Ποιος από εσάς ρε παλικάρια θα ψηφίσει ν’ αλλάξει ο νόμος για τις μετοχές των τραπεζών;


Γράφει ο Δευκαλίων

Το κυρίαρχο εγχώριο πολιτικό-οικονομικό σύστημα που οριοθετείται μεταξύ της νέο-φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει. Έχει όντως δίκιο. Πέτυχε χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις να περάσει την νέα δανειακή σύμβαση ήτοι το Μνημόνιο Νο 3.

Κάτι οι πολυήμερες και πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και της περιβόητης Τρόικας, οι οποίες προβάλλονταν με δραματικό τρόπο από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να περάσουν τα συναισθήματα της αγωνίας και του φόβου σε ένα σημαντικό ποσοστό της κοινής γνώμης. Κάτι το δέλεαρ του PSI+… Προέκυψε το ποθούμενο αποτέλεσμα. Σχεδόν μηδενικές ή ήσσονος σημασίας κοινωνικές αντιδράσεις για την νέα δανειακή σύμβαση που θα καθορίσει αρνητικά την ζωή και την πρόοδο πολλών γενιών.

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως όλα αυτά είναι μία επίπλαστη εικόνα μία εικονική πραγματικότητα;

Με το 27,7% των Ελλήνων να ζουν το 2010 κάτω από τα όρια της φτώχειας, με την ανεργία να εκτοξεύεται πάνω από το 20% του εργατικού δυναμικού, τον πληθωρισμό να αυξάνεται τον Ιανουάριο του 2012 κατά 2,3%, πως μπορεί κανείς να αγνοεί τους νόμους της Ιστορίας;

Μόνον αν είναι δογματικά ανόητος νεοφιλελεύθερος ή εγκάθετος πράκτορας ξένων δυνάμεων θα μπορέσει να θεωρήσει και να δηλώσει, είτε ότι όλα πάνε καλά με την μνημονιακή πολιτική, είτε ότι ευτυχώς που θα υπάρξει η νέα μνημονιακή σύμβαση και δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα.

Διότι τι άλλο εκτός από χρεοκοπία μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το 27,7 % των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Ότι ο ένας στους πέντε ικανούς προς εργασία είναι άνεργος, ή ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται σε μία χώρα που οι μισθοί μειώνονται ραγδαία και η κατανάλωση πέφτει; Έρχονται στη μνήμη μας σκηνές με στομφώδεις δηλώσεις των ΠΑΣΟΚικών Υπουργών Οικονομίας για την αναμενόμενη αποκλιμάκωση των τιμών πληθωρισμού και τιμάριθμου. Ανοησίες, Ψέματα και παταγώδης Αποτυχία. Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός ανεβαίνει.

Τα είπαμε, τα γράψαμε και τα αποδείξαμε πάρα πολλές φορές. Μία δράκα ανόητων, μία παρέα ανόητων και κρυφό-νεοφιλελεύθερων, τα κυβερνητικά στελέχη του Γιώργου Παπανδρέου κατέστρεψαν μία χώρα και μία παράταξη μετατρέποντας μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους και δανεισμού. Μία κρίση ελλείμματος, η οποία οφειλόταν στους τεράστιους τόκους που πλήρωνε ο κρατικός προϋπολογισμός. Πληρωμές τόκων προς το εγχώριο και διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι οι ελληνικοί Προϋπολογισμοί έως το 2007 ήταν πλεονασματικοί ως προς το πρωτογενές αποτέλεσμα (δηλ. υπήρχε θετικό αποτέλεσμα προ της πληρωμής των τόκων). Ουσιαστικά, για να συνεχίσουν οι τράπεζες να πληρώνονται τους τοκογλυφικούς τόκους, πτώχευσε και χρεοκόπησε μία χώρα, η Ελλάδα.

Με δύο απλές κουβέντες… Αυτή η συνάθροιση ανικάνων και ανόητων κρυφό-νεοφιλελεύθερων που μας κουβάλησε ο Γιώργος Παπανδρέου μετέτρεψε το πρόβλημα των τραπεζών σε δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Και για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές, εμείς απλά διατυπώνουμε την ερώτηση:
Ποιος από εσάς ρε παλικάρια θα ψηφίσει ν’ αλλάξει ο νόμος για τις μετοχές των τραπεζών;

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.