ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων

Γύρω μας βλέπουμε πρόσωπα σκυθρωπά. Το άγχος καταλαμβάνει τους Έλληνες και είναι έκδηλη η αγωνία για το μέλλον. Οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες των ειδικών Ινστιτούτων καταγράφουν μία εντεινόμενη και διευρυνόμενη τάση εθνικής κατάθλιψης. Στο μετρό ακούω συνεχώς και περισσότερους ανθρώπους να παραμιλούν. Στους δρόμους βλέπουμε εκατοντάδες ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στους κάδους απορριμμάτων. Ο καθένας μας ερωτά τον άλλο τί ξέρει, τι ακούει, τί προβλέπει για τα οικονομικά προβλήματα. Σύγχυση επικρατεί σε όσους ακούν και διαβάζουν τα ΜΜΕ. Κάθε αναλυτής έχει τη δική του γραμμή
και άποψη που διαφωνεί με τις απόψεις και προβλέψεις των άλλων. Εικόνες και καταστάσεις ασυνήθιστες ειδικά για όσους γεννήθηκαν μετά το 1950 και έζησαν σε περιόδους σχετικής ανάπτυξης και ευμάρειας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το στοίχημα του τόπου και του λαού μας θα κερδηθεί πρώτα στον ψυχολογικό τομέα. Αν αφήσουμε την απαισιοδοξία να μας καταλάβει δεν θα μπορέσουμε να δούμε ψύχραιμα το μέλλον. Η αρχή πρέπει να γίνει από τους πολιτικούς. Να εξηγήσουν ξεκάθαρα στο λαό τί συμφωνίες υπογράφουμε, τι υποχρεώσεις αναλαμβάνουμε, γιατί είναι απαραίτητο να γίνουν όλα αυτά. Να απαντηθούν τα ερωτήματα των πολιτών που αγωνιούν αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή και αν θα χαθούν οι οικονομίες τους, τις οποίες με κόπο μάζεψαν. Λαός που πιστεύει ότι είναι παραπληροφορημένος, ανενημέρωτος και ότι σκοπίμως τον κρατούν στο σκοτάδι δεν έχει τη διάθεση για θυσίες και για επίδειξη κατανόησης.
Θα είναι χρήσιμο να πιεσθούν με κάθε τρόπο οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ και οι Τράπεζες να ελαφρύνουν τη σκληρή πολιτική που ακολουθούν και να άρουν ή να αποσύρουν προσωρινά τα άδικα μέτρα και τα αφόρητα βάρη. Η ΔΕΗ πρέπει να παύσει αν κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι των ακινήτων μαζί με τον λογαριασμό του ρεύματος και τα Ανώτατα Δικαστήριά μας πρέπει να επιταχύνουν τη σχετική απόφασή τους μετά από τις προσφυγές που έχουν υποβληθεί. Οι Τράπεζες πρέπει να το καταλάβουν μόνες τους ή αν δεν το καταλάβουν να πιεσθούν για να το κάνουν και να δώσουν μεγαλύτερη περίοδο χάριτος ή αν δεχθούν απομείωση των ποσών τα οποία τους χρωστούν οι δανειστές. Είναι πάρα πολλά τα νοικοκυριά που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια που πήραν για συγκεκριμένες υπαρκτές ανάγκες. Ας μην στείλουν οι Τραπεζίτες αυτούς τους ανθρώπους στην απόγνωση και σε πιθανές αυτοκτονίες. Η επίδειξη ανθρωπιάς και επιεικείας θα κάνει καλό στην κοινωνική συνοχή αλλά θα βελτιώσει την κοινωνική εικόνα των Τραπεζών. Αν δεν κάνουν μόνες τους οι Τράπεζες τέτοιες φιλάνθρωπες ρυθμίσεις κινδυνεύουν να υποχρεωθούν από κάποια δικαστική απόφαση ή από σχετική νομοθεσία. Καλύτερα να λάβουν από μόνες τους την πρωτοβουλία.
Τα ΜΜΕ ας είναι πιο προσεκτικά στον τρόπο μεταδόσεως πληροφοριών και προβλέψεων. Η τρομολαγνεία και η συνεχής ροή απαισιοδόξων μηνυμάτων μπορεί προσωρινά να φέρει τηλεθέαση, αλλά τελικά βλάπτει το κοινωνικό σύνολο και το μέλλον της χώρας. Με ανθρώπους χωρίς ελπίδα και προοπτική ή με ανθρώπους ευρισκομένους σε πλήρη σύγχυση καμία οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη δεν είναι εφικτή. Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ έχουν συμφέρον να καλλιεργηθεί η κατάλληλη ψυχολογία για καλύτερες ημέρες στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Διότι αν αρχίσει να λειτουργεί η αγορά τότε θα υπάρξουν και περισσότερες διαφημίσεις, από τις οποίες συντηρούνται τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως.
Η Παιδεία ετοιμάζει τα παιδιά μας όχι μόνο για να βρουν ένα επάγγελμα , αλλά και για να έχουν πλούσιο ψυχικό κόσμο και να γίνουν χρήσιμοι άνδρες και γυναίκες στην κοινωνία. Τα βιβλία, τα προγράμματα , τα μηνύματα πρέπει να γίνουν περισσότερο ελπιδοφόρα και να καλλιεργούν στους νέους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Νεοελληνική Λογοτεχνία να γίνει το μάθημα απ’ όπου θα εφοδιασθούν τα Ελληνόπουλα με όμορφες εικόνες στο μυαλό τους για να καταπολεμήσουν τη γενικευμένη μιζέρια. Γι αυτό χρειάζεται να αποβληθούν τα μελαγχολικά κείμενα τα οποία δυστυχώς είναι πολλά σε όλες τις βαθμίδες. Δώστε στα παιδιά μας τους μεγάλους λογοτέχνες που ύμνησαν το φως της Ελλάδος, την χριστιανική μας πίστη, την λεβεντιά και το φιλότιμο που επιδεικνύουν οι Έλληνες στα δύσκολα και την παραδοσιακή αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Η Ιστορία να αξιοποιηθεί για να νιώσουμε υπερήφανοι για τη συνέχεια του Ελληνισμού. Για να διδαχθούν τα Ελληνόπουλα ότι περάσαμε και από δυσκολότερες περιόδους και παρά ταύτα επιβιώσαμε. Τα Θρησκευτικά να αναβαπτισθούν στην Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά, η οποία μας θυμίζει ότι πάντα μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση. Όλα τα μαθήματα να γίνουν αφορμή για ηθική και πνευματική ανάταση. Για να μπορέσει η νέα γενιά να διορθώσει τα λάθη της δικής μας γενιάς, αυτά που οδήγησαν στην κρίση.
Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να φανεί πιο δυνατός και να μεταδώσει μία σταγόνα ελπίδας στους διπλανούς του. Είμαστε Έλληνες. Δικαιούμαστε να παίρνουμε δύναμη από το παρελθόν μας και να σχεδιάζουμε ένα καλύτερο μέλλον. Διότι μας αξίζει. Είμαστε Έλληνες και έχουμε μία τεράστια πνευματική κληρονομά και τον θησαυρό της Ορθόδοξης Πίστης, ώστε να μην γαντζωνόμαστε μόνο στα υλικά. Έχουμε στα γονίδιά μας την υπομονή και την επιμονή. Και θα τα καταφέρουμε!
Κ.Χ. 20.2.2012

