Ντροπή τους! Έκοψαν κι άλλα 325 εκατ. ευρώ από τη άμυνά μας


Eπιπλέον 325 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα κοπούν για να βρεθούν 625 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις. Την απόφαση για επιπλέον περικοπή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την πήρε προσωπικά ο Λ.Παπαδήμος, μετά από εισήγηση του Α.Σαμαρά να κοπούν τα λεφτά από την άμυνα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Οπότε γνωρίζουμε και ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για αυτά που θα συμβούν (ατυχήματα λόγω έλλειψης εκπαίδευσης, ανταλλακτικών κλπ), αλλά και βέβαια πιο “χοντρές” εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία. Η νέα μείωση των αμυντικών δαπανών με την απόφαση του Λ.Παπαδήμου, ήρθε κατόπιν της απαίτησης του Α.Σαμαρά να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Η νέα μείωση δεν αφορά εξοπλιστικά θέματα, αλλά καθαρά συντήρηση μέσων, καύσιμα για τα μαχητικά, διατροφή προσωπικού, μισθούς στρατιωτικών κλπ.

Η απόφαση του Λ.Παπαδήμου δείχνει και την αντίληψη του ιδίου και της κυβέρνησής του, αλλά και του Α.Σαμαρά και του Γ.Καρατζαφέρη (για τον Γ.Παπανδρέου δεν χρειάζεται καν να μιλάμε για το πως αντιμετωπίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις), τις οποίες θεωρούν περίπου ως “περιττές” ή ως αναγκαίες μόνο για να τους μεταφέρουν τα VIP αεροσκάφη της ΠΑ, τα ελικόπτερά της, να στήνουν αγήματα απόδοσης τιμών κλπ. Πλέον οι ευθύνες βαραίνουν τους πάντες…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.