Hire a Greek, Οι δειλοί φεύγουν προς ενοικίαση στο εξωτερικό.


Με πιάνουν τα γέλια ακούγοντας τους επαγγελματίες γελοίους των ΜΜΕ, από την μια πλευρά να εκλιπαρούν για την διάσωση της Ελλάδος, αλλά από την άλλη να παροτρύνουν τους νέους να φύγουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Δεν μου έχει προκαλέσει καμιά έκπληξη η σημερινή κατάσταση, εξ άλλου με όσους μιλώ τους το είχα επισημάνει από το 2002, ότι ερχόταν μεγάλος αρμαγεδώνας, σε όλα τα επίπεδα.

Προσοχή, μην κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι αυτό που ζούμε σήμερα θα είναι μια απλή οικονομική κρίση, η οποία θα περάσει χωρίς να αφήσει πληγές σε αυτό το έθνος, με την έννοια που του έδινε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ένα βήμα για να θωρακίσομε τους στόχους μας, είναι να διαβάσουμε και να μπούμε στο πνεύμα της ομιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στις 7 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα.

Ο Κολοκοτρώνης δεν απευθύνεται σε Πολίτες σε λαό σε μάζα, ο Κολοκοτρώνης απευθύνεται σε οικογένεια, με την στενή της έννοια, αφού τον λόγο του τον αρχίζει με την φράση, Παιδιά μου, και τελειώνει με την φράση, Ζήτω η Ελληνική Νεολαία, θέλοντας προφανώς να τονίσει ότι το μέλλον του τόπου είναι στα παιδιά και στους νέους

Αυτή είναι η διαφορά του δημόσιου λόγου του Κολοκοτρώνη, με τον δημόσιο λόγο των γελοίων των ΜΜΕ και των μεγαλοδημοσιογράφων.

Ακούς τον Χαρδαβέλα να σου λέει ότι προτρέπει τον γιό του να παραμείνει στο Λονδίνο, ο Τριανταφιλόπουλος και αυτός προτρέπει τους νέους να φύγουν, το ίδιο έχω ακούσει και από τον Λιριτζή του Σκάι, αλλά και από πολλούς άλλους δημόσιο  αλλοπαρμένους σχολιαστές.  Άλλος αλλοπαρμένος Έλληνας από το εξωτερικό έχει ιδρύσει την οργάνωση,  Hire a Greek– νοίκιασε έναν Έλληνα.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι αυτοί που προτρέπουν τους νέους να φύγουν ή να ενοικιαστούν, κόπτοντε για το αν θα πρέπει ή όχι να πάρουμε τα νέα δάνεια και για το μέλλον της Ελλάδος.

Αν ζούσε σήμερα ο Κολοκοτρώνης πριν από οτιδήποτε άλλο θα απευθυνόταν πάλι στα παιδιά του, και θα τα ρωτούσε,  θα μείνετε στην Ελλάδα και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να την σώσουμε, ή σκοπεύετε να φύγετε στο εξωτερικό, γιατί αν σκοπεύετε να φύγετε στο εξωτερικό δεν έχει νόημα αν θα πάρουμε ή δεν πάρουμε τα νέα δάνεια.

Περί αυτού πρόκειται και σήμερα.

Οι δειλοί θα φύγουν να πάνε προς ενοικίαση στο εξωτερικό, οι πατριώτες θα μείνουν για να ξανακτίσουν την Ελλάδα.

Το ερώτημα παραμένει:  ή είμαστε άξιοι να φτιάξουμε να οργανώσουμε και να συντηρήσουμε την δική μας πατρίδα ή ας το κλείσουμε το μαγαζί να φύγουμε προς ενοικίαση.

Αλλά αλήθεια, αν δεν είσαστε άξιοι να έχουμε την δική μας πατρίδα, γιατί θέλουν οι άλλες πατρίδες να μας ενοικιάσουν;

Η πατρίδα δεν είναι επίδομα, η πατρίδα είναι διμιουργία,  αν ποτέ το κατανοήσουμε, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε πατρίδα.

Εκ της Κρήτης.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

10 ἀπαντήσεις στὸ Hire a Greek, Οι δειλοί φεύγουν προς ενοικίαση στο εξωτερικό.