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

 1. Ὁ/ἡ ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΒΑΝΗΣ γράφει:

  Ἕλληνες προσέξτε!!!

  Τό ψυχρό βλέμμα τῶν σατανοκίνητων ἐγκεφάλων (ὅπου σήμερα πολλοί ἐκ αὐτῶν εἶναι στήν ἐξουσίαν) παρατήρησαν , στοχοποίησαν καί ἀπομόνωσαν (στό «μικροσκόπιον» τους) ἕνα ἀπό τά κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα τῆς ψυχῆς τῶν Ἑλλήνων. Ποῖο ἦταν αὐτό; Ἡ λέξη : ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ! Καί ὄχι μόνον αὐτή, ἀλλά καί ἄλλες, ὅπως τό ΦΙΛΟΤΙΜΟ, κλπ.
  Θεωροῦν ὅτι ἐάν χτυπήσουν τήν ρίζα τοῦ νοήματος αὐτῆς τῆς λέξεως(ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ) ὅπου ἡ ἐτυμολογία του πηγάζει ἀπό τό Ἐν Θεῶ (Ἐν+θουσιασμός), θά μᾶς ἀφαιρέσουν τήν εἰκόνα τοῦ Θεοῦ μέσα μας γιά τήν ἐλπίδα καί τήν σωτηρίαν μας, καί θά θεωρήσουμε ἐκείνους ὡς . . . οἱ σωτῆρες μας!!! Νά ! θά ποῦν: «Ἐμεῖς οἱ . . προτεστάντες σᾶς σώσαμε!» (οἱ Γερμανοί, καί ἄλλοι τυχόν πολλοί). Ξεχνοῦν ὅμως ὅτι τά καλά φαινομενικά ἔργα τῶν ἀνθρώπων εἶναι συνεχόμενα μηδέν, καί ἐάν δέν ἔρθει ὁ Ἐν (Θεός) νά βάλει ἔμπροσθεν τήν μονάδα του, μηδέν στό πηλίκον γιά ὅλα τά καλά ἔργα τῶν «καλῶν σωτήρων» . Ἄλλωστε τό εἶπε καί ὁ ἴδιος ὁ Θεός (ὡς τό δεύτερο Πρόσωπο Τῆς Ἁγίας Τριάδας, Ὁ Χριστός: «Ἐγώ Εἶμαι ἡ ἄμπελος… χωρίς Ἐμοῦ δέν δύνασθε νά κάμητε οὐδέν.» (Ἰωάν. ιε :5).

