Ο Παπαδήμος και οι 3 πολιτικοί καλικάντζαροι


Πράγματι.

Έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν.

Ψεύτες, διπρόσωπους, υποκριτές, εκβιαζόμενους, θεατρίνους, ολίγιστους.

Σαμαράς και Καρατζαφέρης με την επιπολαιότητα του «λέμε και κανένα ανέκδοτο να περνάει η ώρα», αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον Παπαδήμο πούλησαν- μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες- αγωνιστικό πνεύμα, υποδυόμενοι τους ήρωες

-Δώσαμε μάχη. Για πρώτη φορά έγινε πραγματική διαπραγμάτευση κι άλλες τέτοιες παπαριές…

Ο Παπανδρέου προτίμησε να ρεζιλευτεί εντός του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ακολούθησε, καταπίνοντας όλα όσα έλεγε για τις μετοχές και την κρατικοποίηση των τραπεζών.

Και οι 3 τους, παρότι γνωρίζουν ότι η ακολουθούμενη πολιτική της Τρόικας υπόσχεται μισθούς Βουλγαρίας και οικονομική εξαθλίωση, συμφώνησαν για μια ακόμη φορά στην αποψίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των συμπολιτών τους.

Το πόσο ψεύτες και θεατρίνοι είναι οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, το πόσο αστείοι είναι μπροστά ακόμη και σ αυτόν τον τραπεζίτη Παπαδήμο, θα το αποδείκνυε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου που θ’ ακολουθούσε.

Ο Παπαδήμος με την ανακοίνωσή του κονιορτοποίησε το ψευδοπροφίλ του ήρωα που επιχείρησαν να οικοδομήσουν τις προηγούμενες μέρες οι 3 καλικάτζαροι της πολιτικής.

Οι αρχηγοί συμφώνησαν στα βασικά, έλεγε η πρωθυπουργική ανακοίνωση.

Δεν άφηνε περιθώρια για θεατρινισμούς της πλάκας και παλαιάς κοπής καραγκιοζιλίκια.

Μόνο ένα θαύμα από την εταιρία «100 Ενωμένες Παναγίες της Εκατονταπυλιανής» θα μπορούσε να διασώσει τους 3 αυτούς ηγετίσκους από τον πολιτικό αφανισμό και τον εξοστρακισμό τους στο πολιτικό υπερπέραν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος.

kourdistoportocali

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Ο Παπαδήμος και οι 3 πολιτικοί καλικάντζαροι

  1. Ὁ/ἡ DIMITRIS γράφει:

    ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ , ΑΡΘΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ”ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ” ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ……….

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.