Υπουργείο Εργολάβων…


Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, όπως και αν μετονομάζεται κατά περιόδους, στη συνείδηση των πολιτών έχει καταχωρηθεί ως το Υπουργείο των εργολάβων.

Κατά καιρούς μάλιστα η ελληνική κοινωνία “χρέωσε” σε πολιτικά πρόσωπα, που θήτευσαν στον συγκεκριμένο κυβερνητικό τομέα, παρεμβάσεις που επηρέασαν την πολιτική πορεία του τόπου και που θεωρήθηκαν στον ένα ή τον άλλο βαθμό υπαγορευμένες ή έστω επηρρεασμένες από τους “μεγαλοκαρχαρίες” των δημοσίων έργων .

Το παράδειγμα του Γιωργου Σουφλιά που επί ημερών Κώστα Καραμανλή κατηγορήθηκε ότι έπαιξε “παιγνίδι”, οδηγώντας με τις πιεστικές εισηγήσεις και την υψηλή επιρροή του τον αρχηγό και την παράταξή του στις πρόωρες εθνικές εκλογές του 2009,είναι πρόσφατο και πολυσυζητημένο.

Τώρα ένας άλλος υπουργός στον ίδιο τομέα, ο Μάκης Βορίδης, εγκαταλείπει το κόμμα του χάριν του…εθνικού καθήκοντος της υπερψήφισης του μνημονίου. Και ενώ έχει παραιτηθεί μαζί με αρκετούς ακόμη συναδέλφους του,περιέργως αποκλειστικά και μόνον η δική του παραίτηση ΔΕΝ γίνεται αποδεκτή! Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζητά από αυτόν και μόνο απο αυτόν να παραμείνει στον υπουργικό του θώκο…Θαύμα,θαύμα! Μεγάλη η χάρη του…Αγίου Μνημονίου, προστάτη των εργολάβων και των προμηθευτών! Μεγάλη η χάρη του! Βοήθειά μας…

Νίκος Χατζηνικολάου

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.