 1. Ὁ/ἡ Ιάσων γράφει:

  Hire a Greek – Νοίκιασε έναν Έλλληνα…
  Φοβερές γνώσεις Αγγλικών. Η φράση σημαίνει “Προσέλαβε έναν Έλληνα” …

  http://dictionary.reference.com/browse/hire

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ Dimitris γράφει:

   Και τα Ελληνικά του δεν είναι και τόσο καλύτερα!
   Είμαι Έλληνας και μένω στο εξωτερικό όχι γιατί ντρέπομαι για την χώρα μου αλλα γιατί ντρέπομαι για πολλούς από τους συμπατριώτες μου! Και αυτοί δεν παλεύονται! Με τίποτα!

   Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ ΠΑΣ γράφει:

   Πιο κάτω όμως λεει και “Hire a car”.

   Δηλαδη αυτοι δεν νοικιάζουν αλλα προσλαμβάνουν αυτοκίνητα ;

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Συμφωνώ με την διόρθωση σου Ιάσων…..

  αλλά δεν είναι υποτιμητικό να προσλαμβάνεις με βάση την “εθνικότητα”;;;;

  Παρόλα αυτά θα ήθελα να κάνω μια υποθετική ερώτηση.

  Αν είχαμε 11.000.000 Έλληνες την δυνατότητα να φύγουμε από την Ελλάδα ώστε να ζήσουμε σε καλύτερες συνθήκες στο εξωτερικό τι θα γινόταν;;;

  Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε επιτέλους την ροή των πραγμάτων στην Ελλάδα δεν αξίζουμε να είμαστε ευτυχισμένοι πουθενά….

  Πολεμάμε εδώ…

  Νικάμε εδώ….

  Είμαστε ευτυχισμένοι εδώ…. και περήφανοι που τα καταφέραμε…

  Αυτή είναι η δική μου λύση….

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ Ρ γράφει:

  Άκου τύπε, εσύ που έγραψες αυτό το κείμενο, ότι ο τρόμπας είσαι εσύ! Δηλαδή κατά τη δικιά σου λογική θα πρέπει όσοι ψάχνουν δουλειά για να φτιάξουν τη ζωή τους, είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε επειδή ζητάνε καλύτερη προοπτική να κάτσουν στην Ελλάδα ουσιαστικά με σταυρωμένα χέρια και να “πολεμήσουν”, αλήθεια με ποιό τρόπο θα πολεμήσουν και πολύ περισσότερο ΠΩΣ θα ζήσουν ; Ζούμε ελεύθεροι και κάνουμε ελεύθερα τις επιλογές μας και όσοι θέλουν να προσφέρουν στη χώρα, ας το κάνουν με όποιο τρόπο διαλέγει ο καθένας! Κατάλαβες κόπανε ; Κι άμα βλέπεις τον εαυτό σου σαν πατριώτη και κάποιους άλλους που ψάχνουν να φύγουν στο εξωτερικό ως δειλούς, τότε μόνο καθυστερημένος πρέπει να είσαι μιας και αδυνατείς να καταλάβεις ότι πρέπει να προοδεύουμε, αλλά πριν από την πρόοδο, χρειάζεται ο καθένας μας μια ΑΡΧΗ! Κι αν δεν κοιτάξεις τη δικιά σου προσωπική αρχή, ε τότε αποκλείεται να καταφέρεις ποτέ να προσφέρεις το οτιδήποτε σε κανέναν

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Anna γράφει:

  Συμφωνώ απόλυτα, αλλά μάλλον δεν ξέρεις πως είναι να έχεις οικογένεια να προσπαθείς με νύχια και δόντια να βρεις δουλειά να μη βρίσκεις επειδή πάτησες τα 40 και για ένα σορό άλλους λόγους και να κλαίς επειδή ξέρεις ότι δεν θα μπορείς για πολύ δεν θα αντέξεις για πολύ ακόμη και δεν έχεις ούτε σπίτι δικό σου ούτε σόι να σε χρηματοδοτήσει ούτε τίποτε για να σε κάνει να αντέξεις, δειλός είσαι εσύ που είσαι μόνο λόγια, το να ξενιτευτείς θέλει κότσια κυρίως αν πάς με οικογένεια. Αλλά κάτι τέτοιοι σαν εσένα που τα ξέρουν όλα και κρίνουν όπως μας φτάσανε εδώ.
  ‘Έλληνας μένεις όπου και αν πας. Αλλά γιατί όσοι πήγανε εξωτερικό από τα χρόνια του 60 οι περισσότεροι είναι άτομα έντιμα με λατρεία για την πατρίδα τους αφήνουν χρήματα στην Ελλάδα κάθε χρόνο και δεν παίρνουν τίποτε.
  Αλλά σε ποιόν μιλάω……..

