“Εμφύλιος” για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.Μανιάτης εναντίον επιστημόνων


“Προφανώς όσοι εύχονται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια αξιοποίησης των υδρογονανθράκων της χώρας, επειδή οι ίδιοι δεν παίρνουν τις αμοιβές που έχουν ζητήσει με εκβιαστικό τρόπο από το υπουργείο, έχουν κάθε λόγο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα”.

Τη δήλωση αυτή έκανε απόψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε ανακοίνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων(ΕΛΛΙΝΥ) που διαφώνησε με την πολιτική του υπουργείου στις έρευνες.

Το Ινστιτούτο καταλογίζει μεταξύ άλλων στο ΥΠΕΚΑ άρνηση συνεργασίας με έμπειρους και δοκιμασμένους επί πολλά χρόνια επιστήμονες του πετρελαίου, αδυναμία παροχής στοιχείων και συνεργασίας με ξένες εταιρείες ενώ στη λανθασμένη όπως υποστηρίζει πολιτική στον τομέα των ερευνών εντάσσει και τις δηλώσεις για “διακεκαυμένες ζώνες” στη χώρα.

    

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ έδωσε στη δημοσιότητα επιστολές του ΕΛΛΙΝΥ προς το υπουργείο “με τις οικονομικές τους απαιτήσεις που δεν ικανοποιήσαμε, χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο ιδιαίτερα σχετικά με τον προσβλητικό τρόπο που γίνεται αναφορά στην ανιδιοτελή προσφορά άνω των 30 Ελλήνων καθηγητών ΑΕΙ και εμπειρογνωμόνων που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του ΥΠΕΚΑ. Εμείς, τονίζει ο κ. Μανιάτης, επιλέξαμε ως συμβούλους όχι το ΕΛΛΙΝΥ, αλλά όπως και η Κύπρος , την BEICIP FRANLAB, θυγατρική του Γαλλικού Κρατικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

    

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι χθες κατατέθηκε στο υπουργείο η πρώτη προσφορά για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. “Μέχρι τις 2 Μαρτίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, μάλλον θα έχουμε κι άλλες δυσάρεστες για ορισμένους, αλλά ευχάριστες για την Ελλάδα, εκπλήξεις”, καταλήγει ο κ. Μανιάτης.

    

onalert.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ “Εμφύλιος” για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.Μανιάτης εναντίον επιστημόνων

  1. Ὁ/ἡ archaeopteryx γράφει:

    O Μανιάτης ήταν κάποτε σοβαρούτσικος. Σε αυτή την κυβέρνηση, από τον Οκτώβριο του 2009, το μόνο που προωθεί είαι Γερμανικές θέσεις. Δεν ξέρω ποια είναι η Γερμανική θέση, ή εάν έχουν δίκιο οι επιστήμονες, αλλά αν ύπάρχει Γερμανική θέση, αυτήν προωθεί ο Μανιάτης.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.