Το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μην ψηφίσει τα μέτρα!


Ο Γιώργος Παπανδρέου, καίτοι αμφισβητούμενος από όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη, τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να βάλει σήμερα την υπογραφή του στο κείμενο συμφωνίας με την τρόικα, για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, προκειμένου να συναινέσουν στη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η υπογραφή αυτή ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτεί γράμμα κενό περιεχομένου, από τη στιγμή που στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνονται φυγόκεντρες τάσεις… εξέγερσης.

Πολλοί από τους βουλευτές του Κινήματος, διαπιστώνοντας ότι το Μνημόνιο λειτούργησε αυτοκαταστροφικά για το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντάς το σε συρρίκνωση της κοινωνικής, πολιτικής και εκλογικής επιρροής του, και συνεκτιμώντας ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι μισοί… και παραπάνω δεν θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή, δεν έχουν καμία πρόθεση να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Έχουν μάλιστα διαμηνύσει σχετικά με τις προθέσεις τους, τόσο στην ηγεσία του Κινήματος όσο και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία.

Ένα ενδεχόμενο πάντως που απέκλεισε χθες με σχετικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μεταφέροντας ουσιαστικά τις σχετικές προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: “Ο φόβος φυλάει τα έρμα”, αλλά το ότι θα δούμε το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίζει το μνημόνιο, προφανώς είναι… ανέκδοτο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξέρουν πολύ καλά πως ή θα το ψηφίσουν (όπως κάνουν πάντα) ή θα αρχίσουν να σκέφτονται την ζωή της Ελλάδας υπό κατοχή, με τους ίδιους εκτεθειμένους (χωρίς βουλευτική ασυλία) στους πολίτες και φυσικά χωρίς την βουλευτική “αποζημίωση”… Πού να ζήσουν έτσι; Μάλλον, λοιπόν, λένε για να λένε και στο τέλος, θα πούνε το γνωστό παραμυθάκι: “μπροστά στον κίνδυνο της πτώχευσης και της καταστροφής, ψηφίζουμε για τελευταία φορά…” Ενδέχεται, να βρεθούν και κάποιοι που θα πούνε πως έκλαψαν όταν απομακρύνθηκαν από την Βουλή…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.