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ Anna γράφει:

  P.s. στον Κρητίκαρο τα λέω αυτά εννοείτε

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ L γράφει:

  ζητω σηγνωμη αν τα ορθογραφικα μου δεν ειναι καλα.
  -εγω θα θελα να πω σε καποιους εξυπνακηδες και ωχ!αδερφακηδες , πως δεν εχουν δικαιωμα να κρηνουν και να κατακρηνουν καποιους που μεσα απο δεκαετιες του γεννεολογικου τους δεντρο , προσπαθουν να επιβιοσουν.
  -προερχομαι απο μια προσφηγικη οικογεννεια , που οι παπουδες μου εκδιωχθηκαν απο την μικρα ασια , απο μια δολοφονια του παππου μου απο τους ανταρτες στον εμφηλιο , απο την απαγορευση του πατερα μου να ρθει στην ελλαδα οταν ηταν μεταναστης στην γερμανια απο τη χουντα για ενα λαθος που ειχε γηνει στο ονομα του και ηταν φακελωμενος.απο μενα τον ιδιο που απο το 1990 εγηνα και γω μεταναστης στη γερμανια μεχρι το 2005 .να πληρωνω φορους στο γερμανικο κρατος και στο ελληνικο.
  -7 χρονια στην ελλαδα και κατορθωσα να δουλεψω σπαστα στο συνολο 2 χρονια , οι οποιες οικονομιες μου τις μοιρασα στην διαβιοση μου και στο ελληνικο κρατος .τωρα που στεγνωσα απο τις οικονομιες που εκανα απο τη γερμανια ψαχνοντας να βρω δουλεια , με κοιτανε στα δοντια , οπως κανανε καποτε στα ζωα , για να βρω μια δουλεια και δε μου τη δεινουν .
  -ποιος μπορει να με αποκαλεσει δειλο οταν εκανα οτι περνουσε απο το χερι μου για να μεινω στην πατριδα μου , να ζησω και να προσφερω τα μεγηστα για αυτην.υπηρετησα 21 μηνες την πατριδα μου , αυτη τι μου προσφερε;ακομη μια εξωρια στο εξωτερικο .θα πρεπει να πω και ευχαριστω που στα 45 μου , θα φυγω απο το σπιτι μου , απο την πατριδα μου που τοσο αγαπω.
  -δυστηχως αυτα που συμβενουν σημερα στην πατριδα μου , τα βλεπα εδω και πολλα χρονια , αλλα παντα επερνα την απαντηση πως εχω γερμανοποιηθει , πως ολα μου φαινονταν αναποδα.σημερα , δυστηχως δικαιωθηκα.να το κανω ομως , τι;θα παρω εναν σακο με λιγα ρουχα και διχως χρηματα για να βρω τροπο να επιβιοσω σε ενα αλλο κρατος.
  -σας πεισανε πως για ολα τα δεινα που συμβενουν στη πατριδα μας , φταινε οι γερμανοι.ΟΧΙ.μονο εμεις φταιμε και κανεις αλλος , οι αλλοι απλα κανουν τη δουλεια τους οπως θα καναμε και μεις , αν ειμασταν στη θεση τους.
  -γιατι απορητε με τους γερμανους που ειναι δισταχτηκοι απεναντι μας , αν ο πολιτης γερμανος μας δειχνει με το δαχτυλο και αν λεει καποιες κουβεντες παραπανω , ας αναρωτηθουμε , τι θα λεγαμε , αν δανειζαμε εμεις με τοσα δισεκατομυρια τους αλβανους;π.χ.
  ολοι ξερουμε την απαντηση.
  -δεν με ικανοποιει τα τοσα δις που θα παρουμε δανειο , αυτα θα πρεπει να τα επιστρεψουμε και με το παραπανω , αναπτυξη χρειαζομαστε , δουλειες , προοδο ,υποδομες και οραμα για το μελλον.αν καποιοι πιστευουν σε ουτοπιες , δυστηχως εγω οχι μονο που δεν εχω αλλες αντοχες , δεν εχω αλλο τροπο επιβιοσης , πρεπει να κοιταξω και την επιβιοση των παιδιων μου και το μελλον τους.
  -οσο ημουν στο εξωτερικο , ειχα ψηλα την ελληνικη σημαια , το ιδιο θα συνεχησω και τωρα να κανω.
  αυτοι που φερανε την πατριδα μας σε αυτο το σημειο , ας ψαξουν τα πραγματικα αιτια , ας κανουν την αυτοκρητικη τους και ας μην κρηνουν εκ του ασφαλους τους αλλους.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.