Πάτησε την σκανδάλη…


thumb

Της Μιχαλούς

Αχ Αντωνάκη μου … Τι σου έμελλε να πάθεις «με την σκληρή  διαπραγμάτευση για το καινούργιο μας δάνειο!» Πως άντεξες τόση πίεση… Έφτυσες αίμα για να αποτρέψεις την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Και μας το έλεγες  « Το ζήτημα αυτό δεν είχε «κλείσει από μέρες», όπως διαδίδουν κάποιοι!!! Το έκλεισες όμως εσύ…Μπράβο!!!

Σε εκείνο δε που έγραψες μεγάλη επιτυχία είναι, που κατάφερες να ματαιώσεις την οριζόντια περικοπή των επικουρικών συντάξεων …«Επέμεινα» είπες « να εξαιρεθούν από κάθε νέα μείωση οι χαμηλότερες επικουρικές και οι κύριες συντάξεις. Και έτσι έγινε…»

Τι να πούμε ότι δεν τα κατάφερες να διαπραγματευτείς… να πέσει φωτιά να μας κάψει… Τι καταφερτζής είσαι εσύ τελικά. Είναι αλήθεια; Είσαι εδώ μαζί μας μόνο από υποχρέωση για να βοηθήσεις την Πατρίδα αλλά βέβαια με την νωπή και ισχυρή εντολή μας ;

ΟΚ…Αλλά Αντώνη μου δεν μας είπες τίποτα για τη μείωση  κατά 22% στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού!  Για την μείωση -32% στον κατώτατο μισθό για όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία μέχρι 25 ετών αλλά και για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ ώστε οι μισθοί να είναι παρόμοιοι με χώρες που «ανταγωνίζονται»… Για την κινεζοποιήση λέω, του εργατικού δυναμικού και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας  στο επίπεδο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.

Ούτε για την ομάδα εποπτών που θα ελέγχει μέσα από το γραφείο του πρωθυπουργού το έργο των υπουργών και της διοίκησης, ως «ομάδα σχεδιασμού διοίκησης και παρακολούθησης των μεταρρυθμίσεων» είπες κάτι!

Όσο για το θέμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξαναγκαστεί  να υιοθετήσει διπλό νομισματικό σύστημα, αν  η ΕΚΤ και οι χώρες της ευρωζώνης δεν τροφοδοτήσουν με επαρκή ρευστότητα την εσωτερική αγορά και δεν γίνουν παράλληλα άμεσες επενδύσεις με ταυτόχρονη παραγωγή δημοσιονομικού πλεονάσματος, κουβέντα.

Και το κυριότερο δεν μας είπες τελικά ότι συναίνεσες  σε μια πολιτική καταστροφική για την κοινωνία, έχοντας ήδη παραιτηθεί από την υποχρέωση διακυβέρνησης μιας ανεξάρτητης χώρας.

Α και να σου πω τα νέα … ο στενός συνεργάτης του Λ.Παπαδήμου και άνθρωπος εξ απορρήτων των τροϊκανών  ο υπουργός Επικρατείας  Γ.Σταυρόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», δήλωσε ότι “Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι’αυτούς που έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο. Ευθύνες πάσης φύσεως. Και πολιτικές και ποινικές και αστικές”!

Για αυτό σου λέω μην  πιέζεσαι τόσο πολύ…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Πάτησε την σκανδάλη…

  1. Ὁ/ἡ DIMITRIS γράφει:

    ΕΙΔΕΣ Ο ”ΛΑΓΟΣ” ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΟΥ…ΕΙΔΕΣ Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Ν01 ΤΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΕΦΕΡΕ Σ’ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ Ν02??????ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ…….

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.