Στον “ντορβά” επιδόματα πολυτέκνων και συντάξεις


Οι αιματηρές διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έφεραν στον ντορβά το επίδομα των πολυτέκνων, τη φαρμακευτική δαπάνη, τις εφημερίες των γιατρών και έπεται και συνέχεια… 

Τελικά μέρος του προβλήματος του χρέους σύμφωνα με όσα υποστήριξαν έμμεσα μέσω των περικοπών ήταν το επίδομα…των πολυτέκνων.
Οι αιματηρές διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική Κυβέρνηση μέχρι στιγμής έφεραν στον ντορβά το επίδομα των πολυτέκνων, τη φαρμακευτική δαπάνη, τις εφημερίες των γιατρών και έπεται  και συνέχεια…

Κόβουν τις ζωές μας

«Ό,τι δεν συμφωνείται, κόβεται» στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Την τύχη αυτή ενδέχεται να έχουν κύριες συντάξεις αλλά και τα επιδόματα των πολυτέκνων, προκειμένου να καλυφθεί το «κενό» των περίπου 600 εκατ. ευρώ στη λίστα των μέτρων του 2012, όπως αυτή παρουσιάστηκε στην Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η λίστα αυτή περιλάμβανε μέχρι και τα μεσάνυχτα σήμερα συνολικά μέτρα 2,31 δισ. ευρώ. Και συγκεκριμένα προβλέπει περικοπές:

– Της φαρμακευτικής  δαπάνης κατά  1,07 δισ. ευρώ
– Των αμυντικών δαπανών της χώρας κατά επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
– Του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ.
– Από τις λειτουργικές δαπάνες οργανισμών κλπ. 200 εκατ. ευρώ.
– Από εφημερίες ιατρών του ΕΣΥ άλλα 50 εκατ. ευρώ
– Γενικές δαπάνες υπουργείων συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ,
– Από τα πολυτεκνικά επιδόματα άλλα  40 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο ειδικά μέτρο φαίνεται πως θα προκύψει από εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγηση των επιδομάτων στους πολυτέκνους, κατά τρόπο που θα αποκλείει τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα.

Περιμένοντας τις λεπτομέρειες των τροϊκανών 

Μόνο ένα κομμάτι της διαπραγμάτευσης αφορούν τα μέτρα αυτά  για τους όρους και τα ανταλλάγματα για τη νέα δανειακή σύμβαση.
Επί τάπητος τέθηκαν τα  μεσάνυχτα στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και τα εργασιακά. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που μετείχε στις συζητήσεις με την Τρόικα, η τύχη του 13ου μισθού εξαρτάται ευθέως από το αν η Τρόικα αποδεχτεί ως ικανές τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ενώ δηλαδή καταβάλλεται προσπάθεια οι μειώσεις να αφορούν μόνο τον κατώτατο μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ενδεχομένως να απαιτηθεί συμπληρωματικά και η επιβολή πλαφόν ή η κατάργηση του 13ου μισθού –ενδεχομένως και του 14ουστον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και επιχειρηματίες.

pinakio

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.