώτημα αυτό, Μακαριώτατε, δεν είναι δικό μου. Βγαίνει από εκατομμύρια στόματα αγανακτισμένων, για το κατάντημα της χώρας, Ελλήνων.

Και βέβαια πολύ περισσότερο-αναδύεται το ερώτημα αυτό απ’ τις καρδιές τω πεινασμένων και των άστεγων και των άνεργων. Και των απελπισμένων νέων. Και όλων εκείνων, οι οποίοι απ’ την απόγνωση φτάνουν μέχρι και στην αυτοκτονία.

Ο καθένας απ’ τους οποίους είναι και ένας «ελάχιστος αδελφός» του Χριστού. Που βασανίζεται και σταυρώνεται. Καθώς το κατεστημένο απολαμβάνει και επαυξάνει τα άδικα προνόμιά του και τις ανέσεις σε βάρος τους.

Ίσως να μου απαντήσετε πως επανειλημμένα δείξατε την ευαισθησία σας. Με αλλεπάλληλα διαβήματα, που κάνατε από καιρού εις καιρόν.

Και ιδιαίτερα το τελευταίο διάβημά σας προς τον πρωθυπουργεύοντα εκπρόσωπο της Τριμερούς και της τρόικας των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων εφιαλτών.

Καθυστερήσατε όμως επικίνδυνα, Μακαριώτατε.

Και το διάστημα της, οιονεί, της νεκροφάνειάς σας είναι εξαιρετικά μεγάλο. Ωσάν να περιμένατε να ολοκληρώσει το ιερατείο του Μαμωνά και του Σατανά σε βάρος του λαού και της πατρίδας το όργιο της πρωτοφανούς λεηλασίας.

Άλλωστε ο λαός γνωρίζει ότι τα μεταλλαγμένα αυτά ανθρωποειδή δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν αισθάνονται.

Ενσαρκώνουν το ιδεώδες του προφήτη του Ναζισμού Νίτσε. Σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει απλώς αντίθεση και αντιστροφή προς τις καθιερωμένες ηθικές και πνευματικές αξίες και έννοιες, αλλά πλήρης διαστροφή.

Μιλούν, για παράδειγμα, για κοινωνική αλληλεγγύη και εννοούν το γδάρσιμο του φτωχού λαού, για να ικανοποιήσουν την αδηφάγο αρπακτικότητα των τοκογλύφων.

Ή μιλούν για προστασία του πολίτη και εννοούν την προστασία του καθενός αλήτη. Έτσι ώστε να μπορεί να κλέβει ανεμπόδιστα, να ληστεύει ατιμώρητα, να ασχημονεί ασύδοτα. Και όσο αλητηριότερος είναι, τόσο πολυτιμότερος θεωρείται. Και τόσο περισσότερο προστατεύεται.

Ενώ οι πολίτες, που ζητούν να γίνουν σεβαστά το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους, ψεκάζονται με τ’ ασφυξιογόνα και κακοποιούνται απ’ τους γερμανοτσολιάδες των εφιαλτικών κυβερνήσεων.

Ή μήπως δεν βλέπουμε ότι συστηματικά υπονομεύονται τα ηθικά και πνευματικά στηρίγματα του λαού; Ενώ προωθούνται και ευνοούνται, με νομοθετικές μεθοδεύσεις, οι εγκληματίες και το έγκλημα!

Και δεν είναι, που δεν μπορούν να ιδούν και ν’ ακούσουν οι δοσίλογοι τη φωνή του δίκιου. Είναι που δεν θέλουν.

Γιατί, πριν απ’ τους όρκους, που τυπικά και υποκριτικά δίνουν ενώπιον των εκκλησιαστικών λειτουργών, έχουν ορκιστεί, όπως φαίνεται, σε κιτάπια δολοφονικών λεσχών και καταχθόνιων στοών και συναφιών.

Συνεπώς, τα οποιαδήποτε λόγια σ’ αυτούς είναι «κώνωψ εις κέρας βοός»! Και είτε λιπόσαρκοι είτε παχύσαρκοι, είναι το ίδιο παχύδερμοι και συνειδητά ασυνείδητοι.

Και γι’ αυτό μας έφεραν ως εδώ, που μας έφεραν. Και πάνε να βάλουν τώρα και την τελική τους σφραγίδα στην προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη καταστροφή της Ελλάδας και του λαού της…

Αν, λοιπόν, συμβαίνει να είστε όντως ζωντανός εσείς και κάποιοι άλλοι αρχιερείς, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και την άμεσα ενεργό δράση για τη σωτηρία της πατρίδας.

