Προς συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Κουβέλη


Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, που συνεπάγεται την ολοκλήρωση της εντολής που πήρε το ΠΑΣΟΚ από τον ελληνικό λαό στην εκλογική αναμέτρηση του 2009, υποκρύπτει φυσικά την επιθυμία του απερχόμενου Προέδρου του Κινήματος να διευκολύνει τον διάδοχό του. Και να του προσφέρει τον κατάλληλο πολιτικό χρόνο, ώστε να καταφέρει να ανοίξει τη δική του πολιτική περπατησιά, αφού πρώτα θα έχει προχωρήσει σε μια στοιχειώδη ανασύνταξη δυνάμεων.

Τμήμα του στρατηγικού αυτού σχεδίου φαίνεται να είναι και η επιδίωξη της συνεργασίας, με οποιαδήποτε μορφή κι αν επιτρέπει… ο εκλογικός νόμος, με τη Δημοκρατική Αριστερά. Το κόμμα που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης και δημοσκοπικά ευημερεί ανέλπιστα, καθώς οι μετρήσεις το εμφανίζουν να απειλεί το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση, έχοντας προ πολλού προσπεράσει τόσο το ΚΚΕ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης και οι συνεργάτες του δεν έχουν κρύψει ότι θα τους ενδιέφερε η προοπτική της συμμετοχής τους σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Μιας συνεργασίας που εκ των πραγμάτων θα περιελάμβανε σε κεντρικό ρόλο το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα γύρω από τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μην απέχει πολύ από το να επιβάλλει τη… μονοθεματική υποψηφιότητά του, το ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά την αλλαγή ηγεσίας, θα αποτελεί προνομιακό συνομιλητή για τη Δημοκρατική Αριστερά. Εκεί δηλαδή όπου συνωστίζονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, απογοητευμένοι οπαδοί του.

statesmen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.