Η ΕΕ καθυστερεί εσκεμμένα τη συμφωνία με την Ελλάδα!


Του Βασίλη Τσεκούρα

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων στο δίκτυο Reuters πριν από λίγο!

Η τρόικα είχε θέσει στην Ελλάδα τρεις βασικούς όρους για να προχωρήσει η συμφωνία: ψήφιση του μνημονίου από την Βουλή (ψηφίστηκε με 199 ψήφους), έγγραφες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς (κυρίως Σαμαρά) και τρόπο κάλυψης της μαύρης τρύπας των 325 εκατ. (βρέθηκε από κύριες και επικουρικές συντάξεις).

Το ότι η Ευρώπη θέλει να καθυστερήσει τα πάντα φάνηκε από νωρίς: βρέθηκαν μέτρα 14 και πλέον δις έως το 2014 και «κόλλησαν» σε μόλις 325 εκατ. ευρώ.

Πηγές της ΕΕ είπαν στο Reuters, ότι οι Υπουργοί Οικονοιμικών εξετάζουν τρόπους να καθυστερήσει μέρος ή ολόκληρο το νέο πρόγραμμα.

“Υπάρχουν προτάσεις για καθυστέρηση του ελληνικού πακέτου ή διαχωρισμού του, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια χρεοκοπία, αλλά να μην έχουν δεσμευτεί τα πάντα” σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Η αιτία; Δεν αρκούν οι έγγραφες δεσμεύσεις Σαμαρά, Παπανδρέου. Φυσικά η τρόικα, γνωρίζει πολύ καλά τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα και το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό, κυρίως μετά την ψηφοφορία της Κυριακής.

Έτσι, θέλουν να πάνε το πρόγραμμα μετά τις εκλογές, χωρίς όμως στο ενδιάμεσο να υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό θα γίνει για τον εξής απλούστατο λόγο: δεν γνωρίζουν αν οι εκλογές θα βγάλουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό ποια κόμματα θα συνεργαστούν. Γι’ αυτό τον λόγο ζητούν «ενισχυμένη δέσμευση των πολιτικών κομμάτων».

Τα ελληνικά ΜΜΕ το αναφέρουν, αλλά δεν το εξειδικεύουν για να μην δημιουργήσουν πολιτικά ρήγματα…

“Υπάρχει πίεση από διάφορες να περιμένουν ώσπου να υπάρξει απτή δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να έρθει και μετά τις εκλογές”, είπαν στο Reuters, θέλοντας στην ουσία να πουν όλα τα παραπάνω.

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η ΕΕ καθυστερεί εσκεμμένα τη συμφωνία με την Ελλάδα!

  1. Ὁ/ἡ kostas γράφει:

    μα φοβούνται, ότι στο πλιάτσικο της χωράς μας,θα βάλουν χέρι και οι Αμερικανοί, μεσώ της επικράτησης των αντιμνημονιακων κομμάτων(των δικών τους ανθρώπων),παιδια πρεπει να ξεπλεξουμε απο ολους γυπες,ενχωριους και εισαγομενους…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.