  Ὁ γέροντας Πορφύριος ὅταν ρωτήθηκε τί εἶναι τελικά ἡ ὀρθοδοξία ἀπάντησε μέ μία λέξη: ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ!!! Ἑπομένως χτυποῦν τό ὀρθόδοξο φρόνημα μας, χτυποῦν τήν ὀρθόδοξη πίστη μας!!!

  Οἱ ξένοι ὅταν ἐπισκέφτηκαν γιά πρώτη φορά τήν πατρίδα μας, καί ἦρθαν σέ ἐπικοινωνία μέ γνήσιους κατοίκους τῆς Ἑλληνικῆς ὑπαίθρου ἐκεῖνο ὅπου τούς ἔκανε ἐντύπωση ἦταν ὁ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΚΑΤΙ ΠΗΓΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ !!!
  Σήμερα λένε ὅτι στήν χώραν μας κυριαρχεῖ ἡ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, τό ἀντίθετο λοιπόν τοῦ ἐνθουσιασμοῦ, τῆς ἐλπίδας γιά ἕνα καλύτερο «αὔριο», καί τό κατάφεραν οἱ σατανοκίνητοι στήν ἐξουσία μας , μέ τήν συνεργασία καί ἄλλων ξένων κέντρων ὅπου καταστρατηγοῦν σχέδια ἅλωσης τῆς πατρίδος μας.

  Καί πῶς νά μήν τό καταφέρουν, ὅταν προαναγγέλλουν ἀπολύσεις, προαναγγέλλουν σκληρά ἀπάνθρωπα μέσα γιά τόν ἀνυπεράσπιστο λαό μας , καθημερινά καί συστηματικά μέ ἄλλες ὑποχθόνιες δυνάμεις τῆς διαπλοκῆς ὅπου συνεργάζονται μεταξύ τους.

  Ἀντισταθῆτε λοιπόν!!! Γιά κάθε ἐπώδυνο μέτρο ἄς ἀντιπαραθέσουμε ἄλλο, στά δικά μας μέτρα , ὡς μέτρο ἄμυνας καί ἐπίθεσης!!! Ἀκόμα καί τό κατευθυνόμενο λαϊκό Μποϋκοτάζ (κάθε μορφῆς) νά παρατάξουμε ὡς ὅπλο μας στό ἀνοιχτό πόλεμο ὅπου μᾶς κήρυξαν οἱ σατανοκίνητοι ἐχθροί μας . Ἀναφορά γιά αὐτό ἔκανε μέ τά δικά του λόγια καί ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς, ὅταν ἔλεγε στούς σκλαβωμένους Ἕλληνες (ἐκείνη τήν ἐποχή ) νά προσέξουν τί ἀγοράζουν , ἀπό ποιούς, καί σέ ποιούς πωλοῦν. Μποϋκοτάζ λοιπόν γιά κάθε ξένο καί Ἕλληνα ἐπιχειρηματία καί μεσάζοντα ὅπου εἰσάγει ξένα προϊόντα τήν στιγμή ὅπου θά μπορούσαμε νά τά παράγουμε ἐμεῖς στή χώρα μας. Ἀπομονῶστε ὅλους αὐτούς (πρόσωπα καί κόμματα) ὅπου καταστρατηγοῦν ἀρνητικά τήν ἀληθινή ἀνάπτυξη στή χώρα μας.-

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.