Μέχρι το οριστικό ξεθεμέλιωμα του νεκροταφείου των συνειδήσεων απ’ τη Βουλή των Ελλήνων και την άμεση διεξαγωγή εκλογών. Για ν’ απαλλαγούμε απ’ τους γενίτσαρους του αποικιοκρατικού καθεστώτος και τους δολοφόνους προστάτες τους.

Όταν το 1987 ετέθη θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας «κινήσατε γη και ουρανό». Και διοργανώσατε ογκώδη συλλαλητήρια, με πένθιμες κωδωνοκρουσίες και πύρινους λόγους.

Τώρα που τίθεται θέμα εθνικής υπόστασης και επιβίωσης πώς είναι δυνατόν να αδρανείτε και να περιορίζεστε σε λεκτικούς αφορισμούς! Χάριν, απλώς, ατελέσφορων επικοινωνιακών εντυπώσεων…

Ενώ θα έπρεπε εδώ και τώρα να συνεγείρετε κλήρο και λαό σε όλη την Ελλάδα. Μέχρις ότου εξαναγκαστούν να ξεκουμπιστούν και να γκρεμοτσακιστούν οι έμποροι των εθνών. Και η ελληνική Βουλή ν’ απαλλαγεί απ’ τα πτώματα του εφιαλτικού καθεστώτος.

Έτσι ώστε ο λαός να παύσει να αναπνέει την πτωμαΐνη των σημερινών εγκαθέτων. Και, αντί των πτωμάτων, να εκλέξει ελεύθερος τη ζωντανή αντιπροσωπεία του.

Για ν’ αντιμετωπίσει την ακάθεκτη και ακατάσχετη, βάρβαρη ναζιστική και σιωνιστική επιδρομή!

παπα-Ηλίας

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

5 ἀπαντήσεις στὸ το ιερατείο του μαμωνά…

 1. Ὁ/ἡ Fotis γράφει:

  Ο κάθε ένας ότι θυμάται χαίρεται! Για να μην πω κάτι χειρότερο πετάμε μια εξυπνάδα και νομίζουμε ότι κάτι λέμε.
  Ο ρόλος της εκκλησίας δεν είναι πολιτικός. Αυτό δεν εννοούμαι ότι και να συμβεί να το καταλάβουμε. Είναι πνευματικός και κοινωνικός. Πόσο αυτό εφαρμόζεται είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά να ζητάμε από την Εκκλησία – εν είδει – κόμματος να κάνει επανάσταση πάει πολύ. Αυτό το ζητάμε από πολιτικά σχήματα. Κάποτε ο μακαριστός Χριστόδουλος όρθωσε το ανάστημά του στην πολιτεία στην σαλαμοποίηση που επιχειρούσε και όλοι βάλθηκαν να τον φάνε και το πέτυχαν τελικά. ΜΜΕ, πολιτικοί, καλλιτέχνες της κακιάς ώρας και η κουτσή Μαρία. Μετά ανέλαβε ένας Αρχιεπίσκοπος ήπιων τόνων και αυτός είναι κακός γιατί δεν φωνάζει.
  Το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί αυτήν την στιγμή η Εκκλησία είναι τεράστιο αλλά επειδή δεν το διαφημίζει ο κόσμος το αγνοεί. Τα συσσίτια μόνο σε όλη την Ελλάδα είναι η μοναδική στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας υποκαθιστώντας το προνοιακά ανύπαρκτο κράτος. Να δώσει λέει την περιουσία της. Ποια; Την γνωρίζει ο κόσμος πόση είναι. Ακούνε τις παπαριές του κάθε άσχετου περί αμύθητης περιουσίας και παπαγαλίζουν και αυτοί. Και άντε και την έδωσε αυτήν που έχει. Σε ποιους; Σε αυτούς που έφαγαν το σύμπαν και μας κατάντησαν έτσι;
  Τα κακώς κείμενα τα στηλιτεύουμε όπου και αν τα δούμε, ούτε η Εκκλησία εξαιρείται από αυτό αλλά τα πραγματικά κακώς κείμενα.

