ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ : Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Παρακάτω ένα άρθρο σε ελεύθερη μετάφραση από εδώ

http://www.ilgiornale.it/interni/se_leuropa_tedesca_assassina_grecia/14-02-2012/articolo-id=571969-page=0-comments=1

”Δεν υπάρχει έλεος για τους Έλληνες. Δεν έχει έλεος η Ευρώπη, η Μερκελ, ο Σαρκοζι, όλοι οι άλλοι που κοιτάζουν και σκέφτονται «ελπίζουμε να μην συμβεί και σε εμάς», δεν έχουν ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις που έδωσαν την ψευδαίσθηση στους Έλληνες πως μπορούν να ζήσουν με πολυτελείς κρατικούς μισθούς και σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Το πλάνο για να σωθεί η Αθήνα από τη χρεοκοπία θα υποχρεώσει τουλάχιστον τρεις γενιές Ελλήνων να αγωνίζονται για να πληρώσουν τα χρέη. Σε αυτό το σημείο, φαίνεται, πως η χρεοκοπία είναι ο μόνος δρόμος. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αλλά εκείνος ο κόσμος που διαδηλώνει μπροστά στο Κοινοβούλιο, απελπισμένος, χωρίς προοπτική, είναι το σημάδι μιας άλλης χρεοκοπίας: εκείνη της Ευρώπης..

Μπορούμε να συζητάμε μια ζωή για τις ευθύνες της Ελλάδας. Κάποιοι θα πουν ότι άξιζε τη χρεοκοπία, άλλοι θα πουν ότι εξαπάτησε, ένα πράγμα είναι σίγουρο, μια Κοινότητα κρατών που αφήνει ένα από τα μέλη της να ναυαγήσει, σημαίνει ότι πρόδωσε το σκοπό της. Τι χρησιμεύει η ΕΕ αν αυτό είναι το αποτέλεσμα?

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια συνομοσπονδία που ματαιώθηκε, μια ληγμένη ουτοπία, ένα κάστρο στην άμμο που καταρρέει στη παλίρροια. Την ονομάζουν Ευρώπη αλλά στα μάτια όσων ζουν σ΄αυτήν είναι μόνο ένα παχύδερμο που υπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας ή της Γαλλίας. Είναι τα δυο πιο δυνατά κράτη της περιοχής ευρω και δείχνουν το βάρος τους, αλλά΄αν όλο αυτό το κατασκεύασμα γεμάτο από λόγια και ιδανικά στο τέλος χρησιμεύει μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών και των βιομηχανιών, όπως εκείνη των όπλων, αγαπημένες του Σαρκοζί και της Μέρκελ, θα ήταν πιο σύντομο να δεχτούμε ένα προτεκτοράτο του Παρισιού ή του Βερολίνου. Ευρώπη σημαίνει υποταγή.

Η Wall Street αποκάλυψε κάτι που δείχνει το παράδοξο και πικρό αυτής της κατάστασης. Η Ελλάδα είναι ο πέμπτος εισαγωγέας όπλων παγκοσμίως. Η ευρωπαϊκή χώρα με τη πιο μεγάλη δαπάνη για όπλα : κάθε χρόνο περισσότερο από το 3% του ΑΕΠ πηγαίνει για την άμυνα. Η καλύτερα για αγορά σκάρτων όπλων από τη Γαλλία και τη Γερμανία.. Όπως συμβαίνει με τις αποικίες , η εκμετάλλευση κι ο εκβιασμός. Γιατί αυτή είναι η αθλιότητα αυτού που συμβαίνει. Η Μέρκελ και ο Σαρκοζι επέβαλαν την αγορά υποβρυχίων, πλοίων ελικοπτέρων και οχημάτων μάχης σαν προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρουν το πλάνο βοήθειας για την Ελλάδα. Θέλετε το δάνειο? Αγοράστε όπλα. Μοιάζει μ΄εκείνες τις δουλειές του υποκόσμου που δεν μπορείς να πεις όχι. Υπομονή αν στη συνέχεια χρειαστεί να πληρώνεις όλη σου τη ζωή για να ξεχρεώσεις εκείνο το δώρο

Αυτή είναι η εικόνα της Ευρώπης , η Ευρώπη που ισοδυναμεί με αθλιότητα. Να η μεγάλη ουτοπία, εκείνη που έπρεπε να δώσει προοπτική , ειρήνη και ελπίδα στη γηραιά ήπειρο. Η Ευρώπη συνώνυμο της φτώχειας. Είναι προφανές πως εκείνοι που έπρεπε να κάνουν πράξη αυτή την ουτοπία δεν πίστεψαν. Είναι προφανές πως η Γερμανία συνεχίζει να σκέφτεται τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Γερμανίας και το ίδιο κάνει και η Γαλλία. Στην αρχή της κρίσης θα έφταναν 30 δις για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη ήθελε να δώσει το παράδειγμα. Ήθελε να πουλήσει όπλα. Παιδαγωγική και εκμετάλλευση. Αλλά υπάρχει κι άλλο. Η Ευρώπη των τεχνοκρατών αρνείται και τη δημοκρατία.

Η Ευρώπη της ΕΚΤ και όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δεν εμπιστεύεται τους εκλογείς. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να επιλέγουν ποιος πρέπει να κυβερνάει. Ο έκαναν στην Ελλάδα και θα το κάνουν στην Ιταλία. Ο Μόντι δεν έχει ανάγκη να ζητήσει στους Ιταλούς αν μπορεί να κυβερνήσει ή όχι, του αρκεί η έγκριση της ΕΚΤ, του Βερολίνου του Παρισιού και όλων των ανθρώπων στα γκρι που αποφασίζουν τη τύχη αυτής ή εκείνης της χώρας. .Ο Μόντι δεν έχει ανάγκη της ψήφου του Κοινοβουλίου, του αρκεί η υπογραφή του Ναπολιτάνο. Αφού έχουν πεισθεί εκείνοι έχουν πεισθεί όλοι. Λένε πως είναι μια κατάσταση ανάγκης, προσωρινή, με συγκεκριμένο χρόνο. Μακάρι να είναι έτσι, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί κανείς να ανατρέψει αυτή τη κατάσταση.

Η Ευρώπη των Γερμανών συνηθίζει την ιδέα ότι οι εκλογές είναι άχρηστες, ακριβές και κυρίως επικίνδυνες.

Η Ευρώπη των Γερμανών λέει πως η παγκόσμια αγορά, έχει ανάγκη από γρήγορες επιλογές, αποτελεσματικές. Δεν υπάρχει χρόνος για πολιτική. Χρειάζονται τεχνοκράτες επιλεγεμένοι από ψηλά. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για αμφισβήτηση ή διαφωνία. Είναι η ιστορία της διαγραφής των 40 Ελλήνων βουλευτών από τα κόμματά που στηρίζουν τη κυβέρνηση μόνο γιατί δεν υποστήριξαν αυτό το χειρισμό. Η Ευρώπη των Γερμανών μας θέλει όλους ευθυγραμμισμένους και υποτακτικούς. Όποιος βγαίνει από τη σειρά είναι αιρετικός. Δυο λέξεις μόνο είναι δεκτές: θυσία και λιτότητα..”

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.