Στο εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι…


Παίχθηκε επ’ ολίγον το παιχνίδι του «καλού και του κακού μπάτσου», στον ρόλο του κακού ο Σόιμπλε, στον ρόλο της (ολίγον) καλής η κυρίαΜέρκελ

…καρυκεύθηκε κάπως κι ο λάκκος της φάβας με μια μυτιά Ολλανδικόν σκεπτικισμό, Φινλανδική ανησυχία κι Αυστριακές επιφυλάξεις κι ύστερα υπεγράφη το Διάταγμα

θεραπείας του Έλληνος ασθενούς. Το ίδιο δηλητήριο. Αλλά σεισχυρότερες δόσεις.

Κι όμως, την ίδια ώρα που η Τρόικα, ως άλλος Δόκτωρ Θάνατοςπανηγύριζε για την επιτυχία της συνταγής (αν το ασθενής δεν τα τινάξει έως το 2020 ή νωρίτερα) την ίδια ακριβώς στιγμή

η Τρόικα πάλι, σε μυστική της έκθεση αποφαινόταν ότι η «δανειακή σύμβαση δεν θα τελεσφορήσει»! Με έναν λόγο: ο ασθενής σίγουρα θα τακακαρώσει. Εκτός αν τινάξει τα πέταλα.

Ως εκ τούτου, σύντομα θα χρειαστεί να ληφθούν εκ νέου νέα μέτρα ώστε ο θάνατος του μαλάκα να αποβεί κατά το δυνατόν επωφελής.

Συνελόντι ειπείν: η επόμενη μέρα από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης (θα) είναι η προηγούμενη μέρα από τη λήψη νέων μέτρων.

Θεϊκό ε;

Βεβαίως! Και γι’ αυτό το λατρεύουν με στεναγμούς ανακούφισης οι παρ’ ημίν βαλεδολακέδες της Τρόικας

οι ίδιοι, που υπηρετώντας τη διαπλοκή έφεραν τη χώρα δεμένη χειροπόδαρα στο κουρείο (διάβαζε σφαγείο), στο νέο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης, όπου ο καθένας θα έχει πλέον τη θέση που του αναλογεί. Μαμ, κακά και νάνι οι εργαζόμενοι, κέρδη κι άλλα κέρδη οι καπιταλιστές,

είτε της ελεεινής μορφής (αεριτζήδες, λαμόγια, νταβατζήδες) είτε οικαθωσπρέπει (Ζήμενς, Τοκογλύφοι, Γκόλντμαν Σακς κι άλλοι).

Αυτοί που υπηρέτησαν τη Διαπλοκή και τώρα υπηρετούν την Τρόικα,

αυτοί που παρέλαβαν κράτος κι αφού το έκαναν σαν τα μούτρα τους χάριν των κρατικοδίαιτων ιδιωτών «κυβερνούν» τώρα ένα προτεκτοράτο

υπό την Επιτροπεία των Φράγκων

με το Σύνταγμα πεταγμένο στα σκυλιά

αυτή η κυβέρνηση των παρανόμων, που δεν διαθέτουν τηΔεδηλωμένη, των πραξικοπηματιών του δοτού Παπαδήμου, είναι έωλη και αίολη.

Καμιά νομιμότητα η υπογραφή τους – κι ας έκαναν τόση φασαρία για δαύτη. Καμιά νομιμότητα! Μόνον δήλωση. Δήλωση υποταγής. Για την οποίαν, αν η Ελλάδα επιζήσει (και θα επιζήσει) θα δώσουν λόγο.

Η πορεία που ξεκίνησε ο Γιωργάκης ο Δόσων πηγαίνοντας την Ελλάδα σφαχτάρι στο ΔΝΤ και την Τρόικα, ολοκληρώθηκε τώρα με τησυνενοχή του κ. Σαμαρά κι όλων των Μνημονιακών καμποτίνων.

Η μαύρη νύχτα της Κατοχής που έχει απλωθεί στη χώρα θα κρατήσει πολύ ή λίγο, πάντως όχι για πάντα.

Ο λαός δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει, πρόκειται να αντισταθεί…

ΣΤΑΘΗΣ Σ.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.