Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους


Στη χώρα μας προσφέρεται μόνο μια επιλογή.  Στην λογική πάντα του μνημονίου που ως μονόδρομο υπηρέτησαν διαδοχικά με ζέση δύο ανάλγητοι πρωθυπουργοί.  Η επιλογή αυτή συνοδεύεται από όρους πολύ κοντά σε αυ

 • Τα επαναλαμβανόμενα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και εξοντώνουν την αγορά, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα των τοκοχρεολυσίων, θυμίζουν τις εποχές των φοροεισπρακτόρων του μεσαίωνα
 • Η εμμονή των δανειστών για τις έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων, συνθλίβουν τη δημοκρατία και την έννοια της πολιτικής ανεξαρτησίας.  Ουσιαστικά οι δανειστές δεν επιθυμούν μια ανεξάρτητη κυβέρνηση που θα εκτελεί την πολιτική βούληση των πολιτών,αλλά την κλωνοποίηση της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου στο διηνεκές, θυμίζοντας τις εποχές των Γκαουλάιτερ
 • Η εφαρμογή ενός ξένου δικαίου σε τόσο μαζική κλίμακα, μετατρέπει μια ανεξάρτητη χώρα σε ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο.  Οι ελληνικοί θεσμοί υποβιβάζονται κυνικά, η ελληνική πολιτεία μετατρέπεται σε ομόσπονδο κρατίδιο, ενώ ο κίνδυνος από μια μελλοντική διάσπαση της ευρωζώνης που θα μας αφήσει ένα δυσβάσταχτο χρέος σε σκληρό νόμισμα, γίνεται ασύμμετρος και μη διαχειρίσιμος

Από την άλλη πλευρά η επιλογή αυτή υπόσχεται την ομαλή πορεία της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, χωρίς ρήξεις και αναταράξεις και την πρόσβαση στους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, αν ποτέ αλλάξει η πολιτική της αέναης λιτότητας.

Οι δεκάδες κίνδυνοι που κρύβονται στις λεπτομέρειες αυτής της τερατώδους σύμβασης, έχουν αναλυθεί διεξοδικά και νηφάλια στις ηλεκτρονικές σελίδες του antinews.  Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε δύο σοβαρότατα θέματα που πρέπει να τύχουν μεγάλης προσοχής και που συναρτώνται με τις επιλογές του κ. Σαμαρά μετά τις εκλογές:

 • Ρητά αναφέρεται στη συμφωνία, πως οι δανειστές αναλαμβάνουν το χρέος και η Ελλάδα το έλλειμμα.  Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, μετά τη χρεοκοπία, στα ταμεία του δημοσίου δεν θα εισέρχεται ούτε ένα (1) σεντ διεθνούς δανείου.  Τα χρήματα της νέας δανειακής θα κατευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στην εξυπηρέτηση του χρέους.  Συνεπώς, αν η χώρα μας δεν διαθέτει κάποια στιγμή επαρκή ρευστότητα για να πληρώσει μισθούς ή συντάξεις, είτε θα καταφύγει σε έκτακτη φορολόγηση, είτε θα προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών. Δεδομένου ότι τα μέτρα που συνοδεύουν τη σύμβαση εγγυώνται κατά 100% την ύφεση, την υστέρηση των εσόδων και την αύξηση του ελλείμματος, αυτό είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση με μαθηματική ακρίβεια.
 • Οι δεσμεύσεις που επιχειρείται να επιβληθούν αποσκοπούν στο να μετατρέψουν την επόμενη κυβέρνηση σε μαριονέτα των Βρυξελών, η οποία θα εκτελεί τις αποτυχημένες συνταγές των τροϊκανών.  Τα περιθώρια ελιγμών δεν θα είναι απλώς ελάχιστα, αλλά μηδενικά.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει να σκεφτεί πολύ καλά τα δεδομένα αυτά, πριν αποφασίσει τη στάση που θα επιλέξει στη σημερινή σύσκεψη.

Γιατί μπορεί το ρίσκο μιας ρήξης με τους εταίρους μας να είναι πράγματι μεγάλο, όμως η επερχόμενη δημοσιονομική κατάρρευση και η εξαθλίωση, πολιτική και οικονομική, του επιπέδου μας, είναι μια βεβαιότητα.

Επιπρόσθετα τα μηνύματα των τελευταίων ωρών από τις διεθνείς αγορές, δεν είναι κολακευτικά. Οι οίκοι αξιολόγησης δηλώνουν ότι αναμένουν τις τελικές ανακοινώσεις του PSI και προτίθενται να υποβαθμίσουν την ελληνική οικονομία στο D.

Αυτή η εξέλιξη θα ακυρώσει στην πράξη PSI και νέα δανειακή, καθώς θα σημάνει την ενεργοποίηση των CDS.

Δυστυχώς χάσαμε για ακόμα μια φορά πολύτιμο χρόνο κυνηγώντας μια χίμαιρα (PSI), την ώρα που θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης της επικείμενης χρεοκοπίας και να διαπραγματευόμαστε σκληρά με τους εταίρους μας τη διαχείριση της επόμενης μέρας.

Ο κ. Παπαδήμος αντί να περιοριστεί στον περιορισμένο ρόλο που καθόριζε η εντολή των τριών κομμάτων, έγινε αντιθέτως  (και όπως αναμενόταν εξάλλου) το πρώτο όργανο μιας παράφωνης ορχήστρας που οδηγεί στην υποστήριξη της ίδιας ακριβώς συνταγής που κατέστρεψε την χώρα , χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό!. Ο οποίος μάλιστα κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων αποδείχθηκε ανικανότερος του προκατόχου του, αφού, όχι μόνο δεν κατάφερε να αφαιρέσει κάποια από τα ήδη δυσβάσταχτα μέτρα της αρχικής συμφωνίας, αλλά μας πρόσθεσε και νέα!

Και μπορεί βέβαια η εγχώρια ελίτ να κέρδισε τον χρόνο που επιζητούσε, όμως ακόμα και οι παρατάσεις κάποτε τελειώνουν.  Και ήρθε η ώρα που τα ψέματα τελείωσαν και η ζημιά μοιραία να μοιραστεί, γιατί δεν γίνεται οι μεν να προσφέρουν στους εαυτούς τους προνομιούχες μετοχές και ομολογιακά μετατρέψιμα, οι δε κολίγοι να εισπράττουν μόνο φόρους και μισθούς Αλβανίας.

Κακοφωνίξ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους

 1. Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

  Το παιδι βεβαια εξω δεξια εχουμε εμπεδώσει πλεον γιατι γελα !!

  Πως να το κρυψομεν άλλωστε!

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.