Ολονύχτια ένταση στο νοσοκομείο Καρύστου


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν την νύχτα στο νοσοκομείο της Καρύστου. Μέχρι αυτή την ώρα εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού παραμένουν στο νοσοκομείο της πόλης, αντιδρώντας στο σχέδιο μετατροπής σε κέντρο υγείας μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου για υγεία, και ζητώντας να παραμείνει επανδρωμένο, ως έχει.

Ο Αστυνομικός Διοικητής Εύβοιας, Μανώλης Γρηγοράκης, κατέβαλε όλη τη νύχτα προσπάθειες και λίγο μετά τις 7:00 πέτυχε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Πετσής να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει, ακόμα τουλάχιστον, σημάδια που να δείχνουν ότι η κατάσταση εκτονώθηκε.

Την νύχτα, οι περίπου 500 συγκεντρωμένοι κάτοικοι «κλείδωσαν» τον αναπληρωτή διοικητή του Ηλία Πέτση στο γραφείο του, ενώ , σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κος Πετσής ξυλοκοπήθηκε από το εξαγριωμένο πλήθος που φώναζε: «Υπόγραψε τώρα την παραίτηση σου».

Τα ξημέρωμα , γύρω στις 1:30 π.μ. ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε φαξ στο νοσοκομείο και έκανε λόγο για μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά αναβάθμισή του. Επίσης βεβαίωσε τους κατοίκους ότι τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία από την Κάρυστο. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι και ότι θα υποχωρήσουν μόνο αν σήμερα ο Υπουργός κάνει δεκτό το αίτημά τους, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν ούτε μία μέρα ακόμα τον κ. Πετσή ως διοικητή του Νοσοκομείου.

Με αφορμή τα επεισόδια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε κατηγορηματικά ‘ότι «το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του». «Συνεπώς, όσοι δημιουργούν προβλήματα δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές τις ώρες, η χώρα χρειάζεται ηρεμία», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή είχε απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών για το νοσοκομείο Καρύστου και είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να επέλθει καμία αλλαγή στην νοσοκομειακή ιδιότητά του και στις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες του.

karystiapress.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.