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

   Αγαπητέ Fotis,
   η περιουσία της Εκκλησίας είναι αμύθητη. Οι θησαυροί της είναι ανεκτίμητης αξίας και όταν αναφέρονται οι πολέμιοι της στην περιουσία της αναφέρονται όχι σε χωράφια, οικόπεδα και ακίνητα αλλά σε θησαυρούς που έχουν επιβιώσει από το Βυζάντιο ακόμα.

   Φυσικά αυτοί οι θησαυροί δεν είναι ούτε καν θέμα προς πώληση ή καν προς συζήτηση….αλλά με αυτούς τους τοκογλύφους που μπλέξαμε ποτέ δεν ξέρεις…..

   Όσον αφορά την αποστολή της Εκκλησίας θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι ο σκοπός της είναι αυτός που έγραψες Fotis…..

   Όμως ούτε για αυτό δεν είναι άξιοι σήμερα οι περισσότεροι κληρικοί…..

   Αλλά μην ξεχνάς ότι ο κάθε άνθρωπος προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Και στις δύσκολες στιγμές του Έθνους η Εκκλησία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα και σε πολιτικές εξελίξεις.

   Στο κάτω κάτω κανένας δεν ζητά από την Εκκλησία να βγει μπροστάρης σε μια εξέγερση…..

   Ζητά όμως να την στηρίξει….. και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να στηρίζει την ανάγκη της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας όλου του Έθνους…

   Κάποτε οι παπάδες – όταν βγήκε η ταινία του Σκορτσέζε ο “ο τελευταίος πειρασμός” – διαδήλωναν έξω από τους κινηματογράφους που προβάλανε την ταινία και έσπαζαν τις βιτρίνες τους……

   Είχαν καταφέρει αυτοί οι λίγοι κάφροι να κάνουν μεγαλύτερη διαφήμιση στην ταινία παρά τα εκατομμύρια της διαφημιστικής καμπάνιας της….

   Σήμερα με το ζόρι μιλάνε για αυτά που γίνονται όμως….

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Fotis γράφει:

  Αγαπητέ Ιωάννη! Η Εκκλησία αποτελείται από κληρικούς και λαϊκούς. Και οι κληρικοί είναι άνθρωποι και πολίτες και διαμαρτύρονται και αυτοί όπως όλος ο κόσμος, αλλά εδώ οι γκεμπελίσκοι που βρίσκουν εύκολα βήμα από τα ΜΜΕ – αντίθετα από πολλούς άλλους – προτάσσουν το ωραίο ( ή Παπάς – Παπάς ή ζευγάς ζευγάς ) λές και οι κληρικοί δεν είναι άνθρωποι και πολίτες αυτού του τόπου και όλα αυτά που συμβαίνουν δεν τους αφορούν. Λόγο έχει ο λαθρομετανάστης, η «αδερφή» η ξεφωνημένη, η μοντέλα που δεν ξέρει να αρθρώσει περισσότερες από 300 λέξεις, τα σκυλιά, οι κορμοράνοι αλλά όχι οι κληρικοί. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους και όσα προανέφερα και ζητώ συγνώμη για το ύφος μου που μπορεί να θίγει αλλά στην Ελλάδα κολλήσαμε στις ταμπέλες και χάσαμε τον δρόμο.
  Βεβαίως υπάρχουν και κληρικοί που φωνάζουν και διαμαρτύρονται αλλά δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Αν όμως έκαναν κάτι μεμπτό τότε σίγουρα είχαν θέση στα κεντρικά δελτία για να καταδειχθεί η διεφθαρμένη Εκκλησία. Όχι ότι δεν υπάρχουν στον χώρο και διεφθαρμένοι, και ανάξιοι για το λειτούργημά τους. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει το σύνολο αλλά την μονάδα όπως και σε όλους τους κλάδους.
  Εγώ ΝΑΙ θέλω μια Εκκλησία που να έχει λόγο για τα κοινωνικά θέματα όπως έχει λόγο και ο τελευταίος πολίτης. Ο πραγματικός της όμως ρόλος και η αποστολή της είναι άλλη.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ George N. Maris γράφει:

  Κι εγώ, θα ήθελα, να προσθέσω την φωνή μου μαζί σας. Δεν τά’ χω με την Εκκλησία της Ελλάδος. Στάθηκε πάντα δίπλα στο έθνος. Πολέμησε μαζί μας. Συμφωνώ όμως με τις παροτρύνσεις σας. Πρέπει όλοι να δείξουμε ποιοι είμαστε. Νυν υπέρ πάντων αγών…

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.