“Γυρολόγοι” κάνουν… πλιάτσικο στα ερημωμένα χωριά της Ηπείρου


Αρπάζουν σίδερα, σωλήνες και ό,τι άλλο βρουν – Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω 3 Βούλγαροι.

«Χρυσές δουλειές» κάνουν όσοι κλέβουν σωλήνες, σίδερα κ.α. παρόμοια αντικείμενα, από ερημωμένα σπίτια της Ηπείρου, ακόμη και από αντλιοστάσια και στη συνέχεια τα πωλούν, κερδίζοντας όχι και ευκαταφρόνητα ποσά.

Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, για την επ’ αυτοφώρω σύλληψη στους Λογγάδες Ιωαννίνων τριών Βούλγαρων 17, 33 και 34 ετών αντίστοιχα, γιατί αποπειράθηκαν να κλέψουν σωλήνες από αντλιοστάσιο, πρέπει να σημειωθεί, ότι παρόμοια περιστατικά είναι δυστυχώς συχνά στην Ήπειρο και συμβαίνουν συνήθως στα ερημωμένα ορεινά χωριά της περιοχής μας, γι’ αυτό εξάλλου και τα περισσότερα δεν καταγγέλλονται.

Πλιάτσικο!

Εκεί, κυρίως διάφοροι αλλοδαποί, Αλβανοί τσιγγάνοι ρομά κ.α. εκμεταλλευόμενοι το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν πολλοί μόνιμοι κάτοικοι και βέβαια, ότι πολλά σπίτια που ανήκουν σε απόδημους μένουν κλειστά, στην κυριολεξία «εισβάλλουν» σε αυτά και κάνουν πλιάτσικο!
Κόβουν κάγκελα από τους φράχτες, παίρνουν διάφορα άλλα αντικείμενα από σίδερο, κοντάρια, παλιά εργαλεία κ.α. και στη συνέχεια τα πωλούν!

Γυρίζουν… Χρησιμοποιώντας συνήθως παλιά αυτοκίνητα γυρίζουν από χωριό σε χωριό και όπου δουν κάτι που τους… ενδιαφέρει, χωρίς δεύτερη σκέψη το αρπάζουν.

Παλαιότερα ήταν της… μόδας να εισβάλλουν σε διάφορα μέρη και να αρπάζουνκαλώδια από χαλκό κ.α., για να πουλήσουν στη συνέχεια τα μέταλλα. «Όμως τώρα το φαινόμενο της αρπαγής αντικειμένων από σίδερο ή άλλα μέταλλα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα, ιδιαίτερα για τα ορεινά και απομονωμένα χωριά της Ηπείρου» σημειώνουν συμπολίτες, που ζητούν από την Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους, αφού η ερήμωση της υπαίθρου έχει επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στους ελάχιστους, κυρίως ηλικιωμένους, κατοίκους που έχουν απομείνει στα χωριά μας.[Πηγή]

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.