Πυκνώνουν τα σύννεφα πoλέμου στη Συρία


Οι Ευρωπαίοι, τα Ηνωμένα Έθνη ,οι ΗΠΑ ,ο Αραβικός Σύνδεσμος και ιδιαίτερα η Τουρκία είναι εναντίον του καθεστώτος Ασαντ και προσπαθούν πάση θυσία να το «γκρεμίσουν»

Του Κώστα Τζεβελέκου

Υπάρχουν όμως και αυτοί που διαμαρτύρονται για αυτές τις εξελίξεις, όπως για παράδειγμα οι Ρώσοι. Υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ και τονίζουν ότι δεν θα ανεχθούν ξένη στρατιωτική επέμβαση γιατί τα θέματα που απασχολούν τη Συρία είναι εσωτερικά.

Προτείνουν μάλιστα σχέδιο ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος. Κύκλοι του Κρεμλίνου τονίζουν προς όλους ότι : «Οι Ρώσοι δεν θα κρατήσουν στάση παρατηρητών για τις εξελίξεις στη Συρία όπως κράτησαν στη Λιβύη».

Τελικά τι συμβαίνει;

Το σίγουρο είναι ότι το καθεστώς Άσαντ είναι ένα δικτατορικό καθεστώς. Αυτό όμως που αναρωτιούνται οι υπερασπιστές του Άσαντ είναι:«Αφού το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Ομάν, της Ιορδανίας είναι δικτατορικά,γιατί έχουν βάλει στο μάτι τώρα τη Συρία;».

Η απάντηση βέβαια είναι απλή. Θέλουν να κυκλώσουν πάση θυσία το Ιράν και να καταστρέψουν το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Ο εξόριστός αρχηγός των Αδελφών Μουσουλμάνων βρίσκεται στηνΤουρκία και με ανακοίνωση του γραφείου του παρακάλεσε τον πρωθυπουργό Ερντογαν να παρέμβει στρατιωτικά στην Συρία.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με δημοσιεύματα στέλνουν άνδρες και εξοπλίζουν οικονομικά και στρατιωτικά την παραστρατιωτική οργάνωση «Ο στρατός της Ελεύθερης Συρίας».

Δηλαδή όλοι αυτοί οι διαδηλωτές που φωνάζουν δεν είναι όλοι αθώοιΣύριοι πολίτες που διαμαρτύρονται για το καθεστώς ,αλλά αρκετοί από αυτούς είναι πολεμιστές που πολεμούν για την ανατροπή του καθεστώτος και φυσικά για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Ουσιαστικά στη Συρία υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος με απρόβλεπτες διαστάσεις για την ευρύτερη περιοχή.

Τι θα πράξουν οι Ρώσοι;

Οι Ρώσοι προειδοποιούν ότι δεν θα είναι θεατές σε αυτό το πανηγύρι και εξοπλίζουν τη Συρία με υπερηχητικούς πυραύλους κατά πλοίων τύπου Lakhont, «στο πλαίσιο του κινητού συστήματος Bastion», ενώ σύντομα η Δαμασκός θα παραλάβει τουλάχιστον δύο συστήματα Bastion που το καθένα αποτελείται από 36 πυραύλους Κρουζ τύπου Lakhont.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, προειδοποιούν την Τουρκία ότι σε περίπτωση που ανοίξει το μέτωπο με τη Συρία και προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση θα βοηθήσουν στην πλήρη ανεξαρτησία των Κούρδων και θα απαιτήσουν την ίδρυση του συγκεκριμένου κράτους.

Ενδιαφέρει πολλοί τους Ρώσους το Ιρακινό Κουρδιστάν γιατί τα κοιτάσματα πετρέλαιου που υπάρχουν στο υπεδάφος του είναι περισσότερα από αυτά της Σαουδικής Αραβίας.

Η υπόθεση της Συρίας έτσι όπως την αναλύουν οι ειδικοί στρατιωτικοί αναλυτές είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Γιατί με αυτό το τρόπο αποδυναμώνουν βέβαια το Ιράν και το περικυκλώνουν αλλά σε περίπτωση που οι Ρώσοι δεν εμπλακούν και δεν έχουν οφέλη τα σχέδια θα ναυαγήσουν.

Το αποτέλεσμα για την Μέση Ανατολή θα είναι τραγικά.

Όμως δεν θα σας μεταφέρουμε τον προβληματισμό πολλών ξένων αναλυτών: «Μήπως τελικά το Ιράν με τον Αχμαντινεζαντ και το πυρηνικό πρόγραμμα είναι ο δούρειος ίππος προκειμένου να αλωθεί όλη η Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία»;

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.