Η τάξη 1981 και οι πολιτικές εμπλοκές της


Στην μηνιαία έκδοση της εφημερίδας “ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ” που εκδίδει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) , μηνός Φεβρουαρίου 2012 και στη σελίδα 19, προβάλλεται η Ετήσια Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου της Τάξεως 1981, οι οποίοι μάλιστα καταθέτουν και προτάσεις σχετικά με θέματα που απασχολούν τον κλάδο των αποστράτων .

Και αυτομάτως δημιουργείται το ερώτημα:

Αυτοί οι κύριοι που δημιούργησαν ένα κόμμα και εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της Τάξεως 81 τι είναι και ποιον εκπροσωπούν; Δεν έχουν σχέση με τους συναδέλφους τους συμφοιτητές τους στη Σχολή, διότι δεν είδα καμιά αναφορά στη πολιτική κίνηση που κυοφορείται από κάποιους απόστρατους συνταγματάρχες και άλλους τινές που προβάλλουν ως επιχείρημα ότι εκπροσωπούν την τάξη 1981.

Εδώ γεννάται η εύλογη απορία: Μήπως πρόκειται για νεροκουβαλητέςκαι τι εξυπηρετούν;

Διότι από τη μια προσπαθούν να οικειοποιηθούν τον Σύνδεσμο του 1909 που έφερε στην πολιτική σκηνή τον Βενιζέλο (αυτοί ποιον θα φέρουν, τον Βερυβάκη;) και από την άλλη το όνομα της Τάξης τους στη Σχολή ηοποία μάλλον ουδεμία σχέση έχει με την πρωτοβουλία αυτή !!! Διότι κάποια αναφορά σε αυτό το εγχείρημα θα έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χατσίκας Δημήτριος.

O ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η τάξη 1981 και οι πολιτικές εμπλοκές της

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΪΜΑΝΗΣ γράφει:

  Αγαπητέ κύριε ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ
  αντί να αναρωτιέστε, φροντίστε καλύτερα να ενημερωθείτε.
  Το πολιτικό κόμμα με την ονομασία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που ιδρύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2011 προήλθε από μια πρωτοβουλία 22 αποστράτων αξιωματικών της τάξεως 1981. Πέραν αυτού ουδεμία άλλη εμπλοκή στην πολιτική σκηνή υφίσταται για την τάξη ΣΣΕ/81 ως οργανωμένο σύνολο, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από τους συμμαθητές μας ευρίσκονται στην ενέργεια.
  Δεν αναφερθήκαμε, ούτε δηλώσαμε ποτέ ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκπροσωπούσε όλη την τάξη 81, αλλά εμείς που είχαμε την πρωτοβουλία αυτή, δηλώσαμε ευθέως τα ονοματεπώνυμα και την ιδιότητά μας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η τάξη αποφοιτήσεως από τη ΣΣΕ, ιδιότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιούμε.
  Μπορούσαμε κύριε ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ να χρησιμοποιήσουμε αορίστως τον τίτλο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ με το ΤΑΞΕΩΣ 81 όμως θέλαμε να δηλώσουμε την ηλικία μας η οποία είναι πολύ μικρότερη από την ηλικία των σημερινών πολιτικών που μας κυβερνούν και να αποτρέψουμε κάθε ηλικιακό συνειρμό που αποφέρει η λέξη ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ.

  Πολύ σωστά λοιπόν ο φίλος και συμμαθητής Δημήτρης Χατσίκας δεν αναφέρθηκε στο πολιτικό κόμμα ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.

  Όσον αφορά την απορία σας, σας πληροφορώ οτι δεν είμαστε νεροκουβαλητές, ούτε πιόνια, ούτε αχυράνθρωποι αλλά ενεργοί πολίτες που ανησυχούμε για την πορεία και το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας.
  Σας ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να διευκρινισθούν κάποια από τα αυτονόητα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου http://www.syndesmosee.gr/

  Ιωάννης Κουτσαϊμάνης
  Ταξίαρχος εα /ΣΕ 81
  Εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

  ΥΓ Σας ξαναστέλνω το κείμενο χωρίς εισαγωγικά

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.