ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η επισημότερη αναγνώρισή μας ! Ο Ερντογάν αναγνωρίζει ότι οι Πομάκοι δεν είναι Τούρκοι


Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

εστάλη από εφημερίδα zagalisa.gr

Για άλλη μία φορά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στους Πομάκους, κατατάσσοντάς τους στις μειονότητες της Τουρκίας που δεν έχουν τουρκική καταγωγή.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 7 Νοεμβρίου 2011, επισκέφθηκε την ιδιαίτερή του πατρίδα την πόλη Ρίζε του Πόντου, που δεν είναι άλλη από την ελληνική Ρίζιον, όπου οι Έλληνες χριστιανοί κάτοικοι είχαν εξισλαμισθεί στην περίοδο της οθωμανοκρατίας. Άλλωστε, γι αυτό το λόγο, οι Τούρκοι εθνικιστές κατηγορούν τον Ερντογάν ότι έχει ελληνική καταγωγή!

Στη δημόσια ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε: «Όλες οι εθνικότητες που κατοικούν στην Τουρκία, όπως οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Απχάζιοι, οι Πομάκοι και οι Γεωργιανοί δεν είναι αντιμαχόμενες ομάδες. Όλοι έχουν την αξία τους. Κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον» 

Άλλη μια εκπληκτική αναγνώριση της μη Τουρκικής καταγωγής μας, η οποία εάν υπήρχε στοιχειωδώς σοβαρό ελληνικό κράτος, αλλά και στοιχειωδώς υπεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στελεχώνουν τις … αρμόδιες υπηρεσίες, θα έπρεπε να αναδειχθεί ως κεντρικό σύνθημα και ασπίδα κατά των τουρκικών παρακρατικών και ισλαμιστικών οργανώσεων που κάνουν πάρτυ στην Ελληνική Θράκη. Να είστε βέβαιοι ότι και παλι δεν θα διαταραχθεί η παχυδερμία κανενός, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Κομοτηνή, ούτε και στη Ξάνθη.

Δυστυχώς, το θάρρος του Τούρκου πρωθυπουργού δεν το είχε κανένας Έλληνας πρωθυπουργός, ούτε καν αρχηγοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, ούτε πολύ περισσότερο οι χριστιανοί βουλευτές της Θράκης, οι οποίοι σε αυτό το επίπεδο είναι απλά, επαρχιώτες νάνοι και πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μας αναγνωρίζει ως ΜΗ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, τί εμποδίζει τους ανίκανους στις κυβερνήσεις, στο ΥΠΕΞ και στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα μας απαγκιστρώσουν από το τουρκικό παρακράτος που ανθεί στην Ελληνική Θράκη;

KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL!
”Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Pomak, Manav, Gürcü etnisitler. Herkes bizim için değerlidir. Kimse kimseden üstün değil»
Başbakan Recep Tayyip Erdogan,
Rize 7.11.2011

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή
(Τεύχος 58, Δεκέμβριος 2011 – Ιανουάριος 2012)

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.